trikkeligaen

Disse var best for Vålerenga mot Rosenborg – sjekk spillerbørsen her

Slik vurderer vi Vålerenga-spillerne etter 2-2-kampen mot Rosenborg søndag.

KJETIL HAUG – 5. Kunne ikke gjøre veldig mye med noen av baklengsmålene, og plukket fram en god redning på Islamovic’ skudd i den første omgangen. Hadde ikke spesielt mye å gjøre etter pause.

HENRIK BJØRDAL – 4 Spilte i en uvant backposisjon, og var ikke alltid helt stø i posisjoneringen. Hadde et småfarlig tilbakespill etter halvtimen, men greide seg stort sett greit. Lite offensive bidrag, også etter RBKs utvisning. Bedre da han ble dyttet høyere opp i banen mot slutten av kampen, og kunne avgjort det like før slutt.

JONATAN TOLLÅS NATION – 5. Stanget unna en del i første omgang, og fikk ganske enkelt spill etter hvilen.

IVAN NÄSBERG – 4. Gjorde sine saker greit nok i første omgang, og viste fram pasningsfoten da Vålerenga var en mann mer etter hvilen. Ble i likhet med Zuta altfor ryggende da Ceide scoret Rosenborgs andre mål.

LEONARD ZUTA – 4 Ble overspilt på det første målet, og slet litt med Dahl Reitan og dobling på kant. Veldig passiv på Rosenborgs andre scoring, der han burde gjort det bedre.

FREDRIK OLDRUP JENSEN – 4. Leverte stødig som vanlig dypt på midtbanen. Løpte mye, og slo en nydelig pasning gjennom til Bjørdal like før slutt.

TOBIAS CHRISTENSEN – 6. Ofret seg heroisk for å blokkere et farlig skudd tidlig i kampen. Nydelig ball over hodet på Dahl Reitan til Layouni før Vålerengas første mål. Holdt fint i ballen ved flere anledninger.

OSAME SAHRAOUI – 4. Var som vanlig en ballsentral på midten, men fikk ikke så mye til inne sentralt i banen. Bedre med i kampen da han ble satt ut på kanten siste halvdelen av kampen, men har levert bedre kamper.

AMOR LAYOUNI – 6. Frisk i starten på kampen, da han brukte farten sin for å skape problemer for RBK-back Erlend Dahl Reitan. Kunne gjort det bedre på baklengsmålet i første omgang, og fikk det vanskeligere da Rosenborg la seg mer defensivt i den andre omgangen. Ble tatt av kvarteret før slutt, men likevel en av kantspillerens mer positive kamper i VIF.

SEEDY JATTA – 5. Tok seg opp en fin posisjon før scoringen, selv om headingen noe heldig traff skulderen på Eyjolfsson før den gikk inn. Flink til å involvere seg og bruke farten sin til å skape ubalanse, selv om det ikke alltid lyktes.

VIDAR ÖRN KJARTANSSON – 3. Trodde han hadde scoret seks minutter ut i den andre omgangen, men ble avblåst for angrep på keeper. Ellers en ganske anonym kamp av spissen, som jobbet mye på topp, men som ikke fikk til all verden denne gang heller.

ODIN THIAGO HOLM – 5. Kom inn like før timen var spilt, og presenterte seg bare noen minutter senere da han banket ballen i krysset. En veldig vakker scoring, på et tidspunkt Vålerenga trengte litt magi, etter Rosenborgs ledermål. Et meget godt innhopp.

---

Eliteserien, runde 23

Rosenborg – Vålerenga 2-2 (1-1)

Lerkendal, 16 618 tilskuere

Mål: 0-1 Seedy Jatta (20.), 1-1 Stefano Vecchia (24.), 2-1 Emil Ceide (58.), 2-2 Odin Thiago Holm (68.)

Vålerenga (4-3-3): Kjetil Haug – Henrik Bjørdal, Jonatan Tollås Nation, Ivan Näsberg, Leonard Zuta – Osame Sahraoui, Fredrik Oldrup Jensen, Tobias Christensen – Amor Layouni (Nicolaj Thomsen fra 78.), Vidar Örn Kjartansson, Seedy Jatta (Odin Thiago Holm fra 59.).

Gule kort: Markus Henriksen, Rosenborg.

Rødt kort: Markus Henriksen, Rosenborg.

Dommer: Rohit Saggi (Drafn, SBK)