trikkeligaen

3. divisjon: Ullern rykket opp, Frigg sikret god målforskjell, mens Oppsal og Nordstrand vant tøffe bortekamper

Vi nærmer oss klimaks i 3. divisjon. For Ullern kom det i kveld, men de andre Oslolagene har fortsatt mye å spille for. Her er status etter den ellevte runden.

Avdeling 1

RAUFOSS 2 - STOVNER 4-2 (2-0). I avdeling 1 ser det svært mørkt ut for Stovner. Laget venter fortsatt på sin aller første seier, men de fortsetter å tape. I dag mot Raufoss 2. I førsteomgang hadde de lite å komme med, mens Raufoss spilte langt bedre fotball og scoret to flotte mål. Det første allerede etter to minutter. Stovner hevet seg i andreomgang, men reduseringene kom for sent. Hjemmelaget la på til 3-0 og 4-0 med henholdsvis femten og ti minutter igjen. Deretter reduserte Luka Fajfric to ganger, men tiden løp fort ut. I teorien kan Stovner fortsatt klare seg, men da må det et mirakel til. De kan være klare for 4. divisjon på mandag dersom Nybergsund vinner sin kamp.

TOTEN - GRORUD 2 3-3 (1-3). Groruds rekrutter lå selv før denne kampen relativt trygt midt på tabellen og så ut til å kose seg stort vest for Mjøsa. Men til tross for være det klart beste laget og å ha ledet 3-0 etter 37 minutter ble det bare ett poeng å ta med hjem. De slet stort med dødballene til hjemmelaget og spesielt Daniel Kraska som scoret hattrick, det siste målet på overtid. Skuffende å miste seieren her, men heldigvis spiller det ingen stor rolle. Grorud 2 spiller i 3. divisjon neste sesong.

Topp tre: Gjøvik-Lyn 33, Brumunddal 22, Gjelleråsen 21.

Avdeling 2

ØRN-HORTEN - OPPSAL 0-2 (0-0). Mot Ørn-Horten borte, et lag som kjemper om opprykk, var ikke Oppsal favoritter, men dro hjem fra Vestfold med en knallsterk og ikke minst viktig trepoenger. To mål etter pause sørget for det. Wilhelm Adra kom inn i pausen og fire minutter senere slo han hardt inn foran mål. Ballen endte på bakre stolpe der Jonathan Aarenes tverrvendte før han banket ballen opp i nettaket. Ledelsen ble doblet åtte minutter senere. Anujan Rajendram gikk for et langt innkast, Kristian Bjørseth studiet videre til Nidal Loulanti som ekspederte ballen videre i lengste hjørne. Fem minutter senere fikk hjemmelaget straffe, og her var det Oppsal-keeper Sebastian Lihaugs tur til å skinne. Med en vanvittig dobbeltredning skal han ha mye av æren for at Oppsal holdt nullen kampen ut. Laget fra Oslo øst har nå fire poeng ned til streken, men dette kan endre seg på mandag da de andre lagene involvert i nedrykksstriden skal i aksjon.

Topp tre: FK Eik Tønsberg 23, Ørn-Horten 23, Pors 21.

Avdeling 4

SOGNDAL 2 - FRIGG 1-11 (0-6). Frigg kom tregt i gang, men skulle etterhvert overrumple bunnlaget Sogndal 2. Det eksploderte etter halvtimen spilt da Frigg scoret hele seks ganger frem til pause. Les mer om kampen her.

LYN - READY 3-1 (1-0). I duellen mellom lagene fra vest for Akerselva var det stort sett tett og jevnt. Ready så lenge ut til å få med seg et sårt trengt poeng, men i sluttminuttene raknet det. Les mer om kampen her.

Topp tre: Frigg 29, Fana 28, Fyllingsdalen 24.

Avdeling 6

LOKOMOTIV OSLO - SKÅNLAND 4-2 (1-2). Oslolagene i avdeling 6 er alle i flytsonen og på lørdag var «Loket» først ut denne runden. Med straffer, utvisning og skader ble det dramatisk i andre omgang. Til slutt ble alle poengene igjen i Oslo og med ekstra hjelp fra Nordstrand søndag har «Loket» los på andreplassen i avdelingen. Les mer om kampen her.

JUNKEREN - NORDSTRAND 0-1 (0-1). Etter å ha sett fortapt ut for en måned siden er Nordstrand nå på trygg grunn og vel så det. Seieren mot Junkeren i nord var den femte på rad! Før denne seiersrekken sto de med fattige ett poeng på seks kamper. En total forvandling av det står respekt av. Mubarak Idan satt inn seiersmålet sent i førsteomgang. At denne seieren kom mot nettopp Junkeren er også kjærkomment for Ullern og Lokomotiv Oslo, som her fikk hjelp henholdsvis mot opprykket og andreplassen.

MELBO - SKEID 2 1-1 (0-0). Skeids rekrutter tok den lange veien til Hadseløya og Melbu. Klubbene er langt fra naboer geografisk sett, men på tabellen er de det. Begge lagene trengte tre poeng. Melbo tok ledelsen like etter pause da Mikkel Tveiten uheldigvis ble truffet av et innlegg. Ballen skiftet retning og endte i nettet. Skeid hadde ballen desidert mest etter de kom under og presset hjemmelaget tungt etter scoringen. Et press som vedvarte omgangen ut. Fem minutter før slutt dukket han opp igjen, Skeids nummer 14, på et dypt innlegg. Gabriel Andersens åttende mål på fem kamper i 3. divisjon. Skeid fortsatte å trykke i de gjenværende minuttene, men det endte altså med poengdeling i nord. Et poeng hjemmelaget bør være mest fornøyd med tatt kampbildet i betraktning. Skeids rekrutter er nå à poeng med Nordstrand på tabellen.

MJØLNER - ULLERN 1-2 (1-1). Ullern er klare for 2. divisjon! I tillegg kan de kalles seriemester, dersom det er av betydning for noen. På grunn av resultater tidligere på dagen i avdeling 6 trengte de bare et poeng mot Mjølner, men det ble seier her også. Les mer om kampen her. Og reaksjon fra trener Didrik Bjella her.

Topp tre: Ullern 29, Lokomotiv Oslo 20, Junkeren 19.