trikkeligaen

Lyn fikk servert tre poeng av Ready

(Lyn - Ready 3-1). Det gikk lenge mot et kjærkomment poeng for Ready i naboduellen mot Lyn. Ready ligger under streken og hadde poenget i lomma, men da kampen begynte å ebbe ut klønet de det til for seg selv.

KRINGSJÅ KUNSTGRESS (Dagsavisen): Med bluss og sang fra Bastionen var tonen satt for et prestisjefullt oppgjør på Kringsjå, men resultatet er viktigst for bortelaget i dag. Ready ligger på nedrykk og er ute etter alle poeng de kan få. Lyn ligger trygt midt på tabellen og kan verken rykke ned eller opp.

Et heltent bortelag trykket til fra start, men sjansene uteble. Det var Lyn som var farligst fremover. Matias Bjanes viste god spenst på bakre stolpe, men headingen gikk rett på keeper. Henrik Elvevold har gjort det til vane å motta ballen inne i feltet og avslutte med venstrefoten.

I dag skjedde det igjen. Et touch for tilrettelegging, det neste for å sende ballen langs bakken i lengste hjørne. Nesten identisk som scoringen mot Bjarg for to uker siden. Og det er ikke tilfeldig at Elvevold treffer igjen.

– Det er et resultat av mye trening med venstrefoten. Jeg vet jo at keeperne misliker markkrypere derfor prøver jeg å sende ballen langs bakken, sier Elvevold om scoringen.

Ready ga vekk seieren

Like etter pause satt utligningen for Ready. Litt heldig maktet Mathias Bråten å tråkle ballen med seg forbi August Randers. Avslutningen var ikke av den sterkeste sorten, men den gikk nå over streken. Bortelagets første sjanse i kampen og det stilnet Bastionen i et minutt eller to.

Til tross for kalddusjen tok Lyn tak i kampen igjen og førte an i spillet, men det så lenge ut til å ikke ble noen flere scoringer. Enten bommet Lyn med valget på siste tredel eller så var Ready sterke i forsvarsleddet.

Et poeng hadde nok Ready satt mest pris på, men det var en egen som spolerte det. På et langt innlegg dalte ballen ned mot Fredrik Storløkken på høyreback. Han skulle bare heade ballen trygt tilbake til keeper, men ble for upresis og den havnet utenfor Ulrik Ryggs rekkevidde. Med tre minutter igjen av ordinær tid var fortvilelsen stor for Storløkken og laget hans.

– Bittert at vi ikke får med oss poeng

På overtid dunket Ulrik Berglann inn spikeren i kista. Dermed 3–1 til Lyn og ingen poeng til et poengdesperat Ready, men det er langt fra over for gutta fra Gressbanen.

– Det er selvsagt bittert at vi ikke kommer vekk fra dette med poeng, sier Readys keeper Ulrik Rygg etter kampen. – Spesielt når det er et selvmål som blir avgjørende.

Men keeperen peker på at tabellen kan se veldig annerledes ut neste helg.

– Jeg hørte Sogndal tapte stort i dag. Vi møter dem på tirsdag på hjemmebane og med en seier der er vi plutselig over streken. Etter det møter vi lag rundt oss på tabellen og det er disse kampene som blir avgjørende for oss. Det er surt å ikke få med seg noe i dag, men det er i de kommende kampene vi virkelig må gjøre jobben, forteller en rakrygget Rygg.

Ser fremover

For Lyn sin del ble denne kampen en del av et mye større perspektiv.

– Vi spiller mest for å bygge selvtillit egentlig, forteller målscorer Henrik Elvevold.

– Vi kan ikke rykke opp i år, men er interessert i å vise oss selv og andre at vi er i stand til å gjøre det neste sesong. Vi går for å vinne alle de siste kampene og bygge et godt fundament for neste sesong, sier Elvevold.

Dersom de har ambisjoner om å vinne sine siste kamper i år er det dårlig nytt for Frigg. Lyn tar nemlig den korte veien til sentrum neste helg for å møte serielederen. Her har Lyn sjansen til å stikke kjepper i hjulene til en serieleder som bare har ett poengs luke på toppen av tabellen. Det blir uten tvil et interessant oppgjør.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

KAMPFAKTA:

3. divisjon, avdeling 4 lørdag:

Lyn – Ready 3–1 (1-0)

Kringsjå kunstgress, 250 tilskuere

Mål: 1–0 Henrik Elvevold (28), 1–1 Mathias Bråten (50), 2–1 Fredrik Storløkken (87, selvmål), 3–1 Ulrik Berglann (90).

Gule kort: Eirik Bækkelund, Kalle Roba

Dommer: Patrick Noah Vagn, Holmlia SK

Lyns lag:

Fredrik Pedersen – Håkon Sjåtil, Jo Nymo Matland, William Sell, August Randers – Eirik Bækkelund, Henrik Elvevold, Martin Bakken (Henrik Lehne Olsen fra 83.), Anders Olsen (Ulrik Berglann fra 72.) – Matias Bjanes (Kristijan Coric fra 59.) Peder Nomell (Eirik Haugstad fra 83.)

Readys lag:

Ulrik Rygg – Tommy Aandewiel (Ulf Lenander fra 89.), Younes Dahhou (Drilon Zeneli fra 74.) Aleksander Fredrik, Kalle Roba – Mathias Bråten, Sindre Grytnes, Fredrik Storløkken (Bleart Shishani fra 90.), Sondre Meløe – Even Omholt, Kasper Kvello (Junior Kouta fra 74)

Øvrige resultater lørdag: Sogndal 2 – Frigg 1-11, Årdal – Bjerg 3-5, Lysekloster – Fyllingsdalen 4-3, Fana – Stord 5-2, Sandviken – Fjøra 3–1.

Spilles mandag: Brann 2 – Os.

---






Mer fra Dagsavisen