trikkeligaen

Isnes sint og skuffa etter KFUM-kollaps: – Lot spillerne få høre det

(HamKam – KFUM Oslo 3-0) KFUM var med på notene lenge borte mot serieleder HamKam, men etter det første baklengsmålet raknet det for Kåffa. Den kollapsen er hovedtrener Jørgen Isnes svært lite fornøyd med.

BRISKEBY (Dagsavisen): I den første omgangen var det KFUM som tok kommandoen fra start, og selv om HamKam nok hadde de største sjansene også før hvilen, var Kåffa absolutt med på notene. Etter hvilen var det stort sett bare HamKam som skapte sjanser, men KFUM sto imot helt til det gjensto ti minutter. Da kom det tre kjappe baklengs, som ødela dagen for Isnes og KFUM.

– Jeg var ikke fornøyd med avslutningen av kampen, og det har spillerne fått høre. Etter at vi går i krigen, blokkerer og forsvarer oss godt fram til det første baklengsmålet, så er det noe kroppspråk og holdninger der de siste ti minuttene vi ikke skal ha. Det har jeg gitt klar beskjed om, sier Jørgen Isnes til Dagsavisen.

Isnes skjelte ut dommeren: – I dag fortjente han det

KFUM-treneren var egentlig ganske godt fornøyd med den første omgangen, og selv om han ikke har noen problemer med å erkjenne at HamKam var det beste laget og skapte de fleste sjansene, er han skuffet over måten spillerne klappet sammen på etter det første baklengsmålet.

– I den første omgangen er vi godt med, men mangler litt på det offensive til at vi klarer å score selv. Etter pausen får HamKam mer og mer trøkk på oss, og vi er ikke flinke nok til å bruke ballen selv. Jeg synes det er merkelig at vi ikke får til eller prøver mer selv, men det kommer litt som en konsekvens av at vi gjemmer oss bort og ikke ønsker å motta ballen etter at vi har slått den til en medspiller. Måten vi opptrer på etter 1-0 er fryktelig skuffende, forteller Isnes.

På overtid skaper Remi-André Svindland straffe, som HamKam rett nok bommer på, men i den situasjonen pratet Isnes også på seg et gult kort.

– I dag synes jeg det var på sin plass å gi dommeren en skyllebøtte, så får jeg heller ta det gule kortet. Den linja han legger på seg i dag er fryktelig svak gjennom hele kampen, uten at det ble utslagsgivende for resultatet, men vi som holder på med dette i hverdagen må få lov til å si ifra når ting er for dårlig. Hvis jeg gjør en dårlig jobb, får jeg også høre det, forteller Isnes.

– Skal ikke skje på det nivået her

Straffesynder Svindland er enig med sjefen i at det de leverer etter baklengsmålet ikke er bra nok, selv om han ikke har noen spesielt god forklaring på hvorfor han heller.

– Jeg føler at vi var brukbare i første omgang, og at vi står bra i duellene da, men i den andre omgangen blir vi litt for feige med ball og gjemmer oss litt bort. Vi står egentlig greit imot i det første 75 minuttene, men etter det første målet slipper vi oss helt ned. Det skal ikke skje på det nivået her, og vi må finne ut hva som skjer der, for sånn kan det ikke være, sier Svindland.

Midtbanemannen var uenig i straffen som han fikk mot seg, men sier at de nå slå tilbake mot Bryne på onsdag.

– Jeg synes straffen var billig, selv om jeg ikke har sett den i etterkant. Jeg mener at jeg er først på balle, og tror den går ut til corner. Da jeg ser at dommeren dømmer straffe blir jeg både frustrert og veldig skuffet, men sånn er det når ting går litt mot deg på slutten der. Nå må vi heve oss etter det her, og slå tilbake igjen mot Bryne, forteller Svindland.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

Kampfakta:

Obos-ligaen, runde 23

HamKam – KFUM Oslo 3-0 (0-0)

Briskeby, 4219 tilskuere

Mål: 1-0 Kristian Eriksen (79.), 2-0 Kristian Eriksen (81.), 3-0 Jonas Enkerud (90.)

KFUM Oslo (4-2-3-1): Emil Ødegaard – Keivan Ghaedamini, Aron Kiil Olsen (Jørgen Hammer fra 83.), Jesper Taaje, Dadi Dodou Gaye – Moa Mahnin, Remi-André Svindland – Håkon Hoseth (Christopher Lindquist fra 70.), Tore André Sørås (David Tavakoli fra 83.), Bilal Njie – Alagie Sanyang.

Gule kort: Aleksander Megalvis, Kristian Lønstad Onsrud, HamKam. Keivan Gheadamini, Jørgen Isnes KFUM Oslo.

Dommer: Mathias Støfringshaug, Verdal IL

---





Mer fra Dagsavisen