trikkeligaen

Eriksen senket KFUM i kameratkampen med to sene mål

(HamKam – KFUM Oslo 3-0) Kåffa var godt med fra start, men utover i kampen var HamKam det farligste av de to kameratlagene. Ti minutter før slutt fikk serielederne hull på byllen, og fikk med seg en nokså fortjent seier i kameratkampen på Briskeby.

Med unntak av braktapet mot Raufoss var KFUM i praktslag før landslagspausen, med fem seire, to uavgjort og kun det éne tapet på de siste åtte ligakampene. Kjetil Rekdals HamKam har også vært i storform, med sju seire og to uavgjort de siste ni kampene, og hjemme på Briskeby har Kamma vært vriene å slå.

Men på Briskeby denne solrike høstdagen var det gjestene fra Oslo som kom best i gang, og som hadde det meste av spillet de første minuttene. Både med å presse fram en tidlig corner, og et farlig frispark på kanten av 16-meteren, men ingen av innleggene var presise nok til å skape noen store farligheter.

Store muligheter for HamKam

Det gjorde imidlertid HamKam etter åtte spilte minutter. Kåffa fikk ikke klarert et innlegg i boksen, som førte til et skudd fra 16-meteren som smalt i stolpen fra toppscorer Kristian Eriksen. Returen ble skutt i et Kåffa-bein fra Kristian Lønstad Onsrud, slik at det ble et kjempeinnlegg til Jonas Enkerud, men Kamma-spissen headet den utenfor fra kloss hold. Fryktelig nære en ledelse der serielederne fra Hamar.

Bare minutter senere var Kamma igjen alene med KFUM-keeper Emil Ødegaard, som gikk seirende ut av duellen med den alltid farlige Kristian Eriksen. Ødegaard reddet med en beinparade, og corneren fikk Kåffa berget unna. Gjestene var heller ikke helt ufarlige, og Bilal Njie curlet et forsøk godt over etter fint kombinasjonsspill med Alagie Sanyang.

Da lagene møttes tidligere i sesongen, var det også planen til HamKam å satse på kontringer. Også den kampen hadde Kåffa mye ball, men ble kontret i senk og tapte 2-0. På Briskeby så det nesten litt ut som HamKam til tider ønsket å bruke den samme taktikken, da Jørgen Isnes menn hadde mye ball den første halvtimen som var ganske så velspilt foran ganske så mange tilskuere som hadde tatt turen til «kameratkampen» på Hamar.

Kamma farligst – Kåffa med på notene

Sju-åtte minutter før slutt vant Sanyang en hodeduell etter et langt oppspill fra keeper, og headet den ned til Håkon Hoseth. Han presset seg inn foran sin back, og kom til avslutning. Dessverre for KFUM var ikke skuddet all verden, slik at vertenes keeper lett kunne fange den. Burde nok gått litt lenger inn mot mål der før han skjøt, Hoseth.

Tre minutter før pause fikk HamKam nok en gigantisk mulighet, da Thelonius Blair flikket Enkerud nydelig igjennom med en elegant chip. Kamma-spissen prøvde å løfte den over en utrusende Ødegaard, men satte den like utenfor. Vertene hadde nok de største sjansene den første omgangen, men KFUM var absolutt med på notene i en veldig severdig omgang.

Etter hvilen var det HamKam som satte press på fra start, og etter fem minutter trodde vertene at de hadde tatt ledelsen. Aleksander Melgalvis dukket opp på bakerste stolpe og la ballen inn igjen i feltet til Jonas Enkerud, som flikket ballen mot mål. I mølja foran KFUM-keeper Emil Ødegaard endte det imidlertid med frispark til Ødegaard i duellen med Enkerud.

Eriksen sendte HamKam i ledelsen

Ti minutter ut i omgangen fikk vertene nok en stor mulighet, men igjen kastet KFUM-keeper Ødegaard seg modig ut i beina på Kristian Eriksen. Returen gikk via en KFUM-spiller og i fanget på Ødegaard igjen, i en periode HamKam styrte ganske kraftig ut fra pausen.

Like før timen spilt fikk KFUM en av sine mange cornere, og de fleste ble slått i området rundt den tidligere HamKam-spilleren Jesper Taaje. Midtstopperen har scoret sju mål så langt denne sesongen, men denne gangen ble headingen blokkert ut til Bilal Njie. Hans skudd fra straffemerket hadde retningen mot mål, men ble blokkert på veien.

Etter å ha stått imot heroisk i store deler av den andre omgangen, sprakk det opp for KFUM drøye ti minutter før slutt. Da ble Kristian Eriksen spilt igjennom og fra kanten av fem-meteren sendte han ballen i motsatt hjørne til 1-0. Ut fra spill og sjanser, spesielt i den andre omgangen, må det sies å være fortjent. Ut over de siste 45 minuttene lå det en scoring i lufta.

Mini-kollaps fra KFUM på slutten

Knappe to minutter senere var Eriksen på farten igjen, og satte spikeren i kista. Melgalvis kriget til seg ballen og fikk lagt den inn foran mål. Der kastet Eriksen seg inn og fikk styrt inn sitt andre mål for kampen, og dermed var oppgaven veldig vanskelig for et Kåffa-lag som lenge holdt godt følge med serielederen på Briskeby.

Idet vi gikk inn i overtiden fikk HamKam straffe, noe KFUM-trener Jørgen Isnes var så uenig i at han prata på seg et gult kort. Kamma-spiss Jonas Enkerud, som har bommet på mange sjanser tidligere i kampen, satte balen knallhardt i tverrliggeren. Minuttet senere fikk han likevel sin revansj, da Kristian Eriksen stanget et frispark i den samme tverrliggeren.

Først på returen på streken var Enkerud, som tuppet ballen over streken. Dermed endte det med 3-0-tap i en kamp der Kåffa var fullt på høyde de første 45 minuttene, og hadde med seg ett poeng i bagasjen med ti minutter igjen å spille. På onsdag får Kåffa muligheten til å revansjere nederlaget, da Bryne kommer på besøk til Ekeberg.

---

Obos-ligaen, runde 23

HamKam – KFUM Oslo 3-0 (0-0)

Briskeby, 4219 tilskuere

Mål: 1-0 Kristian Eriksen (79.), 2-0 Kristian Eriksen (81.), 3-0 Jonas Enkerud (90.)

KFUM Oslo (4-2-3-1): Emil Ødegaard – Keivan Ghaedamini, Aron Kiil Olsen, Jesper Taaje, Dadi Dodou Gaye – Moa Mahnin, Remi-André Svindland – Håkon Hoseth (Christopher Lindquist fra 70.), Tore André Sørås (David Tavakoli fra 83.), Bilal Njie – Alagie Sanyang.

Gule kort: Aleksander Megalvis, Kristian Lønstad Onsrud, HamKam. Keivan Gheadamini, Jørgen Isnes KFUM Oslo.

Dommer: Mathias Støfringshaug, Verdal IL