trikkeligaen

Rekdal frykter møtet med KFUM: – De er vriene å få tak på

Det er ventet opp mot 5000 tilskuere når serieleder HamKam tar i mot KFUM Oslo lørdag. Kjetil Rekdal har stor respekt for motstanderen.

Tradisjonen tro, putrer det litt her og der rundt om på Hedmarken. Og nå som den gamle storheten HamKam har stø kurs mot eliteseriespill, må man snart hente fram trykkokeren. Vorspielet er godt i gang, og lørdag er det duket for fest. Det ventes opp mot 5000 tilskuere når KFUM Oslo kommer.

– Noen har tatt av og snakker allerede om eliteseriespill neste sesong. Det er jeg som må holde igjen. I «Kokos-ligaen» skjer det jo overraskelser hele tida. Det er åtte kamper igjen, og jeg frykter KFUM, som er det første hinderet på veien, sier en alltid like engasjert Kjetil Rekdal til Dagsavisen, uten å dermed ha et ønske om å legge noen demper på stemningen.

Fotballfeber i Hamar

Den gamle storhet er vekket opp av dvalen. Hedmarkingene er også sulteforet. På fotball. Det snakkes om Kamma og fotball hvor enn man går rundt om i mjøsbyen. Og trener Kjetil Rekdal ønsker altså ikke å være en festbrems, men maner til måtehold, i forhold til å ikke ta opprykket for gitt.

Hamarsingene leder med seks poengs forsprang til Aalesund på 2. plass, og med sju poeng ned til Jerv, som ligger fremst av lagene som kjemper om kvalik.spill for neste sesongs eliteseriespill.

– Hvorfor frykter du Kåffa?

– De er vanskelige å spille mot, vriene å få tak på. Vi slo dem i oppgjøret i Oslo i våres (2-0), men slet. Vi scoret på en dødball og en på kontring. De er med i kampen om kvalifiseringsspill for eliteserien. De kommer nok ikke hit for å legge seg bakpå.

En region i vekst

– Hva har det å si at Stian Sortevik nå har gitt seg?

– Ikke så mye, tror jeg. Han var en veldig god spiller, bevares. Men laget har flere spillere som kan gå inn og ta hans rolle. Teknisk gode spillere med god spilleforståelse. Dette blir en beintøff kamp, gjentar Rekdal.

– Hvordan skal dere ta dem i denne kamerat-kampen?

– Ikke sikkert jeg har så lyst til å avsløre det i avisa, humrer Rekdal, og fortsetter:

– I kamper mot KFUM er det viktig å sørge for at kampen kommer inn på vårt spor. Vi skal sette press på dem, rive i stykker deres spill og ta ballen fra dem.

Det er optimisme og fart i Hamar-regionen, og i HamKam som klubb. Næringslivet er i positiv vekst, folk flytter til byen som aldri før, og det bygges boliger i høyt tempo. Avstanden til Oslo oppleves som mindre når toget suser noe fortere av gårde og veiene er forbedret.

Ett år foran skjema

– Du har jo bodd der i noen år nå, hvordan oppleves utviklingen?

– Det er fint. Optimisme, ja. For å snakke om fotball og HamKam, så merker jeg godt at interessen og forventningene stiger. Men for oss som jobber i klubben, ligger vi foran det vi hadde som mål. Ingen av oss så for oss at vi skulle lede tabellen på dette tidspunktet. Det var neste sesong vi skulle kjempe om direkte opprykk. Vi siktet oss inn på topp-seks denne sesongen, etter å ha havnet på 9. plass forrige sesong. Ingen trodde vel at vi skulle lede tabellen med seks poeng åtte serierunder før slutt.

– Da får vel du som trener ta æren for at dere er langt foran skjema?

– Litt av den, ja. Men her er vi et team som jobber knallhardt hele veien, og slikt bærer frukter.

– Hva har du/dere gjort?

– Først og fremst så trener vi ekstremt intensivt. Vi har kraft i troppen vår. Er veldig tydelige både i angreps- og forsvarsspillet.

Milevis til toppen

– Litt tilbake til dette med en region og en by i vekst. Hvis dere rykker opp, ligger det da an til at noen store næringslivsaktører trer inn, og sørger for at A-lagets budsjett økes betraktelig?

– Det er for tidlig å snakke om det nå. Men hvis vi rykker opp, er det klart vi må operere med helt andre tall enn nå. Budsjettmessig ligger vi allerede langt bak flere klubber på dagens nivå to. Start, Aalesund, Sandnes-Ulf, Ranheim, ja, flere klubber, har mer å rutte med enn oss. Noen av dem har mye mer.

– Vi tar hele tiden dette hvis dere rykker opp. Men altså; hvor langt kan dere som klubb i så tilfelle nå innen noen år?

– Til midtsjiktet av tabellen i eliteserien. Men derfra og opp til toppklubbene er det milevis. Både sportslig og økonomisk, sier Kamma-trener Kjetil Rekdal.

Roser Taaje

Avslutningsvis spør vi ham om å si litt mer om synet på Oslos nest beste fotball-lag, KFUM?

– Jeg er imponert over hva de får til, de som har et enda lavere budsjett enn oss. Kåffa har hatt kvalitet over tid nå. Og stabilitet. De evner noe som bare blir mer og mer avgjørende i dagens fotball; de kan selge spillere uten at troppen bli veldig svekket av den grunn.

– De har ballsikre og kombinasjonssterke spillere, har en klar profil, og så har de jo fått inn en vesentlig forsterkning i midtstopper Jesper Taaje. Han står med sju scoringer i serien, og det er sterkt av en stopper. Han imponerer meg.

– Dere hadde ham hos dere, men lot ham gå..?

– Det var ikke grunnet manglende sportslige prestasjoner. Han syntes kombinasjonen svært harde treningsøkter og studier ble litt mye, samtidig som han ønsket seg tilbake til Oslo. Jeg er glad på hans vegne over at opplever stor suksess nå, avslutter Kjetil Rekdal.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

FAKTA

23. runde i OBOS-ligaen spilles slik lørdag:

15.00: Bryne – Fredrikstad, Grorud – Raufoss, HamKam – KFUM Oslo, Jerv – Ranheim, Stjørdals-Blink – Start, Strømmen – Sandnes Ulf, Åsane – Ull/Kisa.

---






Mer fra Dagsavisen