trikkeligaen

Søndag kan Bjella og Ullern havne i toppfotballen

Ullern leder 3. divisjon. Søndag kan opprykket være klart. Men hovedtrener Didrik Bjella har ikke turt å reservere festlokaler etter kampen.

– Nei, vi har ikke booka restaurant. Vi har booka fly hjem. Så får vi ta det flyet og se om vi har med oss tre poeng eller ikke, sier Didrik Bjella til Dagsavisen.

32 år er ingen alder for en hovedtrener, men tross sin unge alder har Bjella rukket å jobbe i trenerapparatet til både Lillestrøm og Skeid, pluss noen år som hovedtrener for konkurrenten Lokomotiv Oslo. Han hadde til og med analyseoppdrag for Drillo under hans andre periode som landslagssjef.

Tre kamper gjenstår

– Jeg analyserte Danmark, men vi slo dem dessverre ikke, sier han.

Nå er han hovedtrener på byens beste vestkantlag, som spiller i Norsk Tipping-ligaens avdeling 6. Altså på fjerde nivå i norsk fotball.

Laget er sju poeng foran Junkeren på andre plass. Med én seier til blir det dermed 2. divisjon, eller Postnord-ligaen til neste år. Sammen med Skeid og Kjelsås, med mindre de rykker opp eller ned,

– På tide, vil sikkert både jeg og flere si, sier Bjella.

– Men det er fortsatt igjen tre matcher, men selv om ting ser veldig bra ut, så er det de poengene som er i sentrum, legger han til.

Fikk ikke spille fotball i halvannet år

2020-sesongen ble korona-avlyst. Men også 2021 har vært en veldig uvanlig sesong. Den kom seint i gang, og har vært spilt som enkeltserie. Lagene møtes dermed bare en gang. Til vanlig møter man jo alle lag både hjemme og borte. Sånn har det ikke vært i år. Det betyr at serien er mindre forutsigbar. At man ikke kan stole like mye på tabellen som vanlig. Og at det er litt mindre rettferdig. Med litt flaks kan man slippe å møte de vanskeligste lagene på bortebane.

– Vi var tippa som soleklare opprykksfavoritter før sesongen. Vi er et ganske nysammensatt lag og har vært gjennom et tøft 2020 uten å spille en eneste fotballkamp. Det har vært litt bingo, sier Bjella.

Ja, hva gjorde dere i fjor?

– Det var blytungt. Vi holdt på på egen hånd. Spillerne løp i skog og mark og holdt på med ball i hager og doruller og hele pakka. Fryktelig kjedelig fotballår. Vi håpa og håpa og håpa på at vi skulle komme i gang, sier han.

Og da fotballen endelig kom i gang igjen, i sesongens aller første tellende kamp, møtte Ullern sjølveste Vålerenga, i cuppen. Laget fra fjerde nivå holdt topplaget til uavgjort etter nitti minutter. Før det rakna litt i ekstraomgangene, så VIF kunne reise østover rysta, men letta, etterpå.

Som i cupkampen mot Vålerenga tok Ullern ledelsen hjemme mot Skjervøy søndag, men som mot Vålerenga kom bortelaget tilbake og vant kampen.

– Vi har kvaliteter i laget som gjør at vi kan plage de aller fleste. Og vi har en litt mindre og dårligere fotballbane enn det de er vant til. Vi holdt Vålerenga til uavgjort til 90 minutter, og sitter vel med en liten følelse av at dette kunne vi ha fått med oss. Men i ekstraomgangene ble det litt tungt, sier Bjella.

Flere lag kan rykke opp

Ullern er langt ifra det eneste Oslo-laget i tredje divisjon. Stovner sliter i bunnen av avdeling 1. Oppsal ligger på niende plass i avdeling 2. Avdeling 4 har tre Oslo-lag, med Frigg helt øverst. De er i aller høyeste grad med i opprykkskampen. Lyn på femte plass har ikke sjans til å rykke verken opp eller ned, mens Ready på nest siste plass må vinne litt kamper for å komme seg ut av sumpa. I avdeling 6 er, i tillegg til Ullern også Lokomotiv Oslo på tredje plass, og Nordstrand på åttende.

I beste fall kan dermed to Oslo-lag rykke opp til 2. divisjon før 2022-sesongen.

Didrik Bjella i garderoben.

Blir livet annerledes i andre divisjon?

– Nei, jeg ser ikke for meg det. Annet enn litt mer reiser og litt hardere motstand, sier Didrik Bjella.

– Jeg tipper at toppen av tredje divisjon og bunnen av andre divisjon er det ikke så stor forskjell på. Det er ingenting som er umulig her, men at vi får flere jevne kamper, det tror jeg nok, sier han.

Dette er bare et lite utdrag av et lengre podkast-intervju. Du kan høre hele intervjuet i spilleren under her, eller ved å søke på Trikkeligaen der du vanligvis finner podkaster.


Mer fra Dagsavisen