trikkeligaen

VIF-profilen mister RBK-kampen – Fagermo gjør overraskende grep

Christian Dahle Borchgrevink er ikke med for Vålerenga på Lerkendal søndag. Backens fravær betyr midlertidig omskolering av en midtbanemann.

VALLE (Dagsavisen): Skadetrøbbel sørget for at Vålerenga måtte avlyse den planlagte treningskampen mot Stabæk torsdag før landslagspausen. Kaptein Jonatan Tollås Nation, stoppermakker Ivan Näsberg og høyreback Christian Dahle Borchgrevink slet alle med skader.

Tollås og Näsberg ser begge ut til å rekke RBK-matchen, men verre er det for Borchgrevink. Unggutten Oskar Opsahl er også ute.

– Det er umulig å si når Christian blir klar. Men han rekker ikke Rosenborg-kampen, sier trener Dag-Eilev Fagermo til Dagsavisen.

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo.

Motivert Bjørdal

VIF-treneren prøver seg derfor på en ny løsning på høyrebacken mot trønderne.

– Det blir Henrik Bjørdal. Vi har jo ingen andre å ta av. Fredrik Holmé er ikke komfortabel nok der, så da blir det Henrik. Han skjønner at det blir en utfordring, men han er veldig motivert for oppgaven, forsikrer Fagermo.

Henrik Bjørdal (midten) på tirsdagens Vålerenga-trening.

Christian Dahle Borchgrevink har den siste tiden slitt med kneet etter at han fikk en kraftig smell i 1-1-kampen mot Molde. Dét har gått ut over brusken i kneet.

– Status er at jeg er ute av trening akkurat nå. Det gjør vondt i kneet i trening og i kamp. Det er smerten jeg vil bli kvitt. Så nå handler det om å bli frisk, sier Borchgrevink til Dagsavisen.

– Jeg har tatt bilder av det, og det er under kontroll. Men vanskelig å si hvor lang tid det vil ta. Jeg har klart å spille med det før landslagspausen, så jeg er ikke «ødelagt», for å si det på den måten. Men jeg kan ikke spille med smerte mer, fortsetter han.

Fagermos valg med Bjørdal som høyreback, tvinger naturlig nok også fram endringer på midten. Men hvem tar Bjørdals plass som indreløper på høyre?

– Det kan bli Osame Sahraoui, og at vi kjører inn med en ving for eksempel. Odin Thiago Holm er også en mulighet. Vi må se an hvem som er i form, sier VIF-treneren.

Backjakt i vinter

Fagermo peker igjen på konsekvensen av at VIF ikke har god nok dekning på backplass.

– Det er ikke godt nok, det. Vi har jo ikke backer. Vi har to, Borchgrevink og Leonard Zuta. Med en gang vi får skader der, får vi et problem. Du blir ikke et topplag da, dessverre. Så det er fortsatt en stor prioritet for oss å forsterke på backplass i neste overgangsvindu.

VIF prøvde seg på Tromsø ILs Tomas Totland i forrige vindu, men «gutan» ville ikke selge. Dagsavisen skrev i etterkant at Totland fortsatt er interessert i en overgang til Vålerenga etter sesongen.

Tromsøs Tomas Totland etter eliteseriekampen i fotball mellom Tromsø og Vålerenga på Alfheim stadion.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

– Kommer dere til å hente mer enn én back når vinduet åpner igjen, siden situasjonen er så prekær?

– Vi ser etter en back som er sterk nok til å heve elleveren. Men kanskje også en ung backtype. Da tenker jeg på en som kan spille en del allerede neste år, og som på sikt kan bli fast, svarer Fagermo.

Hold deg oppdatert! Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen her

Mer fra Dagsavisen