trikkeligaen

Ullern er en kamp unna opprykk

(Ullern - Tromsø 2. lag 4-1). Ullern er ubeseiret og kan feire opprykk til 2. divisjon om en uke. Det kan skje i Narvik mot Mjølner.

ULLERN KUNSTGRESS (Dagsavisen): Ullern styrer mot opprykk etter en nok en overlegen seier. Den kunne vært større dersom Jens Bonde Aslaksrud hadde avsluttet bedre, men det har ikke så mye å si. De fire scoringene var varierte og flotte og holdt i massevis for å slå Tromsøs rekrutter.

Flotte scoringer

Aslaksrud åpnet dagens målprotokoll etter åtte minutter. Henrik Solvoll Navarsete kom seg rundt på høyrekanten og slo et hardt innlegg. Der møtte Aslaksrud og støtet ballen med hodet i lengste hjørne. Det var kampens første sjanse. På kampens andre sjanse scoret Tromsø. Simen Henriksen styrte ballen i lengste hjørne forbi 42 år gamle Terje Kirsebom, Ullerns keeper. Bare det sjuende baklengsmålet for den suverene serielederen.

Og det ble med den ene muligheten for Tromsø, selv om de tok godt vare på den. Etterpå handlet det bare om Ullern. Kanskje er det symptomatisk for et lag i flytsonen at Nicholas Grøndalen Kristiansen, en spiller som ikke scorer veldig ofte, får sitt livs beste treff fra 25 meter. Ballen ble klarert ut i returrommet fra en corner … pang! En rakett helt oppe i krysset.

Og fire minutter senere ble ledelsen doblet. Det fjerde målet denne høsten for Ismar Dizdar som beskrev scoringen sin slik:

– Det var et sleivspark. Det er vått vet du, smilte han.

Kontrollert andreomgang

I andre omgang ble ledelsen ytterligere da Lars Følstad trillet ballen forbi keeper. Tempoet ble lavere og Ullern gikk inn i et kontrollerende modus.

– Det er grei kamp av oss. Kanskje er vi litt heldig som scorer på noen av de sjansene vi har, men med ledelsen inn til pause ble det komfortabelt i andre omgang. Det blir jo sånn når vi går opp til 4–1 ganske tidlig. Vi har selvtillit og er trygge i den strukturen vi har som lag, forteller Ismar Dizdar, som i likhet med målscorerne Aslaksrud og Følstad, er en av de mange som Ullern hentet før denne sesongen.

Derfor er det ekstra imponerende, og kanskje litt forbausende, å se hvor gjennomført dette laget ser ut. Det virker som de har spilt sammen i mange år allerede.

– Vi hadde ikke noe særlig preseason i år heller, fortsetter Dizdar. – Jeg føler vi blir bedre for hver kamp som går og bygger videre på den allerede gode sesongen. Jeg håper vi kan ta det med inn i 2. divisjon, sier han.

Ambisjon om å bli toppscorer

Ullern-spillerne har hatt mye å juble for denne sesongen.

For det blir med all sannsynlighet spill i andre divisjon neste år. Ullern leder avdelingen sin med sju poeng når det gjenstår tre kamper. Og det er ikke bare Dizdar som allerede har begynt å se litt fremover. – Det hadde vært artig å møte Kjelsås, sier Jens Bonde Aslaksrud etter kampen.

– Men vi håper selvsagt opprykket går i orden først. Vi er trygge på det. Enda har vi ikke tapt, sier Aslaksrud.

Stort sett fornøyd med tingenes tilstand, men spissen er likevel litt bitter på seg selv etter kampen.

– Selvfølgelig tenker jeg litt på toppscorertittelen. I dag kunne seieren blitt mye større, men den ble ikke det takket sjansesløseriet fra meg i dag, sier spissen.

Opprykksfest i Narvik?

Han var alene med keeper fire ganger og prøvde ved to anledninger å lobbe ballen over nesten to meter høye Mats Trige i Tromsøs mål.

– Skal jeg bli toppscorer må jeg skyte bedre, avslutter en selvreflekterende Aslaksrud.

Seriemesterskapet og opprykket kan bli sikret neste helg mot Mjølner på bortebane. De er et av mange lag som er involvert i nedrykksstriden til tross for at de innehar 5. plassen på tabellen. Ullern har altså tre matchballer for å rykke opp, men vil nok sikre det så fort som mulig.

---

3. divisjon, avdeling 6 søndag:

Ullern – Tromsøs 2. lag 4–1 (3-1).

Ullern kunstgressbane: 101 tilskuere.

Mål: 1–0 Jens Bonde Aslaksrud (8), 1–1 Simen Henriksen (15), 2–1 Nicholas Grøndalen Kristiansen (34), 3–1 Ismar Dizdar (38), 4–1 Lars Følstad (66).

Dommer: Brage Nygård, Salangen IF

Gule kort: Jørgen Steffensen Lamark, Kenneth Matthew Winther, Harold Biata Mufoncol.

Ullerns lag:

Terje Kirsebom – Henrik Solvoll Navarsete, Ismar Dizdar, Espen Lindøe, Magnus Fosen – Håkon Mælumsæter Øverby, Nicholas Grøndalen Kristiansen, Thomas Skog Martinussen, Lars Jensen Austnes, Lars Følstad – Jens Bonde Aslaksrud.

3. divisjon, avdeling 6 søndag: Skjervøy – Junkeren 0-0, Nordstrand – Melbo 3–1.

Spilt lørdag: Bodø/Glimt 2 – Mjølner 2-1, Skånland – Rana 4-1, Stabæk 2 – Lokomotiv Oslo 0-3, Skeid 2 – Finnsnes 2–1.