trikkeligaen

3. divisjon: Ullern og Frigg i opprykksposisjon

Det nærmer seg avklaring i topp og bunn i 3. divisjon. Hvem rykker opp og ned? Her er status etter helgens kamper.

Avdeling 1

STOVNER - GJELLERÅSEN 2-5 (1-2). Hva skjedde i sluttminuttene her? Bunnlaget Stovner bet igjen godt fra seg og hadde ett poeng på gaffelen. For ti minutter før slutt var stillingen 2-2. Men så raknet alt, tre mål gikk inn bak Stovner-keeper Erlis Avdia. For kampens store spiller, Walid Khris sendte ballen opp i vinkelen fra 20 meter og sendte Gjelleråsen tilbake i ledelsen. Så brøt Gjelleråsen Stovners neste angrep rett fra avspark og kontret inn den fjerde scoringen. Før spikeren ble satt til 2-5 gjennom en akrobatisk heading. Resultatet innebærer at Stovner fortsatt ligger helt sist uten en eneste seier. Og nå må de antagelig ta alle de ni poengene som det fortsatt kan kjempes om for å ha håp om å overleve.

GRORUD 2. lag - FUVO 2-1 (0-0). Det var etter ause det to av på Grorud kunstgress søndag. FUVO tok ledelsen i regnbygene, men den siste halvtimen slo hjemmelaget tilbake. Først utligning ved Hossam Samir Mohamed Ibrahim etter 66 minutter før Casper Myhren Fjeld fikk inn seiersgoalen et drøyt kvarter før slutt. Dermed tok Groruds rekrutter et langt steg mot sikker plass der de nå ligger på 7. plass.

Topp tre: Gjøvik/Lyn 30, Gjelleråsen 22, Brumunddal 20. Gjøvik/Lyn kan sikre opprykket i neste runde.

Avdeling 2

OPPSAL - SARPSBORG 08 2. lag 1-1 (1-1). Kristian Bjørseth ga Oppsal ledelsen på Trasop kunstgress lørdag, men Sarpsborg utlignet bare tre minutter senere. Og flere scoringer kom ikke. Det betyr at Oppsal fortsatt er på usikker grunn. 9. plass er jo ikke så ille isolert sett, men det er bare ett poeng over streken i den jevne bunnstriden.

Topp tre: Ørn Horten 29, Eik Tønsberg 27, Hønefoss 18.

Avdeling 4

READY - FANA 1-5 (0-4). Rakner det for Ready? I denne kampen så det slik ut. Fire baklengs før pause på Gressbanen kunstgress, den femte lå også i buret før Sondre Nordgaard Meløy reduserte for Ready på en flott heading. Kampen kunne like godt endt 3-7 etter alle sjansene som ble misbrukt. Nå ser dette tungt ut. Laget ligger nest sist med sju poeng, men det er veldig jevnt foran dem så håpet er langt fra ute. Men denne kampen var et lite sammenbrudd.

STORD - LYN 3-3 (1-3). Nytt poengtap for Lyn i en kamp de egentlig hadde full kontroll på halvveis. En pussig kamp der hjemmelaget scoret allerede etter to minutter, men ti minutter senere hadde Lyn svart ved å ta ledelsen etter mål av Matias Sorteberg Bjanes og Peder Nomell. Samme Bjanes økte til tomålsledelse rett før pause med skudd fra skrått hold. Men Stord ga seg ikke og to scoringer av Martin Pedersen sørget for poengdeling utenfor Bergen. Den første kom etter en stygg feilpasning i Lyns forsvar som første til brudd. Utligningen ble kjempet i mål fra kort hold. Og ny nedtur for Lyn som må spille i 3. divisjon også neste år.

FRIGG - LYSEKLOSTER 1-1 (1-0). Frigg fikk annullert en omstridt scoring og måtte spille hele 2. omgang med ti mann. Men laget var likevel nærmest seieren. Mer om alt som skjedde kan du lese her. Frigg er fortsatt tabelleder, men nå bare ett poeng foran Fana. Skal Frigg snuble på målstreken? Fyllingsdalen lå under 0-2 for Branns 2. lag søndag, men snudde og vant 3-2 slik at også de er med i opprykksracet.

Topp tre: Frigg 26, Fana 25, Fyllingsdalen 24.

Avdeling 6

STABÆK 2. lag - LOKOMOTIV OSLO 0-3 (0-0). Lokomotivet fosser videre, kan ikke rykke opp, men de kan havne topp tre, og det vil vi tro er veldig positivt. Det tok 51 minutter før det løsnet på Nadderud, men da løsnet det skikkelig. Sølve Dahlin Sæter og Kasper Hoftvedt scoret to ganger i løpet av seks minutter før Mikkel Storeskar satte den tredje på straffespark rett før slutt.

SKEID 2. lag - FINNSNES 2-1 (2-0). Finnsnes forsvinner ned i 4. divisjon etter lørdagens tap på Nordre Åsen. Samtidig berget Skeid i praksis plassen i divisjonen. Abdul-Basit Agouda sendte Skeid i føringen etter tolv minutter da han fikk pirket ballen inn fra kort hold. Finnsnes mente målet var ute av stilling! Men dette er jo ikke ishockey... Emil Tjøstheim scoret det andre et snaut kvarter senere på en retur fra et stolpeskudd. Da så dette trygt ut, men var det ikke. Fysiske Finnsnes reduserte på straffespark 20 minutter før slutt, de misbrukte et annet straffespark og de hadde et skudd i tverrliggeren. Men også Skeid misbrukte store sjanser så kanskje 4-3 ville gitt et riktigere bilde av kampen.

NORDSTRAND - MELBO 3-1 (1-1). Nordstrand har knekket koden og tok sin fjerde seier på rad søndag. Laget har hatt en eventyrlig siste måned. Laget har kort sagt fått uttelling på en del av alle sjansene de skaper. I denne kampen kom de under 0-1 før moroa begynte. Oliver Midtgård utlignet før pause, mens Sverre Hakami Sandal og Rasmus Eggen Winge scoret målene som gjorde at Nordstrand igjen valset over nordnorsk motstand. Men tross fire strake seire ligger de fortsatt bare ett poeng over nedrykksstreken i den usedvanlig jevne bunnstriden. Så seiersmarsjen må bare fortsette.

ULLERN - TROMSØ 2. lag 4-1 (3-1). Festen fortsatte på Ullernbanen søndag ettermiddag. Ullern skaper enormt med sjanser og klarer å sette nok av dem ti å vinne kampene. Laget er fortsatt ubeseiret og er en kamp unna comeback i 2. divisjon. Det tror vi ganske sikkert kommer. Det som ble nevnt som årets mål og reaksjoner etter kampen kan du lese her.

Topp tre: Ullern 26, Junkeren 19, Lokomotiv Oslo 17.