trikkeligaen

Rødt kort og bortdømt mål ga Frigg trøbbel

(Frigg - Lysekloster 1-1). Frigg er fortsatt ubeseiret i 3. divisjon, men lørdagens røde kort skapte trøbbel. Poengtapet gjør innspurten høydramatisk.

TØRTEBERG KUNSTGRESS (Dagsavisen): Seiersrekken stoppet for serielederen i avdeling 4. En dyptliggende motstander og en unødvendig utvisning skapte trøbbel for Frigg, men i kampens siste minutt kunne de vunnet likevel.

Dagens gjest, Lysekloster, la seg lavt fra starten av og tettet igjen med hele laget. Frigg trillet fram og tilbake i forsvars- og midtbaneleddet, men slet med å finne den gjennombrytende pasningen.

Annullert for offside – snodig

Ballen lå riktignok i nettet etter et langt innkast fra siden. Per Eik Forgaard stusset videre og Petter Nosakhare Dahl vant duellen foran mål. Problemet var at linjedommer flagget for offside, og det må ha vært på Dahl ettersom det ikke er offside på innkast.

Uansett skapte det forvirring for de mange skuelystne på Tørteberg i dag for det var alt annet enn en åpenbar offside.

Varg Ringdal Støvland var mye involvert med ballen. Angrepsspillet gikk ofte igjennom han siden hjemmelaget ble tvunget til å spille rundt motstanderen og ikke igjennom mot Kaba som vi har sett så mange ganger før.

To gule, det siste for snakking

Målet skulle likevel komme halvspilt i omgangen. Ballen landet hos Ulrik Ferrer som tok den ballen på brystet og dunket inn ledermålet.

Lysekloster var ikke på mange visitter foran keeper Egil Borgen Evensen, men like før pause fikk de frispark på ca. 20 meter. Joakim Holmedahl fikk et fortjent gult kort for en dytt i ryggen. Men så fikk han plutselig et til. Han slang en kommentar mot dommer som ikke hadde toleranse. Dermed ble det en unødvendig tidlig dusj på Holmedahl.

– Dette føles som et tap. Et lag med ambisjoner som våre er ikke fornøyd med dette, sier Varg Ringdal Støvland etter kampen.

Etter at han mistet midtbanemakker Holmedahl måtte han styre midten med større ansvar i andre omgang.

– Jeg syns ikke utvisningen endrer ting så mye. Vi klarte fortsatt å spille oss ut for eksempel. Med litt mer ro i ballen kunne vi spilt rundt dem i angrep også og skapt flere sjanser. Likevel hadde vi nok muligheter til å vinne kampen, sier han.

Stor sjanse i siste minutt

Frigg og Lysekloster takker hverandre for kampen lørdag.

Lysekloster utlignet på en corner, men var ikke noe særlig farligere til tross for at de hadde en mann mer på banen i andre omgang. Egil Borgen Evensen bakerst hos Frigg kan ikke huske så mange redninger.

– Det var en heading fra kloss hold og noen ufarlige langskudd, sier han. – Det er bittert at vi ikke vinner. Jeg syns vi gjorde nesten alt riktig. Forskjellen på seier og uavgjort er egentlig sjansen vi brenner like før slutt, sier Evensen.

Vital Curtis Kaba fyrte av fra skrå vinkel da klokka rundet 90 minutter. Keeperen ga retur rett ut i feltet og der ventet Per Eik Forgaard. Ballen kom mot han på oppspretten, skuddet gikk ned i bakken og spratt over det gapende målet.

– Det er bittert at den går over, sier Ringdal Støvland. – Vi kunne tatt det der. Det var en av flere anledninger hvor vi kom inn i prioriterte rom offensivt, sier han.

Også Egil Borgen Evensen mener dette var to poeng tapt.

– Vi hadde som mål å vinne samtlige kamper i sesongen. Til å være ti mann i andre omgang er det ok … ettersom vi fortsetter å presse høyt og spille oss ut bakfra. Nå har vi tre kamper igjen og vi skal vinne alle tre. Det er i våre hender, avslutter kapteinen.

Frigg er fortsatt serieleder, men er nå bare ett poeng foran Fana. Fyllingsdalen kan være to poeng bak hvis de vinner sin kamp søndag.

---

3. divisjon, avdeling 4 lørdag;

Frigg – Lysekloster 1–1 (1–0)

Tørteberg kunstgress.

Mål: 1–0 Ulrik Ferrer (25), 1–1 Tim Nilsen (58).

Dommer: Sander Teigen Badar, Kvaløya SK.

Gule kort: Joakim Homedahl, Thorvald Trætteberg, Ronny Rojas, Petter Nosakhare Dahl, Ulrik Ferrer, Knut-Jørgen Rørnes Evensen, Egil Borgen Evensen.

Friggs lag: Emil Borgen Evensen – Mugula Chris Safari, Ilir Kukleci, Ferdinand Nilsskog Clarke, Knut-Jørgen Rørnes Evensen – Varg Ringdal Støvland, joakim Homedahl, Per Eik Forgaard, Petter Nosakhare Dahl, Vital Curtis Kaba.

Friggs neste: Sogndal 2 borte neste lørdag.

Øvrige resultater i avdeling 4: Stord – Lyn 3-3, Ready – Fana 1-5, Bjarg – Sandviken 4-3, Fjøra – Sogndal 2 6-1, Os – Årdal 1–0. Spilles søndag: Fyllingsdalen- Brann 2.