trikkeligaen

Matchvinner Stefanovic: - Gi meg ballen!

(Lyn - Vålerenga 0-1). Dejana Stefanovic gikk på en smell i duell med Lyn-keeperen, men ristet det av seg. Nå jager VIF seriebronse.

KRINGSJÅ (Dagsavisen): Lyn-keeper Kirvil Odden Sundsfjord og Dejana Stefanovic ga hverandre honnør etter at den harde fysiske bataljen var over.

De dundret inn i hverandre sent i 2. omgang, begge ble liggende en god stund, men begge reiste seg. De så på det som et rent uhell som ingen hadde skyld i.

Stefanovic var glad og lettet over tre poeng, Sundsfjord var stolt av et Lyn-lag som ga VIF kamp til døra.

Skudd som endret retning

Men skuddet som den serbiske kruttønna fikk av gårde etter 37 minutter, kunne ikke Lyn-kapteinen stoppe.

– Jeg ropte til jentene hele tida: Give me the ball, give me the ball! Til slutt fikk jeg den og da må man jo skyte, sa en lettet og glad Stefanovic til Dagsavisen.

Hun ble gratulert av Lyn-keeperen som sier at en ren tilfeldighet avgjorde kampen.

– Skuddet hennes endret retning i Joannas (Bækkelund) hode, og da var jeg sjanseløs. Det er ganske irriterende at kampen avgjøres på en slik tilfeldighet, sier Lyn-keeperen som vartet opp med noen få, men avgjørende redninger senere i kampen.

På overtid var Lyn nære utligning, men det viktige poenget de kunne ta i bunnstriden, kom ikke.

– Vi har VIF i kne, men vi får ikke ballen inn. Slik er det. Men vi skal greie oss, sier Kirvil Odden Sundsfjord.

Skal vinne resten

NRKs tv-seere kåret Dejana Stefanovic til kampens beste spiller.

Dejana Stefanovic var lettet over at laget kom seg hjem uten skader. Vålerenga har en cupfinale å forberede i slutten av måneden. Og er nå to peng bak LSK Kvinner i kamp om bronsen.

– Nå skal vi vinne resten. Vi visste at denne kampen ville bli tøff, Lyn er et godt organisert lag og de var tøffe i duellene, sier Stefanovic, som holdt seg til hodet. Hun kjente fortsatt smertene etter kollisjonen med keeper.

Lyn-trener Tom Stenvoll ga sine spillere bare ros etter kampen. Kampplanen fungerte, Lyn fikk den inn i sitt spor.

– Men vi står igjen med null poeng. Og det er ikke bra. Vi har et veldig godt og lovende lag som ikke får ut potensialet poengmessig. Det kommer, sier Stenvoll til Dagsavisen.

Kun tre kamper gjenstår, men situasjonen i bunnen er den samme etter at de to lagene som ligger bak Lyn, Klepp og Stabæk, begge tapte sine kamper. Sisteplass rykker ned, mens nest siste lag skal ut i kvalifisering.

Lyn-trener Tom Stenvoll samlet jentene sine til trøstetap etter nederlaget.

Toppserien kvinner lørdag, 15. runde:

Sandviken – Stabæk 3-0, Rosenborg – Arna-Bjørnar 7-1, Klepp – Kolbotn 1-2, LSK Kvinner – Avaldsnes 4-3, Lyn – Vålerenga 0–1.




Mer fra Dagsavisen