trikkeligaen

VIF-rekruttene rotet vekk pangåpning og tapte etter snuoperasjon på Eidsvold

(Eidsvold Turn – Vålerenga 2 3-2) Vålerengas nest beste scoret to mål på de første sju minuttene borte mot Eidsvold Turn, men etter å ha fullstendig kontroll den første halvtimen klarte gjestene å snu kampen den siste timen og vant nokså fortjent.

Etter 2-0-tapet for Tromsdalen sist, var VIF-rekruttene kraftig forsterket til mandagens oppgjør på Eidsvold med blant andre Mathias Dyngeland, Albin Mörfelt, Nicolaj Thomsen og Henrik Udahl. Sistnevnte ga VIF-rekruttene en pangåpning da han skaffet straffe etter bare halvannet minutt i duell med keeper Andreas Fagereng som var for sent ute. Udahl, som scoret helt på tampen mot Florø, scoret denne gang helt på starten av kampen, da han ekspederte straffen greit i mål.

Bare fire minutter senere satt den igjen for VIF-rekruttene, og igjen var det Henrik Udahl som fikk ballen ute på kanten. Han slo den inn i midten, der Benjamin Eskilsson skjøt fra 16-meteren. Det skuddet ble blokkert av en Eidsvoll-forsvarer, men ble liggende i beina på Andreas Stensrud. Unggutten reagerte raskest, og fikk en relativt enkel oppgave med å sende VIF-rekruttene doble ledelsen.

Vertene utlignet med to kjappe før pause

Vålerenga hadde fullstendig kontroll den første halvtimen, men ti min før pause snurret Jørgen Kolstad rundt med flere VIF-spillere inne i gjestene 16-meter før han la inn. En Eidsvold-spiller bommer først på balllen, før gjestene kom til avslutning på bakerste stolpe. Den reddet Dyngeland mesterlig med en hånd, før Ole Andreas Nesset satte returen i nettveggen.

Men VIF var advart, og bare to minutter senere kom Dyngeland for sent inn i en duell med Benedict Notoaene etter en lang ball bakfra. Dyngeland felte Notoaene på 16-meterstreken, men slapp med det gule kortet. Det påfølgende straffesparket satte Herman Henriksen i mål, da han sendte ballen til venstre og keeper Dyngeland til høyre.

Fem minutter før pause kom Eidsvold Turn til en kjempemulighet for å utligne. Andre Trandum Nordlie fikk stå helt alene på straffefeltet, og headet ballen i stolpen og ut. Men to minutter på overtid kom likevel utligningen for hjemmelaget. Kristoffer Trandum Nordlie la inn fra høyre, der Benedict Notoane løp inn mot første stolpe. Det løpet dro med seg keeper Dyngeland, og da ballen gikk forbi dem begge sto Ole Andreas Nesset på bakerste stolpe og stupte inn utligningen.

Eidsvold Turn gjennomførte snuoperasjonen

Etter pause skjedde det langt fra like mye som det gjorde før hvilen, men Vålerenga hadde det meste av ballen og presset mest på for å finne et nytt ledermål. Uten at noen av lagene klarte å skape de aller største sjansene, da det ble med noen ufarlige skudd og nesten-sjanser der sistepasningen ikke var god nok.

Etter halvspilt omgang var det likevel vertene fra Eidsvold som tok ledelsen. Notoane tok med seg ballen fra høyrekanten og skar innover i banen, noe som åpnet rom for en klassisk overlap fra Markus Furseth. Han gikk ned mot dødlinjen og slo den 45 grader ut i feltet, der et ryggende VIF-forsvar falt inn mot eget mål, slik at Oliver Stenseth kunne bredside inn 3-2-målet fra ti meters hold. Dermed var snuoperasjonen et faktum.

Fem minutter før slutt fikk Fredrik Holmé direkte rødt kort for en tøff takling på Markus Sørensen. Kommer inn i stor fart, og bommer på taklingen, slik at Sørensen blir klippet ned. Ikke så mye å si på det røde kortet, selv om VIF-benken protesterte. Det gjorde sitt til at noe stormløp fra Vålerenga kom ikke de siste minuttene, og dermed endte det med 3-2-tap selv om man ledet 2-0 tidlig. Dermed blir VIF2 liggende på 22 poeng etter de første 20 serierundene.

---

PostNord-ligaen avd. 1, runde 20

Eidsvold Turn – Vålerenga 2 3-2 (2-2)

Myhrer kunstgress

Mål: 0-1 Henrik Udahl (3.), 0-2 Andreas Stensrud (8.), 1-2 Herman Henriksen (37.), 2-2 Ole Andreas Nesset (45.), 3-2 Oliver Stenseth (67.)

Vålerenga (4-3-3): Mathias Dyngeland – Max Bjurström, Fredrik Holmé, Alexander Kjelsen, Ousmane Toure (Berger Kisaruko fra 67.) – Eskild Fredriksen (Edonis Mulaj fra 46.), Nicolaj Thomsen, Benjamin Eskilsson (Saladin Lekhal fra 87.) – Albin Mörfelt, Henrik Udahl, Andreas Stensrud.

Gule kort: Andre Trandum Nordlie, Eidsvold Turn. Mathias Dyngeland, Andreas Stensrud, Albin Mörfelt, Benjamin Eskilsson, Vålerenga.

Rødt kort: Fredrik Holmé, Vålerenga

Dommer: Sondre Brudvik (Tertnes Fotball Herrer)