trikkeligaen

Skeid-kometen sløste og sløste, men til slutt sendte han Nordre Åsen til himmels

(Skeid – Odd 2 2-0). Abel Stensrud og Skeid var uvanlig lite treffsikker mot Odd 2, men til slutt løsnet det fra straffemerket. Stensrud og Ulrich Østigård Ness sørget for at Skeid er à poeng med serielederen i kampen om opprykket til 1. divisjon.

NORDRE ÅSEN (Dagsavisen): Resultatet gjør at Skeid klatrer opp på 44 poeng, det samme som serieleder Egersund IK. Målforskjellen er den samme, men rogalendingene topper fordi de har scoret flere mål enn Gard Holmes mannskap (43 mot Skeids 39). Skeid gjester nettopp EIK i serien søndag 10. oktober, og det kan fort vise seg å bli en ren seriefinale i kampen om opprykket fra 2. divisjon, avdeling 2.

– Jeg har vært i en veldig god stim. Men i dag var litt dagen der det buttet litt imot. Jeg bommet på to-tre sjanser som jeg skal score på. Men på en annen dag, så scorer jeg på dem. Så kom det et straffespark, og da tenkte jeg at «dette er min mulighet til å fortsette ‘streaken’» med scoringer, sier Abel Stensrud til Dagsavisen.

– Du var ikke nervøs da du gikk opp for å ta straffen, etter at du hadde bommet på noen store muligheter?

– Nei. Jeg tenkte egentlig bare at det hadde vært en dårlig dag, og hvor deilig er det ikke da å gjøre opp for seg? Det var ingen tvil. Så brukte jeg litt tid, og så satte jeg den selvsikkert i mål, svarer måltyven.

Det var Skeid som tok initiativet fra start i mandagens oppgjør mot gjestene fra Skien i ruskeværet på Nordre Åsen. Etter seks minutters spill slo David Hickson Gyedu ballen inn fra høyre, men avslutningen fra formspiller Abel Stensrud ble for dårlig og ballen suste over. 19-åringen hadde hele sju mål på de fire foregående kampene for Skeid.

Kun fire minutter etter åpningssjansen var det Jakob Napoleon Romsaas’ tur å forsøke seg, men fra kjempeposisjon inne i Odd 2-boksen ble han nektet av bortelagets keeper Peder Nygaard Klausen.

Skeid-duoen (f.v.) Abel Stensrud og Marcus Melchior i aksjon mot Odd 2 på Nordre Åsen.

Neuer i buret

Etter et kvarters spill var det gjestenes tur til å yppe seg. Solomon Owusu løsnet skudd fra distanse, men Skeid-keeper Lars Martin Kvarekvål var kjapt nede og avverget.

Kort tid etter fikk Skeid-måltyven Stensrud igjen en stor sjanse etter innlegg fra høyre, men han headet ballen like utenfor.

Og hjemmelaget ga seg ikke med det. Få minutter etter Stensrud-missen slo Hickson Gyedu en ball på oversiden av tverrliggeren og ut etter frispark. Deretter fikk Stensrud servert nok en mulighet, men Klausen i gjestenes bur reddet glimrende.

Og bortelagets keeper viste seg for alvor fram sju minutter før hvilen. Både Stensrud og Romsaas fikk gigantiske sjanser til å sende Skeid i føringen inne i boksen, men begge ble nektet av Odd 2-keeperen.

– Hva er dette? Odd har jo Manuel Neuer (Bayern München-keeper, journ. anm.) i mål, kommenterte en Skeid-fan like ved presseområdet.

Abel Stensrud humrer av kommentaren.

– Keeperen var god i dag. Han skal ha ros for det. Så tar jeg også selvkritikk fordi jeg bommet litt. Men heldigvis har jeg gode lagkamerater, sier Skeid-spissen.

Hvor viktig var det å komme a jour med Egersund før dere møtes til helgen?

– Veldig, veldig viktig. Det var det eneste vi konsentrerte oss om. Nå ligger an til å bli en veldig bra kamp på søndag, sier Stensrud, som sier han har en god magefølelse før toppkampen.

Lagene gikk til pause med 0-0, men Skeid-spillerne gremmet seg trolig over en rekke forspilte muligheter.

Skeids Jakob Napoleon Romsaas i duell med Odd 2-kaptein Bjørn Mæland på Nordre Åsen.

Straffemål

Kort tid etter pause fikk hjemmelaget frispark ute til venstre. Innlegget fra Hickson Gyedu traff hodet til Felix Leenborg Anthonessen, men headingen gikk like utenfor høyre stolpe.

Etter en knapp time fikk Skeid en god kontringsmulighet. Romsaas spilte opp Stensrud i full fart mot mål, og han sendte ballen videre til Marcus Melchior. Sistnevnte løsnet skudd fra skrått hold, men igjen var Peder Nygaard Klausen med på notene for gjestene.

20 minutter ut i 2. omgang fikk Abel Stensrud nok en stor mulighet etter innlegg fra høyre, men igjen ville det seg ikke for spissen. Avslutningen gikk langt over fra kort, skrått hold.

Skeids Shadi Ali tester frisparkfoten mot Odd 2 på Nordre Åsen.

Men mangelen på nettsus skulle ikke vare, for i det 69. minutt gikk Ulrich Østigård Ness ned i boksen og fikk straffespark. Abel Stensrud gikk selvsikkert fram for å ta det, og denne gang maktet ikke Klausen i gjestenes bur å hindre ham. Stensrud dunket straffen sikkert ned i venstre hjørne, til stor glede for hjemmefansen.

Få minutter etter scoringen var Østigård Ness igjen på farten. Han la fint inn fra venstresiden, men avslutningen til Jakob Napoleon Romsaas gikk like utenfor kassen.

Men Skeid skulle igjen få uttelling. Ni minutter før ordinær tid var over løsnet David Hickson Gyedu skudd fra venstre, og keeper Klausen måtte gi retur. Returen banket Ulrich Østigård Ness sikkert i mål. Flere scoringer ble det ikke på Nordre Åsen, og dermed kunne Skeid juble for en viktig trepoenger.

– Det hjelper på, det. Da slipper vi å dra bort dit og måtte vinne. Nå blir det en skikkelig kul kamp mot Egersund, der begge lag ønsker å vinne, sier Skeid-trener Gard Holme til Dagsavisen.

Holme gir ros til Odd 2 for deres innsats i mandagens oppgjør.

– All ære til Odd og keeperen deres. Og at vi bommer på noen sjanser, det skjer innimellom, sier Holme.

Se tabellen i 2. divisjon, avdeling 2 hos Altomfotball her.

Skeid-kaptein Fredrik Tobias Berglie i aksjon mot Odd 2 på Nordre Åsen.