trikkeligaen

Nordstrand over streken mens Ullern og Frigg er nære opprykk – slik gikk det i 3.div

Nordstrand vant sin tredje strake kamp, Lokomotiv Oslo ga Ullern en hjelpende hånd i kampen om opprykk, mens Frigg vant igjen. Slik gikk det med alle Oslo-lagene i den niende serierunden i 3.divisjon.

Den niende runden i tredje divisjon er over. Her er en kort gjennomgang av resultatene til Oslolagene.

Avdeling 1

Gjøvik-Lyn – Stovner 3-0 (2-0). I avdeling 1 ble det for Stovner et nytt skudd for baugen. Laget som enda ikke har vunnet dro til vestsiden av Mjøsa for å møte topplaget Gjøvik-Lyn. Et hjemmelag som enda ikke har avgitt noen poeng. Det ble spill mot målet til Stovner i store deler av oppgjøret. Thanushan Balagumar ble utvist som bakerste mann allerede etter 12 minutter. Dermed ble ikke hjemmelagets press noe mindre, men Michael Lie bakerst hos Stovner sto en meget god kamp. Til slutt endte det med 3-0 til Gjøvik-Lyn, men Lie skal ha mye av æren for at det ikke ble flere baklengsmål for Stovner. Med tre kamper igjen av sesongen er det fortsatt mulig at Stovner klarer seg, men neste helg kommer Gjelleråsen, også de et topplag, til Groruddalen.

Nybergsund – Grorud 2 0-4 (0-1). Amel Muratovic ga Grorud-rekruttene en pangstart med scoring etter bare åtte minutters spill. Den scoringen holdt seg til pause, før Grorud 2 skrudde på sjarmen de siste 45 minuttene med tre ekstra mål. Bare fire minutter etter pause doblet Grorud ledelsen gjennom et selvmål, før Modouba Coker økte til 3-0 drøye kvarteret før slutt. Tharun Satheeskumar fastsatte sluttresultatet til 4-0, før ting gikk fra vondt til verre for vertene da Kilian de Los Reyes Garcia Suarez fikk direkte rødt med to minutter igjen å spille. Grorud 2 tok med det sin andre seier på bortebane for året, og ligger på åttendeplass med 12 poeng på de første ni kampene. Seks poeng er det ned til Nybergsund, som har første plassen under streken, med fire serierunder igjen.

Topp tre: Gjøvik-Lyn 29, Brumunddal 20, Gjelleråsen 19.

Avdeling 2

Halsen - Oppsal 1-0 (0-0). Oppsal befinner seg i avdeling 2 og der er det mange lag som er involvert i nedrykksstriden. Åssiden er helt fortapt nederst på tabellen med 0 poeng, mens Kråkerøy har tre poeng opp til trygg grunn. Men så skiller det bare tre poeng mellom åtte lag. Oppsal er et av disse og de møtte Halsen som før oppgjøret lå under streken. Dessverre vant Halsen knepent 1-0 på straffe femten minutter før slutt. Det var innbytter Mohind Sindh Ting som lagde straffen da han var for tøff i ryggen på hjemmelagets spiss. Oppsal hadde mye av banespillet, men slet med å skape nok til å vinne kampen. Mot slutten trykket de hjemmelaget veldig lavt, men innleggene og dødballene ble for upresise. Neste helg venter Sarpsborg 08s andrelag i det som igjen blir en «sekspoengskamp».

Topp tre: FK Eik Tønsberg 20, Ørn-Horten 17, Pors 15.

Avdeling 4

Sandviken – Frigg 2-3 (0-3). Frigg fortsetter å score og vinne kampene sine. Mot Sandviken ble det spennende mot slutten til tross for at Frigg ledet komfortabelt til pause. De tre offensive profilene Ulrik Ferrer, Vital Curtis Kaba og Petter Nosahare Dahl scoret hvert sitt mål. Ekstra gunstig denne runden er at Fana slo Fyllingsdalen slik at Oslo-laget nå har en trepoengs luke på toppen av tabellen. Frigg har hele sesongen virket som det beste laget i avdelingen, men nå har de altså råd til å avgi poeng også. Men det har de nok ingen planer om. Nå venter to hjemmekamper på Tørteberg, første gjest er Lysekloster 9. oktober.

Bjarg – Lyn 0-2 (0-2). Lyn imponerte borte mot Bjarg og vant til slutt 2-0 selvom seieren burde vært større. Henrik Elvevold dominerte i går og Peder Nomell scoret et vakkert mål. Det blir ikke opprykk denne gangen heller, men de har hevet seg sakte, men sikkert utover høsten og er et av lagene i best form for øyeblikket. Ler mer om både Lyn og Frigg her.

Fjøra – Ready 2-2 (1-2). Det virket å gå veien for Ready i den viktige bortekampen mot Fjøra. Sondre Nordgaard Meløe stusset inn ledelse etter ti minutter, og etter halvtimen spilt ble samme mann felt av keeper. Meløe hadde snappet opp et slapt tilbakespill mot keeper. Straffen ble satt i mål av Franck Kouta. Men så snudde lykken for Ready. Hjemmelaget reduserte på straffe fem minutter før puse. En straffe Ulrik Solberg Rygg var nære ved å ta, men skuddet var litt over keeperhøyde. Utligningen kom like etter pause på et returskudd fra en corner der Solberg Rygg var sjanseløs. Begge lagene hadde trengt seieren her, men det uavgjorte resultatet gjør at Ready er over streken, mens Fjøra er på plassen under med like mange poeng, men dårligere målforskjell enn Ready. Neste helg kommer Fana til Gressbanen.

Topp tre: Frigg 25, Fana 22, Fyllingsdalen 21.

Avdeling 6

Lokomotiv Oslo – Skjervøy 2-1 (2-0). En imponerende og viktig seier for Lokomotiv Oslo i bunnstriden. Scoringene kom før pause, ledelsen ble forsvart heltemodig i andre omgang. Les mer om kampen her.

Tromsø 2 – Nordstrand 1-5 (0-3). De har virkelig fått sving på sakene nå, Nordstrand, etter en svært treg start. Oppgjøret på Alfheim var sjanserikt. Nordstrand scoret til slutt fem mål, men de misbrukte også fem enorme muligheter. Hjemmelaget var heldigvis enda mer ineffektive, de brant nemlig mye de og. Resultatet løfter Nordstrand over streken og det ser langt lysere ut nå enn for tre uker siden. Vi får håpe den gode formen varer i noen uker til.

Skeid 2 – Bodø/Glimt 2 5-1 (1-1). Viktig kamp i nedrykksstriden også for Skeids rekrutter. Bortelaget tok ledelsen, men andreomgang ble en 45 minutters lang knockout av reservene fra Bodø. Gabriel Andersen ble byttet inn i pausen og scoret et minutt senere alene med keeper. Andersen spaserte inn 4-1 fem minutter før fulltid, og noterte hattricket på overtid. Det siste målet kom på indirekte frispark på fem meter! Skeid 2 har til nå sanket 12 poeng og befinner seg to poeng over Nordstrand. Det er tre poeng ned til Bodø/Glimt 2 som ligger under streken.

Skånland – Ullern 0-5 (0-2). Det ble en enkel seier for serielederen i Troms. Jens Bonde Aslaksrud sendte Ullern i føringen etter to minutter. Samme mann doblet ledelsen like før pause. Dominansen var total og mønsterangrepene mange. Og de holder nullen for tredje kamp på rad. En meget god helg for Ullern som styrer mot opprykk. De befester sin posisjon ytterligere på toppen av tabellen etter at naboklubben Lokomotiv Oslo beseiret Skjervøy søndag formiddag.

Topp tre: Ullern 23, Junkeren 18, Skjervøy 16.