trikkeligaen

Komisk selvmål sikret uhyre viktig Grorud-seier i bunnstriden

Ull/Kisa – Grorud 1-2. Johan Gjønnes Nilsens Grorud-mannskap havnet under på bortebane, men sørget for snuoperasjon og tre poeng som kan bety svært mye i kampen mot nedrykk.

Resultatet gjør at Grorud klatrer opp på 21 poeng, poenget bak nettopp Ullensaker/Kisa på kvalikplass og kun to poeng bak Stjørdals/Blink på sikker plass. Grorud fikk hjelp av bynabo KFUM, som slo Blink 1-0 på Ekerberg lørdag. Strømmen på sisteplass, som lørdag tapte 2-5 mot Ranheim, er fire poeng bak Grorud.

– Jeg tror alle i fotballverden forstår hvor godt dette smaker for oss. Vi visste at Ull/Kisa kom til å legge seg «megalavt» i denne matchen, og vi hadde lagt en plan for å utnytte det. Vi har slitt med sånne kampbilder tidligere, så vi bestemte oss for å løse det på en annen måte denne gangen. Det lyktes vi veldig med. Spillerne var lojale til den planen, sier Grorud-trener Johan Gjønnes Nilsen til Dagsavisen.

– Hva var planen?

– Vi var opptatt av å få ballen inn i boksen mange nok ganger. Ha flere folk foran mål. Gjøre det ukomfortabelt for dem. Tidligere har vi framstått veldig trillende og søkende i slike kamper, men i dag konsentrerte vi oss om å få nok innlegg og å komme ofte nok inn i boksen, forklarer Grorud-treneren.

Hold deg oppdatert! Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen her

Havnet under

Han er svært tilfreds med at spillerne maktet å snu 0-1 til 2-1.

– Vi viste en enorm respons på å havne under. Folk gikk foran. Vi utlignet fullt fortjent til 1-1, og jeg mener vi også vant kampen fullt fortjent, sier Gjønnes Nilsen.

Grorud fikk en tung start da forsvarsspilleren Jens Berland Husebø stusset hjemmelaget Ull/Kisa i føringen etter 18 minutter. Han fikk gå alene på første stolpe etter et kort hjørnespark av vertene, og hodestøtet hans styrte ballen vakkert i lengste hjørne.

Men bortelaget Grorud ga ikke opp, og det hjelper å ha ligaens toppscorer Oscar Aga på banen. Etter en drøy halvtime overrasket bortelaget Ull/Kisa med et kjapt frispark, og fra rundt fem meter gjorde storscorer Aga, som drar til svenske Elfsborg etter sesongen, ingen feil. Dermed 1-1 og balanse i regnskapet.

Matchens siste og avgjørende scoring var av det komiske slaget, uten at Grorud klager noe som helst på det. Preben Mankowitz prøvde å nå Bjørn Martin Kristensen i bakrom, men nevnte Ull/Kisa-spiller Husebø nådde fram til ballen først. Men forsvarsspilleren sendte et uforklarlig, høyt tilbakespill mot egen keeper på halvdistanse. Til Ull/Kisa-spillernes fortvilelse svevde ballen inn i mål.

Aalesunds Simen Bolkan Nordli t.v og Jens Berland Husebø  under 1. divisjonskampen mellom Ull/Kisa og Aalesund på Jessheim stadion.

– Det avgjørende målet kom på en merkelig måte. Hvordan så du det, fra din vinkel på sidelinjen?

– Vi satte bevisst spillere på banen som var raskere enn spillerne bak hos Ull/Kisa. Vi ønsket å slå ballen over hodet på dem. Og når man får en rask spiller som Bjørn Martin Kristensen pressende bak seg, kan alt skje. Så selvmålet kom som en konsekvens av at vi gang på gang spilte ballen over hodet på Ull/Kisa. Da kan feil oppstå, og det skjedde denne gang.

Vil ha revansj

Johan Gjønnes Nilsen er klar på viktigheten av å ta tre poeng mot et annet lag i bunnstriden.

Det er enorm forskjell på å være sju poeng eller ett poeng bak Ull/Kisa. Nå drar vi Kisa ned i sumpen, og de er på en nedadgående trend. Vi er derimot på en oppadgående trend, og har nå heng på dem. Vinner vi en til kamp nå, har vi heng på flere lag. Nå er vi med på en helt annen måte. Og endelig skal vi få en god treningsperiode, sier han.

Grorud-treneren fryder seg over det han har sett av spillerne sine i det siste. Nå rettes blikket mot Raufoss i neste serierunde. Kampen spilles 16. oktober.

– Responsen, «attituden», løpsviljen, samholdet. Vi er på et fantastisk sted nå. Men som sagt er vi avhengig av en voldsomt god treningsperiode nå i landslagspausen. Raufoss slo oss 6-1 på vår hjemmebane i fjor, så vi er selvfølgelig lystne på revansj. Jeg gleder meg som bare det til den kampen, sier Gjønnes Nilsen.

Ull/Kisa forsøkte å mobilisere, men Grorud holdt unna til en utrolig viktig seier. Et skår i gleden for Grorud var at Saadiq Elmi fikk marsjordre på overtid for en stygg takling på vertenes Kristoffer Gunnarshaug.

Saken er oppdatert

---

Kampfakta

1. divisjon fotball

Ullensaker/Kisa – Grorud 1-2 (1-1)

212 tilskuere.

Mål: 1-0 Jens Berland Husebø (17), 1-1 Oscar Aga (30), 1-2 Husebø (selvmål 65).

Dommer: Harald Røvig Sletner, Rustad.

Gult kort: Stian Ringstad, Ull/Kisa, Mats Viken, Christos Zafeiris, Bjørn Martin Kristensen, Grorud.

Rødt kort: Saadiq Elmi (90), Grorud.

Lagene:

Ull/Kisa (3-2-3-2): Stefan Hagerup – Thomas Hallstensen, Morten Sundli, Jens Berland Husebø – William Lunde (Edin Øy fra 90.), Stian Ringstad – Kristoffer Gunnarshaug, Christian Aas, Henrik Kristiansen (Ole Sebastian Sundgot fra 72.) – Mikkel Rakneberg (Steffen Jenssen fra 84.), Sondre Sørløkk.

Grorud (4-4-2): Mats Viken – Arnar Thór Gudjónsson (Saadiq Elmi fra 84.), Glenn André Harviken, Geirald Meyer, Fredrik Carson Pedersen (Henrik Bredeli fra 76.) – Omar Bully Drammeh, Christos Zafeiris, Preben Mankowitz (Hassan Yusuf fra 84.), Nikolai Hristov (Fabian Østigård Ness fra 76.) – Bjørn Martin Kristensen, Oscar Aga (Vetle Skåttun fra 90.).

---


Mer fra Dagsavisen