trikkeligaen

Endelig har Grorud et spisspar: – En drøm jeg har hatt lenge

Bjørn Martin Kristensen signerte proffkontrakt med Grorud i mars, og fikk sitt første mål borte mot Aalesund i 6-2-tapet der. Onsdag fikk han endelig oppfyllt drømmen om å score, og ikke minst, vinne foran egne fans på hjemmebane.

GRORUD (Dagsavisen): 19-årige Bjørn Martin Kristensen startet i likhet med VIFs Osame Sahraoui sin fotballkarriere i Hauketo, før han meldte overgang til Grorud før jul i fjor etter fire sesonger i Nordstrand. I mars fikk han belønning for innsatsen i form av en proffkontrakt, og onsdag scoret han foran egne fans hjemme på Grorud for første gang.

– Jeg føler det her er starten på noe stort, både for min egen del og for klubbens del. Nå har vi noe å bygge videre på denne sesongen, og jeg er sikker på at det nå bare går en vei. Det er bare å feste setebeltene, sier Kristensen til Dagsavisen.

Lærer mye av Aga

19-åringen var en viktig del av grunnen til at Grorud tok sin første hjemmeseier siden starten av juli, da Ranheim ble slått 3–2 i en livsviktig seier onsdag kveld. Der spilte han på topp sammen med Oscar Aga, og hjalp til med å strekke Ranheim-laget med sine gode løp i bakrom.

– Å få spille sammen med Oscar på topp, og ikke minst score mål sammen med han, er noe jeg har drømt om lenge. Det er veldig gøy å spille med han, og Oscar er en spiller jeg kan lære veldig mye av, sier Kristensen om spissmakkeren som er divisjonens suverene toppscorer.

Aga scoret da også kampens første mål, etter at Kristensen først hadde fått ballen og kommet seg inn i Ranheims 16-meter. 2-1-målet scoret Kristensen selv, etter et nydelig gjennomspill av Aga, og vipps hadde Grorud fått seg et nytt spisspar.

– Oscar er veldig viktig for oss, men det at vi kan spille med hverandre og kombinere sammen på topp tror jeg bare er til det beste for Grorud, forteller Kristensen.

Jobbet med å få flere målscorere

I tillegg til å score sitt 17. mål for sesongen, som gjør at han nå har scoret 66 prosent av alle Groruds mål, leverte Aga også to helt utsøkte målgivende pasninger. Først til Kristensen på 2-1, og så til Nikolai Hristov på 3-1-scoringen som ble det avgjørende målet.

– Selv om jeg stort sett har scoret målene selv i år, kan jeg slå målgivende også. Jeg har det i meg, og det er godt å bidra for laget på den måten også. Vi har snakket mye om at det ikke bare er meg som skal score målene, men at andre også må bidra, og mot Ranheim viste vi at vi også kan det, forteller Aga til Dagsavisen.

Der han tidligere ofte har spilt alene på topp, synes han det er greit å ha en makker å spille med.

– Jeg synes det fungerte veldig bra å spille med Bjørn på topp mot Ranheim. Han løper på alt, er god teknisk og vi vet begge hvor vi har hverandre. Det synes jeg vi viste mot Ranheim, da vi skapte mye uro for dem gjennom hele kampen, sier Aga.

Trener Johan Gjønnes Nilsen bekrefter at det å få flere målscorere har vært noe de har jobbet mye med bak kulissene.

– Vi har hatt flere spillere som har scoret i det siste, da det er noe vi har hatt fokus på. Oscar er like flink til å sette opp andre som han er til å score selv, og mot Ranheim har han to helt fantastiske målgivende pasninger til Bjørn Martin og Niko (Hristov). Vi har også snakket mye om at vi må putte hodet først i egen og motstanderens boks, og det gjør virkelig Niko da han scorer vårt tredje mål der han kaster seg inn i duellen. Han har slitt med å få ut sitt beste i år, men jeg er veldig fornøyd med hans bidrag mot Ranheim, selv om det bare varte i 20 minutter, forteller Grorud-treneren.

Mer fra Dagsavisen