trikkeligaen

Unødvendig poengtap for KFUM

(Strømmen - KFUM Oslo 1-1) På overtid scoret hjemmelaget på sin første sjanse i kampen. I en grå og kjedelig fotballkamp, burde Kåffa klart bedre enn ett poeng. - Dette er nok det verste poengtapet denne sesongen, sier assistenttrener Daniel Fredheim Holm til Dagsavisen.

KFUMs målscorer Alagie Sanyang slo ut med armene etter kampen, og sa til Dagsavisen:

– Klart vi burde tatt med oss alle tre poengene hjem. De hadde én sjanse og fikk en scoring og ett poeng. Vi hadde flere sjanser, og var jo best i banespillet. Det er meget surt, sier KFUM-spissen til Dagsavisen.

KFUMs trener Jørgen Isnes kom derimot med en annen variant enn de to førstnevnte:

– I mitt hode leverte vi en perfekt 1. omgang. Vi holder Strømmen langt unna vårt eget mål, og vi får dem til å løpe mye, vi maler på, og har for øyet at vi kan få uttelling etter hvilen, sier han.

– Slik jeg så det, burde dere helt klart punktert dette lenge før Strømmen fikk sin eneste sjanse, og deretter scoring?

– Jo, jeg er jo ikke uenig i det. Vi hadde jo flere sjanser på stillingen 1–0. Men husk at dette er en av de verste banene å komme til. Alle lagene i divisjonen syns det. Vi tok ett poeng på bortebane, mens Ranheim, som vi kniver med om kvalikplass, tapte (2-3 mot Grorud, journ. anm.).

Mørke skyer over Strømmen

Mørke skyer hang så vidt over de lave flomlysene på stadion. Høsten var definitivt kommet til Strømmen, 12 grader og vekselvis yr og regn.

Rammene rundt oppgjøret bød kanskje ikke opp til festaften, og la oss slå fast: 1. omgangen var et eneste langt gjesp, og så langt unna festfotball det går an å komme.

Strømmen er kjent for å spille en krigersk form for fotball, med litt tut og kjør og mye spill rundt midtbanen. Defensiv struktur, men litt for lite å komme med framover.

Romerikingene lå nest sist på tabellen. Med skarve to seirer, men med 10 uavgjorte, og åtte tap. Klart færrest scoringer av samtlige lag; 17 nettkjenninger på 20 matcher. Men kun tre av lagene i divisjonen hadde færre innslupne mål. 25 baklengs på 20 kamper er bra.

En i tverrliggeren

Og, når så gjestene fra Oslo ikke vartet opp med det spillet vi vet de kan, men framsto like tamme som de gjorde i 1. omgangen mot Grorud hjemme sist lørdag (2-0-seier), så ble det hele altså 45 minutter med gjesping.

Vi legger godviljen til, og oppsummerer den hendelsesfattige omgangen slik:

Strømmen hadde ett skudd på mål. Fra langt hold, og totalt ufarlig for Emil Gundelach Ødegaard i KFUM-buret.

Etter 27 minutter fikk gjestene corner, som ble slått fint inn i feltet. Opp gikk høye Tore Andre Sørås, han traff kula med pannen sin, men ikke på langt nær godt nok, og ballen gikk ufarlig ut i reklameskiltet.

Det eneste som fikk publikum til å rope av spenning før hvilen, skjedde etter 31 minutter. Da førte KFUMs Bilal Njie ballen framover midt i banen. Han fikk fyre uhindret av fra 18–20 meters hold. Strømmens keeper Simen Lillevik Kjellevold nådde ikke opp, og ballen smalt i tverrliggeren bak ham. Men ingen KFUM-bein var frampå.

Hold deg oppdatert! Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen her

Dystert også i pølsebua

Lagene spilte to, tre, noen ganger fire pasninger seg imellom, så mistet de ballen, og motstanderlaget evnet ikke å gjør noe annet de heller. Fram og tilbake, fram og tilbake. Men mest rundt midten av banen. Ikke foran målene.

Spillerne og støtteapparatene så ned i gresset da de gikk inn til hvilen. Og i pølsebua snakket alle om hvor drepende kjedelig omgangen hadde vært.

Oppløftende etter hvilen; skylaget slo sprekker, det lysnet til, og etter at hendelsesforløpet hadde vært identisk med det før hvilen, kom det endelig noe å skrive hjem om. KFUM scoret!

KFUMs spiss Alagie Sanyang befant seg skrått utenfor hjørnet av 16-meteren. Det var litt hit-og-dit inne i feltet, og vips, der kom ballen rett i beina på Sanyang.

Han så opp etter lagkamerater inne i feltet, men så samtidig at det nærmeste hjørnet var ledig. Den 25 år gamle gambieren traff rent, utførelsen var god, og der lå ballen i nettet bak Strømmens keeper.

Så kom scoringene

Samme mann var nær ny nettsus bare minutter senere. Sanyang får en stikker, og setter fart fra skrått hold inne i feltet. Hjemmelagets keeper Kjellevold kommer ut, men blir rundingsbøye.

KFUMs målscorer skal doble, men sender av gårde et alt for løst skudd, som blir feid unna av Strømmens forsvarer Simen Olafsen før den når målstreken.

Nå skjedde det plutselig saker. Og det var Kåffa som sørget for sjansene.

Etter 70 minutters spill er det KFUMs Bilal Njie som får ballen i føttene inne i feltet. Også han har tid til å se opp og sikte, men også han feiler litt i det avgjørende øyeblikket, og skuddet avverges med en beinparade av keeper.

Bilal fikk så, som angrepsmakker Sanyang, en ny sjanse bare minutter senere, også denne nokså identisk den han nyss hadde. Men skuddet er heller ikke nå godt nok, og keeper bruker hånden til å slå ballen til corner.

Så skled Rasch

KFUM styrte og kontrollerte hendelsene. Strømmen hadde bare ikke noe å komme med offensivt. De kom noe høyere i banen de siste minuttene, men debutant Marius Svanberg Alm og de øvrige i forsvaret hadde god kontroll.

Da alle ventet på at dommeren skulle blåse av kampen, kom plutselig ballen inn i feltet til KFUM, retning dagens kaptein Robin Rasch. Han skled i det han skulle få ballen ut av feltet. Strømmens Morten Renå Olsen sto tilfeldigvis rett ved, og da ballen kom som på et fat, klinket han resolutt til, og overraskende nok klarte Strømmen å sikre sin 11 uavgjorte kamp i løpet av de 21 seriekampene de har spilt.

Denne kampen burde Kåffa så avgjort ha vunnet. Klart.