trikkeligaen

Åtte minutter med smerte før euforien: – Det er rett og slett ubeskrivelig

Uten hjemmeseier på tre måneder, og med fem strake tap, var det bare vondt for Grorud-trener å se skiltet med åtte tilleggsminutter på slutten av kampen mot Ranheim. Men seieren kom endelig, og nå skal Grorud bare se oppover på tabellen.

GRORUD (Dagsavisen): Grorud-trener Johan Gjønnes Nilsen fikk tre poeng som midlertidig trener borte mot Sandnes Ulf, etter et sent hat trick av Oscar Aga, men mot Ranheim fikk han sine tre første poeng på hjemmebane. Og det i en periode der klubben virkelig trengte noe å bygge på, for å komme seg opp fra bunnplassen i divisjonen.

– Vi har jobbet så hardt for å få de tre poengene her, slik at vi kunne ha noe å bygge på. Vi har levert mange gode prestasjoner, men det hjelper ikke, da det er poengene du må bygge på. Så har vi også vært gjennom en intens periode med mange kamper, der vi også har fått en del slag i trynet, som vi har reist oss fra. Det å hale i land den seieren her er rett og slett ubeskrivelig, sier Gjønnes Nilsen til Dagsavisen etter kampslutt.

Fryktet det verste

Grorud tok ledelsen, omtrent som vanlig, gjennom Oscar Aga ganske tidlig i kampen. Aga satte senere opp både 2–1 og 3–1 med strålende målgivende pasninger, men igjen slapp Grorud til fryktelig enkle mål. Med åtte minutters tilleggstid og et stort Ranheim-trykk fryktet Gjønnes Nilsen det verste.

– Da jeg så tavla komme opp der med åtte minutter, og jeg visste hvor mye denne seieren ville bety for spillerne, for trenerteamet, meg selv og hele klubben, var det egentlig bare vondt. Når de så får corner åtte minutter på overtid, som det siste som skjer i kampen, og de sender opp 20 meter med Ranheim-spillere som skal sende den ballen i mål, da tenker du ditt. Men vi får rensket den unna, og da dommeren tar fløyta til munnen og blåser går det over i en euforisk lykkefølelse. Det er bare helt fantastisk, sier Gjønnes Nilsen.

27-åringen jubler av glede, og begynner å løpe ut for å juble med sine spillere, før han kommer på at han må takke Ranheim for kampen. Etter det feirer han virkelig gjenåpningen av landet med å dele ut gode klemmer til alle og enhver, før han feirer med supporterne som kom gratis inn på gjenåpningskampen.

– Det er klart at vi har lengtet etter denne seieren, og det var viktig at vi fikk den med nok kamper igjen å spille, slik at vi kan bruke den følelsen her til å bygge på i den gjenværende kampene. Heldigvis kommer det en ny kamp allerede på lørdag, der vi kan slippe oss løs og by på oss selv mot Ull/Kisa. Vi har også mange hjemmekamper på slutten, så det å få en seier og en godfølelse her betyr mye, sier han og fortsetter:

– Det betyr mye for spillerne, det betyr mye for oss i trenerteamet og det betyr mye for dem som møtte opp. Å se den gleden som er på tribunen i dag, og at så mange kommer, og at vi kan feire denne seieren her sammen gjør det lett å motivere seg. Det er disse øyeblikkene sammen vi trenger, forteller Grorud-treneren.

Grorud-spillerne kunne endelig juble for seier sammen med fansen på hjemmebane, etter tre måneder uten tre poeng på eget gress.

– Alt er opp til oss selv

Styreleder Richard Pedersen, som nylig fylte 75 år, var naturlig nok en veldig glad mann onsdag. Både på lagets vegne, men spesielt på vegne av trenerteamet og Gjønnes Nilsen.

– Når resultatene ikke kommer, er det fort gjort for en trener å begynne å tvile på om du gjør det rette, selv om prestasjonene kan være bra. Vi viste mot Lillestrøm at vi er på rett vei, før vi fikk en liten nedtur igjen mot Kåffa, men i dag igjen klarer vi å mobilisere til vår første hjemmeseier på flere måneder. Og det klarer Johan å få til i dag, sier Pedersen.

Etter å ha satset på Johan Gjønnes Nilsen som hovedtrener da Aksel Bergo forsvant, fikk styreleder Richard Pedersen en god klem da Gjønnes Nilsen tok sin første hjemmeseier.

Selv innrømmer han at hjertepumpa slo ekstra hardt og lenge, og gjennom store deler av den andre omgangen.

– Hjertepumpa mi begynte spesielt å slå da vi gikk opp til 3–1. Da tenkte jeg, sikkert av gammel vane, at nå kommer sikkert snart 3-2-målet. Da det målet kom nesten med en gang, gikk tankene tilbake til Ranheim-kampen vi hadde i Trondheim fjor vår. Da ledet vi 3–0 til pause, og endte opp med å tape 4–3 på overtid. Det kan skje igjen tenkte jeg, men i dag var vi kyniske nok og vi løp nok til å sikre en fenomenal seier, som betyr alt for den videre sesongen, sier styrelederen og fortsetter:

– Vi ligger litt for langt bak der vi selvsagt skulle ønske vi var, men i dag får vi en god seier mot et godt lag. Vi har mange kamper hjemme her, og med den seieren her viser vi at det bare er opp til oss selv om vi skal berge plassen i år igjen. Tar vi tre poeng mot Ull/Kisa til helga er vi helt à jour, og selv om kampene kommer tett, får vi med oss en veldig god motivasjon med en sånn seier, sier Pedersen.

Skadeopptelling inn mot helga

Gjønnes Nilsen og trenerteamet har snakket om at spillerne må kastet seg inn med hodet først, både i egen boks og motstandernes boks. I dag endte det med tre skader, og et lag som virkelig kjempet seg til tre poeng. Først måtte Thomas Elsebutangen ut med skade, før Oscar Aga tråkket over og rett etter at han kastet seg inn og sørget for 3–1 måtte også Nikolai Hristov kaste inn håndkleet.

– De tre poengene her tar vi uansett hva det koster av spillere, så må vi telle opp i morgen. Det er klart at de allerede er i gang med sin rehabilitering og restitusjon, også har vi en helt fantastisk fysio i Trond Vegard Ripe og et team som vil gjøre alt vi kan for å teipe sammen de spillerne til lørdagens kamp, sier Gjønnes Nilsen.

De tidligere prognosene viser at det skal gå greit med Hristov, mens Elsebutangen skal sjekkes i morgen. Oscar Aga tråkket over, men han vil bite tennene sammen i det han har igjen av sin Grorud-karriere.

– Jeg tråkket over for en måned siden på landslagssamling, og det var den samme foten jeg tråkket over på i dag. Det var kanskje litt kraftigere overtråkk denne gangen, men jeg tror det skal gå greit å bare teipe det opp. Jeg skal ikke gi meg før jeg er ferdig i klubben, så det blir bare å bite tennene sammen og håpe på det beste, sier Aga til Dagsavisen.

Oscar Aga tråkket over igjen i kampen mot Ranheim, og mottok behandling i en tre-fire minutter før ankelen ble kraftig teipet og toppscoreren holdt ut i en 20 minutter til før han ble bytta ut.

Mer fra Dagsavisen