trikkeligaen

Slik spilte VIF-spillerne mot Bodø/Glimt

Slik så vi VIF-laget i søndagens kamp i Bodø, som endte med 0-1-tap.

KJETIL HAUG – 8: Fikk mildt sagt nok å gjøre. Når laget også ønsker å spille seg ut bakfra ble det mange ballberøringer på keeperen, som er sikker med ballen i beina. Heldig som ikke fikk straffespark mot seg i duellen mot Sondre Brunstad Fet før pause. Enorm reaksjonsredning etter pause. Sjanseløs på scoringen. Men jobben hans reduserte nederlaget til bare ett baklengs.

CHRISTIAN BORCHGREVINK – 5: Fikk kjørt seg mot Glimts venstreside der også backen Fredrik Bjørkan kom ofte opp og støttet Amahl Pellegrino. Men sto imot og prøvde også å bidra offensivt de få gangene det var mulig.

JONATAN TOLLÅS NATION – 6: Betydelig oppreisning etter de svake kampene han er blitt kritisert for. Opptrådte med stoisk ro og oversikt da det kokte som mest rundt ham. Reddet av makker Näsberg da han mistet ballen til Pellegrino i sluttfasen.

IVAN NÄSBERG – 7: En lettelse for VIF at Näsberg ble klar og i lavt press blir han en del av limet i VIF-forsvaret. Tok kloke valg ved ikke å ligge for tett i kritiske situasjoner. Viktig i hodespillet.

LEONARD ZUTA – 6: Er vant til å få kjør mot seg uten å la seg vippe av pinnen. Viktig rutine i en slik type kamp der motstanderen presser på i nitti minutter. Samarbeidet med stopperne fungerte bedre enn på lenge.

HENRIK BJØRDAL – 5: Blir i likhet med resten av laget liggende lavere enn det han liker og da blir hans offensive krefter mindre synlig. Men her trengtes musklene hans i den defensive jobben som alltid må gjøres på Asmyra.

FREDRIK OLDRUP JENSEN – 6: Skal styre det offensive Vålerenga, men her ble han en ekstra skjerm foran egne midtstoppere samtidig som han hadde ro og overblikk til å sende noen smarte pasninger de få ganger VIF fikk komme i angrep.

ODIN THIAGO HOLM – 4: Sliter med å prege kamper når han nesten aldri får tak i ballen. Åpnet veldig offensivt. Dristig dribling på egen 16-meter, det tyder på høy selvtillit angående egne ferdigheter. Men der ble han reddet av lagkameratene.

TOBIAS CHRISTENSEN – 5: Skapte Vålerengas største sjanse da han vendte innover og skjøt i tverrliggeren. Kom i lignende posisjon før pause. Klarer å omstille til offensiv tenkning i en kamp som nesten are handler om å forsvare seg.

VIDAR ÖRN KJARTANSSON – 4: Som målscorer og spiss var ikke dette kampen hans, men bidro i den dugnaden det handlet om å holde Glimt på avstand. Jobbet og slet rundt Glimts toppspillere, men kom heller ikke denne gang til en eneste avslutning. Og slik synliggjør han Vålerengas største problem: Evnen til å skape noe og score mål.

SEEDY JATTA – 5: Ikke enkleste sted å få en sjelden startplass. Var usynlig før pause, men viste fram egenskapene etter hvilen. Fikk av gårde VIFs første skudd på mål etter en times spill og vågde utfordre de få gangene han fikk sjansen til det etter hvilen.

HENRIK UDAHL: Inn for Vidar Örn Kjartansson siste ti minutter.

JACOB DICKO ENG: Inn for Tobias Christensen siste ti minutter.

NICOLAJ THOMSEN: Inn for Odin Thiago Holm siste ti minutter.

ALBIN MÖRFELT: Inn for Seddy Jatta siste fire minuttene.







Mer fra Dagsavisen