trikkeligaen

Markussens første ligascoring i år ga fornyet liv til medaljedrømmen: – Vært et tungt år

Vålerengas Marie Dølvik Markussen har hatt et skadeplaget år, men mot LSK Kvinner var hun banens beste og bidro med scoring i derbykampen. Det gjør at Vålerenga fortsatt er med i medaljekampen, og Dølvik Markussen er på vei mot formen igjen.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Marie Dølvik Markussen scoret det som kanskje var tidenes beste mål da Vålerenga slo LSK Kvinner i fjorårets cupfinale, men med unntak av to mål i 12-0-seieren over Hønefoss tidligere i år har det vært en tung sesong for kantspilleren som har slitt med skader. I dagens oppgjør mot LSK Kvinner på Intility var hun banens gigant.

– Det har ikke vært den gøyeste sesongen, det må jeg innrømme. Det har vært et tungt år, men jeg har fått mye støtte fra alle i og rundt klubben mens jeg har trent meg opp, og har ventet på min tur til å få spille. Det er veldig, veldig gøy å bare være igang igjen nå, og spesielt gøy blir det selvsagt med et mål i en så viktig kamp som det her mot LSK, forteller Dølvik Markussen til Dagsavisen etter kampen.

Lånte inspirasjon fra futsal

Der den første omgangen var relativt jevn, og heller sjansefattig, scoret Markussen omgangens eneste mål. Det kom etter en sløv pasning fra LSKs Malin Brenn, som gikk rett i beina til Rikke Nygard. Markussen skrudde da på turboen, og ble spilt igjennom alene med keeper.

– Jeg hentet litt inspirasjon fra futsalen der, og satte den inn med tåa. Det var kanskje ikke verdens peneste avslutning, men den gikk inn, og det var det viktigste, sier Markussen og gliser.

Kantspilleren fortsatte sin gode kamp etter hvilen, da hun stadig vekk kom seg til innlegg og skapte farlige sjanser for Vålerenga. Likevel så det ut til å gå mot et nytt poengtap etter en god prestasjon, før Agnete Nielsen utnyttet en ny gavepakke fra Brenn som sikret seieren.

– Det er ufattelig viktig at vi snur den trenden med at vi har fått sene mål i mot eller ikke fått med oss det prestasjonene våre fortjener. Det at vi klarer å stå hele kampen ut, og få med oss seieren i dagens kamp er viktig for oss når vi går videre i sesongen nå, sier Markussen.

Mentalt viktig seier

Det var også det trener Jack Majgaard Jensen var mest opptatt av etter kampen, at de klarte å vippe en kamp i sin favør. Endelig.

– Det var virkelig viktig å få med seg den scoringen på slutten, slik at vi fikk de tre poengene prestasjonen vår fortjente. Det er spesielt viktig mentalt, i en sesong der vi kanskje har følt at vi ikke alltid har fått det vi har fortjent, at vi ikke igjen i dag går av banen med den følelsen, forteller Majgaard Jensen til Dagsavisen.

Han skryter også av det han så av Dølvik Markussen, som han endelig har fått inn igjen i troppen.

– Marie har hatt en forferdelig sesong for hennes del, da hun har vært skadet store deler av sesongen. Det er først nå hun begynner å komme i form, slik at hun kan være med i troppe igjen. Det har vært en veldig kjedelig sesong for henne, men for oss er det bra å se at hun har kjempet seg tilbake slik at hun nå kan bidra igjen for oss, forteller Majgaard Jensen.

Fortsatt to medaljer å kjempe for

Med dagens seier ligger Lillestrøm bare to poeng foran, men med én kamp mindre spilt. LSK Kvinner skal imidlertid møte både Sandviken og Rosenborg, og med fire på papiret ganske enkle kamper for Vålerenga er det absolutt ikke utenkelig at det blir medalje i år også.

– Selvsagt er målet å ta medalje. Vi skal vinne alle kampene som gjenstår for vår del, og gjør vi det kan vi fint klare å ta medalje igjen i år. Da kan vi ende opp med å havne på omtrent den samme poengsummen som i fjor, da vi vant gull. Det er ikke det at vi har hatt en så dårlig sesong som mange liker å påstå, men det er bare to andre klubber som har vært enda bedre, og det forspranget må vi jobbe inn til neste sesong, forteller Majgaard Jensen.

TIl helgen igjen kommer Rosenborg på besøk, til semifinalen av cupen. Med seier der, kan det bli to medaljer også i årets sesong.

– Medaljehåpet lever absolutt for Vålerenga. For oss blir det viktig nå å ta med den gode følelsen vi fikk etter dagens seier, og det gode spillet vi leverer i dag til de resterende kampene i sesongen. Hvis vi gjør det tror jeg det skal være fullt mulig å ta medale i serien i år også, og vi går for å vinne så mye vi kan. Det blir fokuset nå på slutten av sesongen, sier Marie Dølvik Markussen.

Mer fra Dagsavisen