trikkeligaen

Taaje scoret sesongens sjette i derbyseier: – Må nesten gå for tosifret nå

Jesper Taaje var nok en gang bunnsolid i hjertet av Kåffa-forsvaret, og nok en gang steg midtstopperen fram og stanget inn mål på corner. Hans sjette så langt i sesongen, og det målet som har smakt deiligst av dem alle.

EKEBERG (Dagsavisen): Sol, tre poeng mot byrivalen, null baklengs og sjette målet for sesongen gjorde det til en meget god dag på jobben igjen for KFUM Oslos solide stopper, Jesper Taaje. Alt gikk etter boka, ifølge midtstopperen selv.

– Det er helt nydelig å kunne hjelpe laget med scoring mot Grorud. Jeg legger ikke skjul på at det smaker ekstra deilig å score i et sånt Oslo-oppgjør, og det har blitt en god statistikk på meg nå. Det er nesten så jeg må gå for tosifret antall scoringer i år, sier Taaje til Dagsavisen og ler.

Faktisk er det bare Alagie Sanyang som har scoret flere mål for Kåffa i årets sesong enn det Jesper Taaje har. Mål nummer seks satt kontant i nettmaskene kvarteret før slutt, og den dødballtrusselen KFUM og Taaje står for gir laget en ny dimensjon.

– Nå er det nesten sånn at vi må si at Kåffa har blitt et dødballag. Vi skaper veldig mange sjanser på dødball, og får også mange dødballer. Så det er klart at det er noe vi jobber med, og det betaler seg, forteller Taaje.

Skryter av den bakre fireren

Mot Grorud var han nok en gang bunnsolid i tospann med Aron Kiil Olsen, og hadde stort sett grei kontroll på divisjonens toppscorer Oscar Aga kampen gjennom.

– Han har vært litt skadet, og akkurat kommet tilbake fra sykdom, så han er neppe i toppform. Så han skal få den, men vi vet alle hvor gode han er. Han stikker alltid inn bak ryggen, og er fæl å møte. Men i dag får vi satt han opp i noen vanskelige situasjoner, og da har vi ganske god kontroll på han, forteller Taaje.

Trener Jørgen Isnes skryter av den bakre fireren, og mener det å få satt opp backene i flere innleggsposisjoner var avgjørende for utfallet.

– Etter at vi får satt opp Keivan og Dodou i flere innleggssituasjoner i den andre omgangen, får vi kontroll på kampen og er det klart beste laget. Måten Keivan har hevet seg på etter den vanskelige starten på sesongen er veldig imponerende, og vi har en solid bakre firer. De har noen ledd foran seg som også jobber knallhardt, og jeg synes igjen i dag viser at vi er et solid Obos-ligalag. Med unntak av feilskjæret mot Raufoss, har vi fem seire og bare det ene tapet på de siste seks kampene. Det er sterke tall, sier Isnes.

Seige bein

I motsetning til mot Kristiansund på onsdag, ga Kåffa over mer av initiativet til Grorud den første omgangen. Litt på grunn av tunge bein etter cupseieren, men også litt fordi Grorud statistisk sett sliter mot etablert forsvar.

– Det var en dårlig første omgang av begge lag, men etter at mange av spillerne har både 90 og 120 minutter i beina fra midtuka tar det litt tid å komme i gang. Vi starter kampen med litt for dårlig energi og aggressivitet i laget, og må bruke de første 30-45 minuttene til å våkne. Da må vi gjennomføre den omgangen profesjonelt, før vi våkner de siste 45 minuttene. Det var ikke planen, men sånn ble det i dag, forteller Isnes.

Stopper Taaje bekrefter at det var seigt å komme i gang igjen, etter onsdagens kamp.

– I de første 45 minuttene flyttet vi ikke beina fort nok, men i den andre omgangen får vi justert oss inn og da har vi full kontroll. Vi gjør at par justeringer i det høye presset, da de fikk spilt oss av litt for lett i første omgang. Så gikk det på å være smartere med ball, og skape flere vendinger på dem og komme til innlegg. Da vi fikk til det løste mye seg, og vi har egentlig ganske god kontroll på kampen, sier Taaje.

Mer fra Dagsavisen