trikkeligaen

Stensrud med ny scoring da seieren glapp for Skeid

(Arendal - Skeid 2-2) Abel Stensrud fortsetter å bøtte inn mål for Skeid. Mot Arendal lørdag scoret han i tredje kamp på rad, men minuttet før fulltid glapp seieren.

NORAC Arena (Dagsavisen): Med tre poeng mot tabelltreer Arendal lørdag ville Skeid igjen klatret opp til serieledelse i PostNord-ligaen avdeling to. Etter at Stensrud scoret sitt femte mål på tre kamper og Felix Anthonessen svarte etter Arendals drømmefrispark i andre omgang så det slik ut, men en sen Arendal-scoring ødela festen for Skeid på gjenåpningsdagen.

Stensrud-scoring igjen

Det skulle ta god tid før målsjansene i kampen oppsto, men like før pause våknet Skeid virkelig. Først ble Øystein Vestvatn spilt fri på venstrekanten, og slo et lavt innlegg inn foran mål. At bortelaget ikke tok ledelsen i den situasjonen er et under. Arendal-stopperen Kristian Aasen Strande var kun millimetere unna å score selvmål, da han klarerte ballen i tverrliggeren og ned på streken. Hjemmelaget slapp unna med skrekken her, men kun to minutter senere var Skeid frempå igjen.

Og hvem andre enn Abel Stensrud skulle sende bortelaget i ledelsen? 19-åringen scoret to mål mot Sotra forrige helg, og hadde ingen planer om å stoppe scoringsformen denne lørdagen heller. Etter et flott innlegg fra David Hickson stanget Stensrud bortelaget velfortjent i ledelsen med et glimrende hodestøt seks minutter før pause.

Unggutten står nå med fem scoringer på de tre siste kampene, og har ni mål totalt i sesongen.

Abel Stensrud jubler sammen med Matarr Kah etter å ha sendt Skeid i ledelsen mot Arendal.

Mens Skeid hadde flere gode målsjanser mot slutten av omgangen, slet hjemmelaget med å etablere gode angrep i første omgang. Arendal hadde ingen skudd på mål før pause, og Skeid gikk inn i garderoben med 1-0 i sekken.

Drømmefrispark

Hjemmelaget hang bedre med etter hvilen, og skulle ikke bruke lang tid på å utligne i andre omgang. På en Arendal-overgang stoppet Vestvatn angrepet og pådro seg et gult kort. Fra om lag 25 meter stilte danske Mads Nørby Rønn Madsen seg opp for å skyte. Dansken fikk drømmetreff, og hamret ballen i krysset direkte fra frisparket. En dødball fra langt hold og et vilt tilslag, og lagene var plutselig like langt et kvarter inn i omgangen.

Arendal feirer etter drømmefrisparket.

Kort tid etter kunne Stensrud sendt gjestene i ledelsen på ny da han på egenhånd kriget seg alene igjennom. Med høyrefoten var han ikke like effektiv som med hodet før pause, og Arendal-keeper Lars Jendal avverget forsøket.

I en duell midtveis i andre omgang fikk Skeid-kaptein Fredrik Berglie seg en trøkk, og måtte ut 20 minutter før slutt.

Tok ledelsen igjen - Arendal svarte fort

Etter et lite Arendal-trykk etter hvilen reiste bortelaget seg igjen, og etablerte flere gode angrep. Det skulle til slutt omskoleres i mål, og Felix Anthonessen satte ballen i mål etter et nydelig Skeid-angrep syv minutter før fulltid.

Skeid-spillerne feiret Felix Anthonessens (i midten) 2-1-scoring i sluttminuttene, men visste klart at det lå igjen hardt arbeid før siste fløytesignal.

Men gjestene maktet ikke å holde på ledelsen ut kampen.

Minuttet før fulltid kom vertene igjen i farlig posisjon, og innbytter Stefan Mladenovic dro seg inn fra høyre og klinte til like innenfor 16-meteren. Også han fikk drømmetreff, og traff blink i krysset bak Lars Martin Kvarekvål i Skeid-buret.

Ingen av lagene klarte å skape noe særlig på overtid, og det endte med 2-2 og poengdeling mellom serietoeren og -treeren.

PostNord-ligaen avd. 2 – runde 19

Arendal - Skeid 2-2 (0-1)

NORAC Arena

Mål: 0-1 Abel Stensrud (39.), 1-1 Mads Nørby Rønn Madsen (58.), 1-2 Felix Anthonessen (83.), 2-2 Stefan Mladenovic (89.)

Gule kort: Kristian Fredrik Aasen Strande (29.), Arendal. Øystein Vestvatn (57.), Stian Pettersen (69.), Skeid.

Skeid 3-4-3: Lars Martin Kvarekvål - Fredrik Berglie (Mats Andersen fra 70.), Stian Pettersen, Hayder Altai - Matarr Kah (Mikkel Tveiten fra 78.), Simen Hestnes, Felix Anthonessen, Øystein Vestvatn (Marcus Melchior fra 72.)- Jakob Napoleon Romsaas (Shadi Ali fra 72.), Abel Stensrud, David Hickson (Ulrich Østigård Ness fra 90.)