trikkeligaen

Rasch og Hammer på vei tilbake for KFUM

Det lysner på skadefronten i KFUM Oslo. Dermed står de sterkt rustet foran lørdagens byderby mot Grorud.

Midtbanespiller Robin Rasch har slitt med lyskeproblemer, men trener Jørgen Isnes opplyser at midtbanespilleren skal være klar for spill mot Grorud.

Forsvarsspiller Dadi Dodou Gaye sier til Dagsavisen at han er 100 % frisk nå, etter å ha vært ute mesteparten av forrige sesong.

– Lyskeproblemene har vært store. Jeg ble sendt til Lillehammer sykehus, hvor de har ekspertise på området. Etter en grundig sjekk, ble det fastslått at jeg ikke trengte operasjon. Det ble satt opp et omfattende treningsprogram, som jeg følger nøye. Det er deilig å være med igjen for fullt, sier Gaye til Dagsavisen.

Hammer frisk igjen

Midtstopper Jørgen Hammer er også med for fullt igjen etter hjerteoperasjonen. Han fikk fire minutter som innbytter i festkampen mot Kristiansund (seier 3-1).

– Jeg er vist født med et problem med hjerteflimmer. Så jeg var vant til det. Noen ganger var det veldig ille, jeg ble svimmel og rar.

– Men det var liksom som det skulle, jeg hadde jo alltid følt på dette med hjerteflimmer. Da jeg ble undersøkt med EKG, og av kardiolog, var det klart for operasjon på Rikshospitalet, sier Hammer til Dagsavisen.

Han smiler, og forklarer billedlig hva som ble gjort.

Ekstra hjerteledning

– Jeg hadde en ledning for mye, så det var dobbel fyring i forgasseren. De framprovoserte hjerteflimmer, og den ekstra ledningen jeg hadde ble brent av. Etter operasjonen har hjertet vært perfekt, helt uten flimmer. Jeg er svært takknemlig for den gode hjelpen jeg har fått.

– Midtstopperne Jesper Taaje og Aaron Kiil Olsen får skryt av trener Isnes, og har spilt sammen hele denne sesongen. Dessuten er Marius Alm hentet fra Raufoss. Vrient å spille seg inn igjen for deg nå?

– Tja. Det er nå mitt klare mål. Jeg skal gi alt jeg kan nå, avslutter Jørgen Hammer.

Tavakoli med ryggsmerter

KFUM-spissen har tidvis svært vondt i ryggen. Tavakoli får intensiv behandling, men det blir klart først utpå dagen om han er spilleklar.

– I sommer sa det pang bak i ryggen. Vi trente, og det kom som lyn fra klar himmel, og var svært smertefullt. Smertene sitter nede i ryggen, når det er som verst, stråler det oppover, sier Tavakoli til Dagsavisen.

– Fysioterapeuten sier det er en muskel som står i spenn. Jeg kan ikke spille hvis smertene er der. Så jeg vet ikke om jeg er med mot Grorud. Da dette oppsto første gang i sommer, var det smertefullt i ti dager, så ble det helt OK. Forsvinner smertene igjen nå, så er jeg mer enn klar for spill, sier han.

KFUM Oslo ligger på den siste kvalifiseringsplassen for opprykk med sine 27 poeng. Grorud ligger sist med 15 poeng og har fem poeng opp til sikker plass.

Lørdagens 20. serierunde klokka 15.00:

KFUM Oslo – Grorud, Ranheim – Åsane, Sandnes Ulf – Stjørdals-Blink, Sogndal – Bryne, Ull/Kisa – Raufoss, Aalesund – Strømmen.




Mer fra Dagsavisen