trikkeligaen

Groruds trener sikker i sin sak: – Vi rykker IKKE ned

Til tross for 0-2 mot KFUM, og det faktum at klubben står med null poeng på de fire siste seriekampene, og ligger nederst på tabellen med fem poeng opp til kvalik-plass; Groruds trener er sikker på at de overlever på nest høyeste nivå.

EKEBERG (Dagsavisen): – Det er jeg. Vi har ti kamper og 30 poeng igjen å spille for. Det helt essensielle er å få en seier. Får vi det, så snur ofte ting til det positive. Vi har stanget en stund nå, sier Groruds trener Johan Gjønnes Nilsen til Dagsavisen.

Grorud-spillerne var tydelig deppa etter tapet. Mange av spillerne omgås mange av KFUMs spillere, de kjenner hverandre både på og utenfor banen, og rivaliseringen er stor mellom de to lagene som kjemper om tittelen «Oslos nest beste lag».

Syk toppscorer

– Bittert, ja. Vi var gode mot LSK i cupen sist onsdag. Vi kunne fort kommet med en cupskrell der, men røyk til slutt 2-3. Så var vi gode i 1. omgangen her i dag mot «Kåffa». Men vi ble slitne utover i 2. omgang, sier Groruds målkonge, Oscar Aga, til Dagsavisen rett etter kampslutt.

– Ja, dere var best, og kunne og burde leda til pause, blant annet hadde du en nokså stor sjanse..?

– Ja, jeg fikk ballen pent på fot inne i feltet, og så for meg å legge kula i det lengste hjørnet. Dessverre traff jeg ikke helt perfekt, så ballen gikk rett til side for stolpen, fortsetter Aga.

Han forteller at oppladningen til LSK-kampen ikke var den beste. Divisjonens toppscorer (16 mål), var satt ut av spill og treninger i ei uke, med forkjølelse og feber.

Elfsborg i januar

– Grunnet ekstraomganger mot LSK, ble det 60 minutters spill på meg, og det var litt i overkant. Så jeg måtte gå av i dag etter 73 minutter, idet KFUM gikk opp til 2-0. Jeg var ferdig, sier Aga.

– Tenker du mye på at du er ferdig i klubben og skal til Sverige og spill for Elfsborg i januar?

– Ja, det gjør jeg. Men det går på ingen måte ut over fokuset jeg har på å være med på å berge plassen i 1. divisjon med Grorud, avslutter Oscar Aga.

Tilbake til trener Gjønnes Nilsen:

– Trøsten på en dag som denne, er at de andre lagene som er rundt oss på tabellen også hentet lite med seg i dag. I morgen - søndag - gir jeg spillerne helt fri. Mandag møtes vi igjen på Grorud. Da er fokuset neste kamp, som er mot Ranheim. Vi trenger en seier nå. Jeg tror vi kan berge plassen med 30 poeng til slutt. Vi skal ikke rykke ned, avslutter Grorud-treneren.

Mer fra Dagsavisen