trikkeligaen

Der gikk nok opprykkstoget, Lyn

(Lyn - Os 2-2). I teorien er det fortsatt mulig, men i praksis er det over. Lyn må utsette opprykksplanene til 2022.

KRINGSJÅ KUNSTGRESS (Dagsavisen): Da Lyn gikk til pause på Kringsjå denne varme lørdagen, kunne de registrere at naboen Frigg hadde vunnet igjen, mens Lyn gikk til pause med 0–2. Med andre ord: Forskjellen fra tabelleder Frigg ned til Lyn var på ti poeng.

Det ble redusert til ni poeng etter en sterk annenomgang med to Lyn-scoringer. Men de trengte nok en tredje.

Det er bare fem serierunder igjen. Man kan tro på mirakler, men neppe dette.

- Ja, det er mye snakk om opprykk rundt oss, men vi må forholde oss til det vi kan gjøre noe med. Og med bare ett poeng her ser jo alle hvordan tabellen ser ut. Vi er et ungt og nyblandet lag der vi sliter med relasjonene og også uttellingen. Vi vinner igjen sjansestatistiken klart, men setter for få, sier Lyn-trener Bent Inge Johnsen til Dagsavisen.

Gamle helter

Her sitter utligningen for Lyn, signert Anwar Pellegrino.

Lyn og Os har en betydelig ting felles: Begge lag har spilt i Eliteserien. Men det er veldig lenge siden. Og det blir lenge til neste gang.

Lyn hadde vunnet tre kamper på rad og var på sporet av noe. De har fornyet laget uke etter uke. Laget trenger samkjøring. Men hvordan havnet de under her?

Punkt en: Lyn skapte for lite. Og den ene store sjansen de fikk reddet Os-keeperen med et tigersprang.

Så raknet det rett før pause:

41 minutter: Os kommer på en kontring og får frispark midt på kanten av 16-meteren. Os-spillerne ville ha straffe, men dommer la den korrekt på 16-meterstreken. Men frisparket sendte Kristian Halvorsen knallhardt i mål.

Tre minutter på overtid før pause: Os har corner, dommeren ser noe inne i feltet og han går helt ned på kne. Har han skadet seg? Nei, han har dømt straffespark til store protester fra Lyn-spillerne. Og markerer forseelsen med trøyeholding.

Sander Kvittingen får sendt lært i nettet før dommer blåser til pause.

Opphenting, men ikke mer

Lyn-keeper Fredrik Pedersen må se straffesparket gå forbi og i mål.

Martin Bakken kom inn ved pause og satte nytt liv tidlig ved å banke inn reduseringen via stanga.

Unggutten som er et ekte Lyn-produkt, kan bli en klassespiss på sikt.

Og da fikk Lyn endelig opp aggressiviteten. To kjemperedninger igjen av Os-keeper Kasper Færøvik hindret utligning.

For her måtte Lyn ha i hvert fall ett, helst to poeng til. Og da Anwar Pellegrino utlignet ti minutter før ble blussene tent blant Bastionen.

Lyn kjørte på, nye avslutninger kom, ved en anledning ble en ball reddet på streken. Os kjempet som løver, dro naturlig nok ut tida, og berget sitt ene poeng.

- Kjedelig ikke å vinne kamper som dette. Men vi har veldig mye talent som vi trenger tid på å utvikle, sier Johnsen.

---

3. divisjon menn, avdeling 4 lørdag:

Lyn – Os 2–2 (0–2)

Kringsjå kunstgress: 150 tilskuere.

Mål: 0–1 Kristian Halvorsen (41), 0–2 Sander Fagerbakke Kvittingen (straffe, 45+3), 1–2 Martin Bakken (54), 2–2 Anwar Pellegrino (84).

Dommer: Ole Ragnar Jansen Knutsen, Beisfjord IL.

Gule kort: William Sell, Lyn, Kristian Halvorsen, Os.

Lyns lag: Fredrik Pedersen – Eirik Haugstad, Sander Nordeide, William Sell, Håkon Sjåtil – Henrik Elvevold, Jo Nymo Matland, Nyemah Roman Brownell (Martin Bakken 26) – Tobias Hepsøe (Peder Nomell 46), Anwar Pellegrino, Matias Sorteberg Bjanes.

Øvrig resultater i avdelingen: Frigg – Stord 2-0, Lysekloster – Ready 1–3.