trikkeligaen

Grorud-kometen om kontrovers i cupexiten: – Ja, ja, ja. Alle ser det

Groruds Omar Bully Drammeh skjønner lite av dommernes avgjørelse i 2. ekstraomgang i cupexiten mot LSK.

GRORUD KUNSTGRESS (Dagsavisen): 18-åringen så lenge ut til å bli matchvinner for 1.-divisjonslaget mot sin gamle klubb, men helt på tampen utlignet LSK. Og i 2. ekstraomgang avgjorde Thomas Lehne Olsen til 3-2 for Lillestrøm.

Grorud-benken og Grorud-spillerne raste da de følte seg snytt for både én og to straffespark i 2. ekstraomgang. Først da Bjørn Martin Kristensen ble hindret i boksen, så da Arnar Thor Gudjonsson gikk ned i duell med gjestenes Vetle Dragsnes. Men dommer Svein Tore Sinnes vinket spillet videre, tross voldsomme protester fra vertene.

– Ble dere snytt for straffespark på slutten?

– Ja, ja, ja. Det er soleklart. Alle på banen ser det. Jeg tror til og med Lillestrøm-spillerne ser at det er straffe og venter på at det skal bli blåst. Men selvfølgelig, dommerne kan gjøre feil. De er mennesker. Det er ikke noe å klage på, det er bare å gå videre, sier Bully til Dagsavisen.

Gult kort på sidelinjen

Groruds Preben Mankowitz, som på det tidspunktet var byttet ut, fikk gult kort for protester på sidelinjen.

– Det er en situasjon der vi mener at vi skal ha straffe. Så blir det en reaksjon, og så sier fjerdedommer at jeg er høylytt. Så ble det gult. Det er ikke noe mer enn det, sier Mankowitz til Dagsavisen.

Grorud-trener Johan Gjønnes Nilsen var også frustrert.

– Jeg har kun sett det «live». For meg oppleves det som om det kunne vært blåst. Jeg har ikke sett situasjonene på nytt ennå. Mer har jeg ikke å si til det, sier han.

Dommer Svein Tore Sinnes fra Flekkefjord FK hadde dårlig tid i mixed zone. Men han sier følgende til Dagsavisen om situasjonen med Gudjonsson i boksen i 2. ekstraomgang:

– Jeg ser jo at det er kontakt mellom spillerne. Det er det man kan kalle en «soft penalty/light contact»-situasjon. Det er lett kontakt, men vi kan ikke blåse straffespark hver gang det er kontakt. Slik vi ser det er det ikke straffespark, sier dommeren til Dagsavisen.

Optimisme

Cupexiten til tross, Grorud-leiren mener det er mye positivt å ta med seg etter LSK-oppgjøret.

– Det er masse positivt vi kan bruke dette til. Det var en skikkelig god opplevelse. Nå er det bare å komme oss ut av sumpen i 1. divisjon og berge plassen, sier Omar Bully Drammeh, som innrømmer at det var spesielt å score.

– Det betydde mye å score. Jeg tenker ikke så mye på at det var akkurat Lillestrøm, men det betydde mye å få det målet. Jeg har vært ute med skade lenge. Det var deilig å komme tilbake med scoring, sier han.

– Jeg tror det betyr mer for Omar med selve målet enn at det var mot LSK. Han har hatt to tøffe år, preget av mange skader. Han gjorde en god prestasjon i dag. Et fantastisk mål, og han var god ellers i spillet, helt til han måtte ut med krampe i 2. omgang. Han må bygge videre å komme i enda bedre form. Det gir ham selvtillit i perioden framover. Det trenger vi, sier Grorud-trener Nilsen.

Også treneren peker på det positive laget kan ta med seg i fortsettelsen. Grorud er tabelljumbo i 1. divisjon, men har fortsatt tro på overlevelse.

– Vi må bygge selvtillit. Vi var fantastisk gode mot LSK. Det må vi ta med oss inn mot byderbyet mot KFUM på Ekeberg i serien i helgen. Der skal vi vinne, sier Nilsen.

Hold deg oppdatert! Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen her

---

Kampfakta

Grorud - Lillestrøm 2-3 e.e.o. (2-2 etter ordinær tid, 2-1 ved pause)

Cupen, 3. runde

Grorud kunstgress

Mål: 0-1 Ifeanyi Mathew (26), 1-1 Henrik Bredeli (str., 35), 2-1 Omar Bully Drammeh (40), 2-2 Vetle Dragsnes (89), 2-3 Thomas Lehne Olsen (106)

Dommer: Svein Tore Sinnes, Flekkefjord FK

Gult kort: Kevin Mankowitz og Preben Mankowitz, Grorud. Fredrik Krogstad, Lillestrøm.

* Lillestrøm-trener Geir Bakke fikk også gult kort for munnbruk i 2. ekstraomgang.

Grorud (4-4-1-1): Vegard Storsve – Vetle Skåttun (Arnar Thor Gudjonsson fra 84.), Glenn André Harviken, Henrik Bredeli, Ridouan Essaeh (Sindre Osestad fra 77.) – Kevin Mankowitz (Christos Zafeiris fra 76.), Saadiq Faisal Elmi, Preben Mankowitz (Fredrik Carson Pedersen fra 91.), Nikolai Hristov (Fabian Østigård Ness fra 60.) – Omar Bully Drammeh (Oscar Aga fra 59.) – Bjørn Martin Kristensen

---

Mer fra Dagsavisen