trikkeligaen

Grorud hadde LSK på gaffelen, men gjestenes superspiss knuste cupdrømmen

Grorud – Lillestrøm 2-3 e.e.o. Omar Bully Drammeh så lenge ut til å bli helten mot gamleklubben Lillestrøm, men helt på tampen utlignet LSK. Og i ekstraomgangene var det gjestenes måltyv Thomas Lehne Olsen som avgjorde mot Johan Gjønnes Nilsens mannskap.

GRORUD KUNSTGRESS (Dagsavisen): Resultatet gjør at Lillestrøm er videre til 4. runde i cupen, som ikke spilles før i mars neste år. 1.-divisjonslaget Grorud så lenge ut til å detonere cupbomben på eget kunstgress, men helt på tampen snudde altså gjestene fra Eliteserien det.

Onsdagens match var ekstra spesiell for Grorud-angriper Omar Bully Drammeh. Etter endt G16-sesong i 2018 var han helt sikker på at han skulle videre til juniorlaget til LSK. Så fikk han sjokkbeskjeden om at han ikke var med i planene til klubben. Drammeh sendte Grorud opp i 2-1 før pause, men LSK utlignet like før ordinær tid var omme i 2. omgang. Og i 2. ekstraomgang dukket måltyven Lehne Olsen opp og avgjorde for bortelaget.

Tent Drammeh

Allerede tidlig i onsdagens cupoppgjør kunne man se at Omar Bully Drammeh var klar for oppgaven. 18-åringen ville ha straffe da han ble revet ned etter et kvarters tid, men da hadde assistentdommeren allerede vinket for offside.

Det var gjestenes Pål André Helland som fikk kampens første store sjanse (19). Pål André Helland mottok ballen like utenfor boksen og løsnet skudd – ballen føk i tverrligger og ut bak Grorud-keeper Vegard Storsve.

Og etter 26 minutter tok gjestene fra eliten en oppskriftsmessig ledelse. Etter klabb og babb spratt ballen til Lillestrøms Ifeanyi Mathew like utenfor Grorud-boksen. Midtbanemannen klinket til, og ballen suste utakbart inn i venstre kryss.

Grorud ropte på straffe da Ridouan Essaeh gikk ned i LSK-boksen etter en halvtimes spill, men dommer Svein Tore Sinnes viftet vekk protestene fra hjemmelaget. Men så, kun minuttet etter, kom straffesparket. Og igjen var det Essaeh som gikk ned i boksen, men denne gangen fikk han straffen av dommer Sinnes. Straffesparkspesialist Oscar Aga satt på benken for Grorud. Dermed var det midtstopper Henrik Bredeli som fikk sjansen. Han satte ballen sikkert inn i høyre hjørne.

LSK var farlige på langskudd, og Tobias Hammer Svendsen prøvde seg fra distanse etter 37 minutter. Ballen suste imidlertid like utenfor venstre stolpe.

Bakke tok grep

Omar Bully Drammeh fyrte løs fra distanse minuttet etter, men Knut André Skjærstein i Lillestrøm-buret var kjapt nede og reddet.

Men så, like etter, kom drømmescoringen av Grorud-talentet. Fra skrått hold inne i LSK-boksen sendte Drammeh ballen helt inn i høyre kryss. Drammeh feiret stort med Grorud-fansen – det smakte trolig ekstra godt å sende ballen i mål mot gamleklubben LSK.

Groruds Omar Bully Drammeh  t.v. jubler etter 2-1 scoringen i Norgesmesterskapet i fotball mellom Grorud IL og Lillestrøm på Grorud match kunstgress i Oslo.

Grorud kom til en god mulighet like etter pause. Henrik Bredeli curlet ballen via et LSK-bein og like utenfor. Få minutter etter kom vertene til nok en god mulighet, denne gang ved Bjørn Martin Kristensen. Han snappet ballen fra en LSK-forsvarer og avsluttet fra langt hold, men ballen seilet opp på nettaket.

Drammeh tok seg til baksiden av låret og måtte byttes bare ti minutter ut i 2. omgang. Han ble erstattet av Grorud-toppscorer Oscar Aga, som hadde mistet de to foregående seriekampene til Grorud på grunn av sykdom. Samtidig gikk Nikolai Hristov ut med det som så ut til å være krampetendenser. Han ble erstattet av Fabian Østigård Ness.

Lillestrøm-trener Geir Bakke tok samtidig grep i jakten på utligning, og kastet innpå Gjermund Åsen og formspissen Thomas Lehne Olsen etter en drøy times spill.

Kort tid etter byttene kom LSKs Emil Smidesang Edh til en stor dobbeltsjanse, men på begge forsøkene vartet Grorud-keeper Storsve opp med flotte redninger.

LSKs Tom Petterson fikk en gigasjanse for LSK et stykke ut i omgangen. Etter innlegg fra høyre fikk han muligheten helt alene inne i boksen, men avslutningen ble ubegripelig svak og ballen hoppet utenfor.

Ville ha straffe

Grorud kjempet og kjempet, og vertene så lenge ut til å holde unna til tross for stort LSK-trykk. Men minuttet før full tid fikk bortelaget uttelling på kunstgresset. Fredrik Krogstad løsnet skudd, men ballen gikk i en Grorud-spiller og falt til Vetle Dragsnes. Han plasserte ballen trygt opp i høyre hjørne, til hjemmefansens store fortvilelse. Dermed 2-2. På tampen av overtiden fikk Thomas Lehne Olsen en kjempesjanse til å bli matchvinner for bortelaget, men Storsve i Grorud-buret vartet opp med en kjemperedning og holdt liv i cuphåpet for Grorud. Like etter blåste dommer Sinnes av for full tid, og lagene gjorde seg klare for ekstraomganger.

Bjørn Martin Kristensen og Grorud ville ha straffe da Grorud-angriperen gikk ned i boksen noen minutter ut i 1. ekstraomgang, men tross store protester ble det ikke blåst av dommer. Kort tid etter ville Grorud ha straffe nok en gang. Innbytter Arnar Thor Gudjonsson drillet seg inn i LSK-boksen og gikk ned. Dommer vinket også denne gang spillet videre. Videre Grorud-benken var rasende, og Preben Mankowitz – som tidligere var byttet ut – fikk sågar gult kort for munnbruk for vertene fra sidelinjen.

Groruds Bjørn Martin Kristensen med sjanse mot LSKs Knut André Skjærstein i Norgesmesterskapet i fotball mellom Grorud IL og Lillestrøm på Grorud match kunstgress i Oslo.

Kristensen drillet seg til nok en stor mulighet kort tid etter. Han fintet vekk flere LSK-spillere, men avslutningen ble avverget av LSK-keeper Skjærstein.

Etter dette bar matchen preg av slitne spillere, og det utnyttet en Lehne Olsen med friske bein for bortelaget. Kort tid ut i 2. ekstraomgang satte han en retur i mål fra kloss hold etter at Gjermund Åsens skudd først ble reddet av Vegard Storsve. Grorud maktet ikke å komme tilbake, og dermed kunne LSK juble for avansement da sluttsignalet lød.

Hold deg oppdatert! Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen her

---

Grorud - Lillestrøm 2-3 e.e.o. (2-2 etter ordinær tid, 2-1 ved pause)

Cupen, 3. runde

Grorud kunstgress

Mål: 0-1 Ifeanyi Mathew (26), 1-1 Henrik Bredeli (str., 35), 2-1 Omar Bully Drammeh (40), 2-2 Vetle Dragsnes (89), 2-3 Thomas Lehne Olsen (106)

Dommer: Svein Tore Sinnes, Flekkefjord FK

Gult kort: Kevin Mankowitz og Preben Mankowitz, Grorud. Fredrik Krogstad, Lillestrøm.

* Lillestrøm-trener Geir Bakke fikk også gult kort for munnbruk i 2. ekstraomgang.

Grorud (4-4-1-1): Vegard Storsve – Vetle Skåttun (Arnar Thor Gudjonsson fra 84.), Glenn André Harviken, Henrik Bredeli, Ridouan Essaeh (Sindre Osestad fra 77.) – Kevin Mankowitz (Christos Zafeiris fra 76.), Saadiq Faisal Elmi, Preben Mankowitz (Fredrik Carson Pedersen fra 91.), Nikolai Hristov (Fabian Østigård Ness fra 60.) – Omar Bully Drammeh (Oscar Aga fra 59.) – Bjørn Martin Kristensen