trikkeligaen

Lyn klamrer seg til håpet etter solid borteseier

(Fjøra - Lyn 0-3). Lyns kappløp fortsetter. Med enda en debutant inn i laget kapret laget de tre viktige poengene i Sogndal lørdag.

Lyn fortsetter med å forsterke laget i 3. divisjon samtidig som de prøver å få til et samspill blant alle de nye som er kommet inn i denne gjengen.

På Fosshaugane var det Noah Hermansen som fikk sin første kamp som sentralt midtbaneanker, overraskende hentet fra Sampdoria denne uka. Gutten har sin fortid i Fredrikstad.

Men det tok tid før det løsnet i vest. Det for anledningen helblå Lynlaget spilte og spilte, uten å komme til døra. Laget skapte knapt en målsjanse før Anwar Pellegrino begynte å vise seg fram etter pause. Og da Lyn-målene endelig kom hadde Hermansen gått av banen.

Pellegrino viste vei

Jo, vi noterte en brukbar mulighet fra Tobias Hepsøe før pause, men det var også alt. Til trøst skapte hjemmelaget ingenting. Dette handlet om Lyns tålmodighet om alt ballinnehavet ville føre til noe.

Omsider gjorde det det.

Som nevnt hadde Pellegrino vist seg fram med en farlig heading etter nesten en times spill, men han visste antakelig ikke hvor upresset han var fire meter fra mål. Ballen strøk stolpen.

Men etter 65 minutter viste han sine avslutteregenskaper. Innbytter Ulrik Berglann satte fart på Lyns venstreside da han kom inn etter en drøy time. Han hadde vært på banen i tre minutter da han la et hardt og flatt innlegg i feltet som Pellegrino møtte perfekt og banket rett i kassa.

Smarte bytter

Da var det lettelse å spore i Lyngjengen. Og innbyttene skapte en ny dynamikk i laget.

Drøyt ti minutter etter ledermålet var det kaptein Sander Nordeide som presset inn den andre scoringen etter corner.

Og for å markere styrken fra benken hadde Martin Bakken vært på banen i ett minutt da han tverrvendte i feltet og sikret en solid borteseier denne lørdagen. Og apropos nye spillere: Bakken er et eget Lyn-produkt med årevis med banre- og ungdomsfotball i klubben.

Dermed har Lyn tre seire på rad og opplever økende selvtillit, men det er fortsatt sju poeng opp til lederlaget Frigg, som vant stort igjen lørdag.

Og så lenge de gjør det, er det vrient for Lyn etter den trå starten de hadde.

Det er bare vinneren av avdelingen som rykker opp.

Neste kamp for Lyn er mot Os på Kringsjå lørdag om en uke.

---

FAKTA

3. divisjon menn, avdeling 4 lørdag:

Fjøra – Lyn 0–3 (0–0)

Fosshaugane Campus, Sogndal.

Mål: 0–1 Anwar Pellegrino (65), 0–2 Sander Nordeide (77), 0–3 Martin Bakken (90).

Dommer: Sivert Endestad Orheim, Florø SK.

Gult kort: Eivind Dahl, Fjøra.

Lyns lag: Fredrik Pedersen – Sander Nordeide, Håkon Sjåtil, William Sell, Jo Nymo Matland (Anders Bjørntvedt Olsen 62) – Noah Hermansen (Eirik Haugstad 62) – Matias Sorteberg Bjanes (Martin Bakken 89), Henrik Elvevold, Nyemah Brownell (August Randers 87), Tobias Hepsøe (Ulrik Berglann 62) – Anwar Pellegrino.







Mer fra Dagsavisen