trikkeligaen

Grorud-profil rett til legevakten i smerter da Sogndal vant

Grorud – Sogndal 1-2. Fredrick Pettersen måtte bæres av banen i smerter da Grorud tapte knepent mot Sogndal. De gul- og blåkledde blir liggende på tabellbunnen i 1. divisjon.

Saken er oppdatert

GRORUD KUNSTGRESS (Dagsavisen): Grorud, som kun har tre poeng på de siste ti kampene, blir liggende som tabelljumbo etter lørdagens 1-2-resultat mot Eirik Bakkes opprykksjagende mannskap. Trener Johan Gjønnes Nilsens mannskap står fortsatt med 15 poeng. Sogndal klatret opp på 31 poeng.

Etter en jevn åpning i overskyet vær på Grorud kunstgress, pådro hjemmelagets Fredrick Pettersen seg det som så ut som en stygg kneskade like utenfor Groruds egen 16-meter etter et kvarters spill. 23-åringen tok seg umiddelbart til kneet og hylte i smerte etter en duell med en Sogndal-spiller.

– Vi tok en samling rett etter det skjedde. Det er utrolig kjipt, men vi ble enige om at vi ikke kunne la det prege oss på banen. Men det hørtes ikke bra ut. Så det er jævlig trist, sier Grorud-kaptein Glenn André Harviken til Dagsavisen.

– Hva skjedde i situasjonen?

– Det var egentlig en ren 50-50-duell, så tror jeg bare han hektet foten. Det er synd hvis det er noe i kneet, for Fredrick har slitt med det tidligere, sier forsvarsspilleren.

Grorud opplyser til Dagsavisen at Pettersen ble fraktet direkte til legevakten, men omfanget av skaden er foreløpig uklart.

– Det er veldig surt å tape. Men det er vanskelig. Vi havner bakpå 0-2 mot et lag som på 0-0 legger seg bakpå mot oss. Og det forventet vi av Sogndal. De spiller på den måten mot oss – det gjør mange andre lag også – og når vi da havner under to ganger, så blir det vanskelig. Men vi kommer på en måte tilbake med reduseringen før pause. Vi kommer i 2. omgang også, men får ikke store nok sjanser, sier Grorud-trener Johan Gjønnes Nilsen til Dagsavisen.

Grorud-trener Johan Gjønnes Nilsen.

– Hvordan ble spillerne eventuelt påvirket av skaden til Fredrick Pettersen?

– Det er klart, Fredrick har en skadehistorikk. Det går mange tanker gjennom hodet på spillerne når han ligger nede enda en gang. Så er det på frisparket etter at han nettopp har blitt skadet, at vi slipper inn. Det blir man preget av. Jeg tenker på Fredrick nå. Han har det ikke bra nå, der han ligger og venter på svar om hva dette er for noe. Vi må ta MR-bilder av det kneet. Så får vi konkludere etter det, svarer Nilsen.

Lillestrøm neste

Grorud må prøve å reise seg i neste serierunde. Da gjester de gul- og blåkledde byrival KFUM på Ekeberg. Den matchen spilles lørdag om en uke. Før det skal de gul- og blåkledde i aksjon mot Lillestrøm i cupen. Cupoppgjøret går onsdag.

– Vi har ingenting å tape mot LSK. Vi gleder oss til å ta dem imot i cupen her. Det tror jeg blir en folkefest, og jeg tror vi skal utfordre Lillestrøm. Jeg kjenner Lillestrøm godt, kjenner folk i trenerteamet der og vet hva de vil. Jeg vet hvordan jeg har tenkt å stoppe det.

– Hvordan da?

– He-he. Nei, det kan jeg ikke si til deg, svarer Grorud-treneren.

– Dere er inne i en veldig tung rekke, med mange tap. Hvordan snur man situasjonen?

– Så enkel og brutal er fotballen – det handler om å vinne den neste kampen. Alltid jage de neste tre poengene. Når vi får trepoengeren kan vi bygge videre. Det handler bare om å få de tre poengene, sier Nilsen.

Groruds Fredrick Pettersen ligger nede med kneskade i kampen mot Sogndal.

Rett til legevakten

Båremannskapet fraktet etter hvert Fredrick Pettersen ut av banen, og Pettersen ble erstattet av Bjørn Martin Kristensen.

Sogndal fikk frispark i situasjonen der Pettersen måtte ut. Frisparket gikk i muren, men på returen banket Per-Egil Flo ballen ned i venstre hjørne bak Grorud-keeper Mats Gulbrandsen Viken. Dermed 1-0 og en verst tenkelig start for hjemmelaget.

Groruds Fredrick Pettersen (t.v.).

Og det skulle bare ta drøyt ti minutter til før det sto 2-0 til gjestene fra saftkokerbygda. Det var Grorud som fikk frispark i farlig posisjon, men den innøvde varianten gikk slett ikke som vertene ønsket. Hassan Yusufs pasningsforsøk ble for svakt, noe som ga Sogndal en gyllen kontringsmulighet. Gjestene kombinerte seg fram i Grorud-boksen med vertenes forsvar halsende etter. Akor Jerome Adams kom til skudd fra god posisjon, men Grorud-keeper Mats Viken vartet opp med en flott redning. Returen headet imidlertid samme Adams inn i nettmaskene. Dermed tomålsledelse til Sogndal og en stadig verre utvikling for Grorud.

Kort tid etter fikk Sogndal en stor mulighet til å legge på til 3-0. Sogndal kombinerte seg inn i Groruds boks, før ballen til slutt endte hos Andreas Hoven. Forsøket hans snek imidlertid seg like utenfor høyre stolpe.

Straffe til Grorud

Hassan Yusuf fikk Groruds første gode sjanse etter 35 minutters spill. Yusuf fikk ballen i god posisjon utenfor Sogndal-boksen, men markkryperen hans gikk rett i klypene på Sogndal-keeper Renze Jagger Fij.

To minutter før pause fikk Grorud nytt håp. Thomas Elsebutangen skjøt ballen via en Sogndal-fot og inn i feltet. Ballen havnet hos vertenes Ridouan Essaeh, som ble tatt av en Sogndal-spiller. Dermed blåste dommer Mathias Støfringshaug straffe. Elsebutangens tok straffen selv, i fravær av en syk Oscar Aga, og satte ballen midt i mål bak gjestenes keeper.

Etter en drøy times spill fikk Sogndal en stor mulighet til å øke sin ledelse. Men forsøket fra gjestenes Kristoffer Nessø inne i Grorud-boksen ble så vidt klarert til corner av et sprellende Grorud-bein. Den påfølgende corneren ble resultatløs.

Samme Nessø fikk nok en stor mulighet til å øke ledelsen knappe ti minutter før full tid, men skuddet hans fra god posisjon gikk like over. I forkant hadde også lagkamerat og målscorer Adams en god sjanse, men Grorud slapp med skrekken.

Har fortsatt troen

Hjemmelaget forsøkte å mobilisere i sluttfasen, og klarte å legge trykk på Sogndal. Men gjestene holdt hodet kaldt og nektet Grorud-spillerne i å komme til store sjanser. Dermed var det Sogndal som kunne juble for tre poeng da sluttsignalet lød.

– Vi forventet egentlig at Sogndal kom til å møte opp ganske lavt. Det var vi forberedt på. Planen var å være tålmodig, og det synes jeg egentlig at vi klarte. Men det er klart det er vanskelig å vinne fotballkamper når man ligger under 0-1 eller 0-2 til pause nesten hver gang, sier Grorud-kaptein Harviken.

Han har fortsatt tro på at spillerne kan komme seg ut av sumpen nederst i 1. divisjon.

– Det er klart vi kan snu det. Vi har alltid håp og tro. Vi har hatt kniven på strupen før, vi. Det er rett og slett bare å møte opp på trening på mandag og skape engasjement, se på video og luke vekk feilene vi gjør, sier han.

Også kapteinen mener Lillestrøm-kampen i cupen kan gi laget en boost.

– Vi har ingenting å tape mot LSK. Der er det egentlig å gå inn med hodet hevet og gi alt. Få en morsom og kul opplevelse ut av det, sier han.

Hold deg oppdatert! Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen her

---

Kampfakta

Grorud IL – Sogndal 1-2 (1-2)

1. divisjon fotball, Grorud kunstgress

Mål: 0-1 Per Egil Flo (16), 0-2 Akor Jerome Adams (28), 1-2 Thomas Elsebutangen (str., 44)

Dommer: Mathias Støfringshaug, Verdal IL

Grorud (4-4-1-1): Mats Viken – Fredrik Carson Pedersen, Arnar Thor Gudjonsson, Glenn André Harviken, Fabian Østigård Ness – Ridouan Essaeh (Henrik Bredeli fra 90.), Hassan Yusuf (Preben Mankowitz fra 46.), Christos Zafeiris (Omar Bully Drammeh fra 70.), Sindre Osestad (Kevin Mankowitz fra 70.) – Fredrick Pettersen (Bjørn Martin Kristensen fra 15.) – Thomas Elsebutangen

---

Mer fra Dagsavisen