trikkeligaen

Da KFUM var i flytsonen, gikk de helt på trynet

(Raufoss - KFUM Oslo 5-1). KFUM skulle sette klubbrekord ved å vinne sin fjerde strake kamp på dette nivået. Da kom tilbakeslaget så det sang. I andre kamp på rad på Raufoss slapp de inn fem mål.

Etter at KFUM startet kampen i krabbegir skjønte Raufoss at her var det muligheter. Ved å skru opp energiknappen ett hakk, tok de over hele oppgjøret på Nammo stadion. Og det endte med KFUMs største nederlag denne sesongen. Den så vi ikke komme!

Gjorde fem endringer

Hvorfor det ble slik må jo KFUM-trener Jørgen Isnes finne ut av. Hvor var aggressiviteten, hvor var energien, hvor var løpsstyrken? Ikke her i hvert fall.

- Vi møtte ikke opp. Denne kampen skal vi kaste fra oss på Toten. Det er slike kamper som dukker opp i løpet av en lang sesong, på mandag skal vi være like blide igjen, ser Jørgen Isnes til Eurosport.

KFUM hadde gjort hele fem endringer i startelleveren fra seieren over Fredrikstad midt i uka, og det er gode grunner til å rotere når kampprogrammet er intenst.

Blant annet var superinnbytter David Tavakoli med fra start, som Isnes antydet etter seieren over FFK.

Full stans

Men kanskje Tavakli trives mest som joker. Det ga fire scoringer på fire kamper på rad, men på Raufoss denne lørdagen var det helt stopp. Både for KFUM og David Tavakoli. Hans nærmeste mulighet var en lobb på stillingen 4–1. Men det forsøket ble reddet på streken.

Kampen bekreftet hvor mye innsats har å si i fotball.

Raufoss, som før denne kampen var seks poeng bak KFUM på tabellen, kom som et stigningsløp utover i omgangen. Og avsluttet den med to vakre scoringer.

Først var det Markus Karlsbakk som knallet ballen med venstre opp i vinkelen etter at Markus Johnsgård la ballen pent til rette.

Ett minutt før pause var det nevnte Markus Johnsgård (som Raufoss hentet fra Senja i sommer) som også avsluttet med et vakkert venstrebeinsskudd opp i keepers høyre hjørne.

En liten gnist

Raufoss var mest aggressive fra start til mål lørdag.

2–0 til pause ble til 3–0 rett etter hvilen da også Håkon Butli Hammer fikk scoret sitt første mål i Raufoss-trøye etter at et frispark landet inne i KFUM-feltet.

Først da Jesper Taaje reduserte til 1–3 på et kraftfullt hodestøt, så vi energien komme inn i KFUM-laget også. De ble mer aggressive. Og kunne fått til en redusering til da de ble mye mer direkte inn i Raufoss-forsvaret.

Opptakten til reduseringen var for øvrig et presist frispark fra innbytter Keivan Ghaedamini.

Nevnte Ghaedamini kom inn etter pause i liket med Bilal Njie i et forsøk på å endre kampbildet. Og byttene bidro i hvert fall til at ballen gikk raskere i et KFUM-lag som startet opphentingen så godt de kunne. I løpet av andre omgang ble alle fem innbyttene benyttet.

Fortsatt på kvalikplass

Men med 0–3 i handikap ble det vanskelig. Og da Markus Aanesland satte Raufoss fjerde mål på lagets første sjanse i denne omgangen, var punktum satt. For å gjøre ydmykelsen komplett viste Christer Johnsgård sine avslutteregenskaper seks minutter før slutt.

En overraskende nedtur for KFUM Oslo, som på sine to siste kamper på denne arenaen har sluppet inn ti mål. 4–5 tapet i desember var sesongfinalen i fjor. Tapet gjorde at KFUM mistet kvalikplassen.

Analysen vil kanskje vise at dette var et arbeidsuhell.

Det kan rettes opp. KFUM ligger fortsatt på den siste kvalifiseringsplassen for opprykk, og det er å erobre en av disse som fortsatt er sesongens mål.

1. divisjon menn lørdag:

Raufoss – KFUM Oslo 5–1 (2–0)

Mål: 1–0 Markus Karlsbakk (40), 2–0 Markus Johnsgård (44), 3–0 Håkon Butli Hammer (48), 3–1 Jesper Taaje (60), 4–1 Markus Aanesland (75), 5–1 Johnsgård (84).

Dommer: Christian Moen, Løvenstad.

Raufoss (4-3-3): Ole Kristian Lauvli – Herman Haugen, Nicolai Fremstad, Shola Akinyemi (Tobias Sagstuen Andersen fra 87.), Sivert Westerlund – Emilie Noe Dadjo (Andreas Helmersen fra 77.), Håkon Butli Hammer, Markus Karlsbakk (Teodor Berg Haltvik fra 71.) – Enoch Banza, Markus Johnsgård, Markus Aanesland (Jakob Nyland Ørsahl fra 87.).

KFUM Oslo (4-2-3-1): Emil Ødegaard – Christopher Lindquist (Keivan Ghaedamini fra 46.), Jesper Taaje (Jørgen Hammer fra 69.), Aaron Kiil Olsen, Fredrik Kristensen Dahl – Remi-André Svindland (Kristian Solberg Aarstad fra 77.), Tore André Sørås – Philip Romsaas (Håkon Hoseth fra 69.), Stian Sortevik, Juba Moula (Bilal Njie fra 46.) – David Tavakoli.

1. divisjon menn lørdag, 19. runde:

Bryne – Start 4-2, Grorud – Sogndal 1-2, Jerv – Sandnes Ulf 1-0, Raufoss – KFUM Oslo 5-1, Strømmen – HamKam 0-0, Åsane – Aalesund 1–6.

Senere kampstart: Ranheim – Stjørdals-Blink (18.00).

Spilles søndag: Fredrikstad – Ull/Kisa.