trikkeligaen

3. divisjon: Ullern og Frigg sikret serieledelsen, Nordstrand med første seier

Ullern og Frigg stevner fram som serieledere etter nye storseire lørdag. Og Nordstrand tok sin første seier, av alle steder på Aspmyra.

Slik gikk den i helgens kamper i den sjuende runden i 3. divisjon, oversikten oppdateres etter søndagens kamper.

Avdeling 1

NYBERGSUND – STOVNER 1–0 (0-0). Jakten på Stovners første seier fortsetter etter lørdagens ettmålstap i Trysil. Seiersmålet kom ved Agami Hando snaut 20 minutter før slutt i bunnkampen der hjemmelaget også sto uten seier så langt i år og med like mange (få) poeng som Stovner. Så etter dette tapet er Stovner alene sist på tabellen med sine to poeng etter to uavgjorte kamper.

GRORUD 2. lag – LILLESTRØM 2. lag 3-1 (3-0). I løpet av fem svært effektive minutter før pause var denne kampen avgjort. Da scoret Grorud tre ganger. Først to ganger ved Nicolai Arun Jacobsen etter 25 og 27 minutter, så fulgte Amel Muratovic opp med den 3-0 tre minutter senere. Reduseringen til Lillestrøm ble et trøstemål to minutter før slutt, signert Ludvik Aksel Tangen. Dermed en opptur for Grorud, og et morsomt poeng at A-lagene til Grorud og Lillestrøm møtes i 3. runde i cupen kommende onsdag.

Tabelltoppen: Gjøvik/Lyn 18, Gjelleråsen 16, Elverum 14.

Avdeling 2

STRØMSGODSET 2. lag – OPPSAL 5–1 (3-0). Anjan Rajendram scoret Oppsals trøstemål to minutter før slutt, men da var kampen selvsagt for lengst avgjort. Kampen ble spilt fredag kveld på Marienlyst i Drammen. Hjemmelaget scoret to mål på to minutter i det tiende og ellevte minutt, og etter det ble det tungt for Oppsal å reise seg igjen. Det endte i en overraskende stor Godset-seier, overraskende ettersom laget ligger fortsatt bak Oppsal på tabellen, tross storseieren. Oppsal er nede på 8. plass.

Tabelltoppen: FK Eik Tønsberg 16, Hønefoss 14, Ørn Horten 13.

Avdeling 4

OS – FRIGG 1–4 (1-4). Pussig start på Kuventræ stadion der Frigg ledet med to mål da tre minutter var spilt. Snakk om å kneble motstanderen! Detaljene fra kampen kan du lese her. Seieren betyr at Frigg fortsatt er ubeseiret, har fem seire på seks kamper og topper tabellen i denne avdelingen.

FJØRA – LYN 0–3 (0-0). Lyn henter nye spillere og har stadige utskiftninger i stallen. Enda en debutant fikk sjansen på Fosshaugens lørdag. Lyn var tålmodige med sine mange angrep og det løsnet etter en drøy times spill da de to scoringene kom. Dermed har Lyn tre seire på rad etter den blytunge starten. Detaljer om kampen kan du lese om her.

Utsatt: READY – SOGNDAL 2. lag. Utsatt på grunn av koronasmitte hos et motstanderlag av Sogndals G16-lag.

Tabelltoppen: Frigg 19, Fyllingsdalen 18, Fana 16.

Avdeling 6

BODØ/GLIMT 2 lag – NORDSTRAND 1–4 (0-3). Når Nordstrands første seier endelig skulle komme, eksploderte det på Asmyra stadion få timer etter at Glimt hadde tatt sin imponerende Europa-seier der. Nordstrand fikk uttelling fra start og det preget denne kampen. Oliver Aaser Midtgård headet kontant laget i ledelsen etter fem minutters spill, etter 19 minutter sto det 0–2 da Christian Guillermo Njøten fikk en lang ball i bakrom som han utnyttet perfekt. Da halvtimen var passert kom 0–3 ved Rasmus Eggen Vinge da han på smart vis fikk vippet baklen i mål fra ganske kloss hold. Det var sjelden, men fortjent uttelling for Thomas Holms helhvite lag som utnyttet den plassen Glimt-forsvaret etterlot seg. Glimt-rekruttene reduserte sju minutter etter pause fra kort hold og skapte en viss spenning gjennom noen store sjanser. Men da Edward Nordheim King vant en spurtduell med Glimts midtstopper og satte den fjerde scoringen to minutter før slutt, kunne Nordstrand juble for årets første trepoenger. Her fikk vi se noe av potensialet i laget.

ULLERN – RANA 5–0 (3-0). Dette var jo toppkampen! Med borteseier ville det skilt bare ett poeng mellom disse lagene, men her ble Ullern en enda mer suveren serieleder. For det ble utklassing foran de 86 tilskuerne på Ullern kunstgressbanes lørdag. Jens Aslaksrud scoret i sin tredje kamp på rad da han satte 1–0 etter tolv minutter. Et langskudd styrte han inn som en hockeyspiller. Lars Jensen Austnes økte til 2–0 åtte minutter senere etter pasning fra Aslaksrud, mens Ismar Dizdar serverte dagens høydepunkt rett før pause. Han vant ballen på midtstreken, avanserte femten meter før han ladet kanonen da han så keeper stå langt ute. Og mellomtingen mellom lobb og langskudd fra 30 meter sang i nettet. Da reiste folk seg å tribunen! Så var ikke 2. omgangen mer enn to minutter gammel da Håkon Mælumsæter Øverby økte til 4–0 og før timen var spilt sto det 5–0 da Jens Bonde Aslaksrud avrundet kvelden med en vakker heading. Sistnevnte kunne fort scoret to-tre mål til i denne sjansebonanzaen fra serielederens side.

SKEID 2. lag – SKJERVØY 5-1 (3-0). Tabelltoer Skjervøy fikk brutal behandling på Nordre Åsen søndag. Gabriel Andersen tangerer startplass på A-laget og her benyttet han anledningen til å score Skeids to første mål tidlig i kampen. Før dette hadde laget allerede brent et straffespark ved Dreni Ademaj. Men han skulle komme sterkt tilbake! Skeid hadde tomålsledelse allerede etter et kvarter. Dreni Ademaj økte til 3-0 rett før pause og da var i praksis denne kampen kjørt. Skeid hadde ellevilt mange sjanser, enda et stangskudd før Emil Tjøstheim lekkert satte inn det fjerde. Bortelagets redusering kom tre minutter før slutt ved Ørjan Isaksen Skallebø. Skeid syntes det var for ille at gjestene skulle klare uavgjort i annen omgang, så Dreni Ademaj fyrte av fra 20 meter og ble tomålsscorer på overtid han også.

LOKOMOTIV OSLO – JUNKEREN 3-5 (2-2). En ganske ellevill kamp på Tørteberg der hjemmelaget mente de hadde full kontroll, men der de mente gjestene scoret fem mål på sine fem måsjanser. Hvordan dette skjedde, kan du lese om her.

Tabelltoppen: Ullern 19, Junkeren 14, Skervøy 13.