trikkeligaen

Spillerbørsen VIF - Sandefjord

Slik så vi VIF-spillerne i søndagens 0-3 tap for Sandefjord.

KJETIL HAUG – 7: Vålerengas redningsmann på en krisekveld. Reddet VIF fra et større nederlag. Tok to hundreprosentsjanser, men kunne ikke gjøre noe med baklengsmålene. Når også medspillerne scorer blir det tøft.

CHRISTIAN BORCHGREVINK – 5: Uvanlig passiv offensivt, men gjorde jobben defensivt i den omgangen han spilte. Måtte ut i pausen på grunn av skade.

JONATAN TOLLÅS NATION – 3: Var veldig passiv da Kurtovic kom i stor fart og headet inn Sandefjords første mål. Var sentralen i et vaklende forsvar som glapp i markeringene gang etter gang. Tatt av i pausen uten at han var skadet. Hadde et godt forsøk offensivt etter corner.

IVAN NÄSBERG – 4: Har noen fine krassere, langpasninger som treffer der de skal. Men etablerer ikke den forsvarsblokka han skal sammen med Tollås og dermed får Sandefjord overraskende stort spillerom.

LEONARD ZUTA – 3: En pussig back Vålerenga har hentet inn her. Startet med et kritisk balltap som ender med stolpeskudd for Sandefjord. Spiller seg litt opp, men hindrer ikke innlegg fra Sandefjords høyrekant. Et godt frispark som snitter tverrliggeren trekker litt opp.

HENRIK BJØRDAL – 4: Sjelden passiv kamp av energibunten, som jo lever av sin egen intensitet og kampglød. Får noen lovende antydninger sammen med Sahraoui før pause, men etterhvert ser det ut som han aldri får brukt kreftene sine i riktige øyeblikk. Frustrerende kamp fra mannen som ofte går foran.

FREDRIK OLDRUP JENSEN – 3: Blir jo ett poengs fratrekk for et helt unødvendig selvmål, der han upresset sleiver ballen bak egen keeper. Dette kom etter at han ble satt på som midtstopper etter pause, en posisjon han helst ikke vil spille. Åpnet kampen brukbart med noen lekre pasninger, det er tross alt det som er hans spisskompetanse.

TOBIAS CHRISTENSEN – 4: Denne karen har alltid viljen som varemerke, løper mye på et passivt VIF-lag. Men det hjelper jo lite når alle løper hver for seg. Vålerenga har vel ikke skapt mindre enn i denne kampen.

OSAME SAHRAOUI – 4: Viser igjen i små glimt hvilken fotballforståelse han har. Setter opp medspillere med kampens smarteste pasninger, men Vålerenga får ikke utnyttet det. Forsvinner i frustrasjon utover i 2. omgang når Vålerenga skjønner at dette er blant de svarteste kveldene.

VIDAR ÖRN KJARTANSSON – 2: Får ikke bidratt med noe som helst, kommer ikke til sin første avslutning før 70 minutter er spilt. Like etter blir han byttet ut. Nå blir Kjartanssom ekstra hardt rammet når VIFs offensiv ikke fungerer. Han er ansatt for å score målene, men det er vrient når ikke innleggene kommer.

AMOR LAYOUNI – 2: Blir helt usynlig i en kamp der han burde hatt brukbare arbeidsbetingelser. Det er ikke bare hans skyld, men får heller ikke noen ting til på egen hånd, dessverre.

SEEDY JATTA – 3: Får spille hele 2. omgang, men klarer ikke å få noen ny offensiv giv i et Vålerenga der alle unntatt keeper har en dårlig dag. Sliter med timingeni løpene sine.

NICOLAJ THOMSEN – 4: Spiller hele 2. omgang etter at laget stokkes om etter pause. Er solid i mye av det han gjør, men klarer ikke å prege matchen.

ODIN THIAGO HOLM: Kom inn 21 minutter før slutt på et tapende lag. Noen kloke pasninger i det minste.

FREDRIK HOLME: Kom inn 12 minutter før slutt for Henrik Bjørdal.

ALBIN MÖRFELT: Spilte de tolv siste minuttene.

Vålerengas neste kamp: Hjemme mot Molde kommende søndag.


Mer fra Dagsavisen