trikkeligaen

Omstridte straffeavgjørelser da Nordstrand tapte for Skeids rekrutter

(Nordstrand - Skeid 2. lag 1-2). Skeid fikk et straffespark mange mente de ikke skulle ha. Nordstrand fikk ikke straffe på sin mulighet. - Det er ikke første gang vi får avgjørelsene i mot oss, sier Nordstrand-trener Thomas Holm.

NORDSTRAND KUNSTGRESS (Dagsavisen): Skeid gikk seirende hjem fra Nordstrand søndag ettermiddag og tar et byks ut av nedrykkssonen hvor de forlater dagens vert i kjempetrøbbel i bunnen av 3. divisjon.

– Vi blir påvirket

– Vi er ikke gode nok. Skeid er best i første omgang, og i andre blir det stillingskrig. Vi har en kjempesjanse like etter pause, men vi setter den ikke. Hadde vi gjort det tror jeg resultatet ville sett annerledes ut. Og så blir vi påvirket av disse avgjørelsene til dommeren. Det sa Nordstrands trener Thomas Holm til Dagsavisen etter kampslutt.

Og det var spesielt en hendelse som kom i fokus. Sju minutter ut i andre omgang oppsto den. Ulrich Ness for bortelaget ble felt ca. 20 meter fra mål, midt i banen. Dommeren tok fløyta til munnen, men spillet fortsatte. Ballen havnet i beina til Abdul-Basit Agouda som også ble felt, men denne gangen innenfor sekstenmeteren.

Tilsynelatende var taklingen på ball, men fløyta peip og fingeren pekte på straffemerket. Protestene var store og høylytte fra hjemmelaget, men til ingen nytte.

På tribunen sto Gard Holme, Skeids A-lags trener og en av dagens tilskuere.

– Frispark på den første, ikke straffe på den andre, var hans dom. Men Florind Lokaj skjøt ballen i mål.

Hands på overtid

Dommerne kom i fokus i kampen på Nordstrand. Her takker Skeid-spillerne for kampen.

På overtid ropte hele Nordstrand på hands. Denne var ikke like klar, men absolutt tvilsomt om det var riktig å ikke blåse på den.

– Vi skal ha straffe der, mener Thomas Holm.

– Og det er ikke første gangen vi har avgjørelsene mot oss. På Skjervøy ble vi også snytt for straffe og fikk et baklengsmål som jeg mener var offside, legger han til.

Første mål på 360 minutter

Nordstrand tok faktisk ledelsen allerede i det tredje minuttet. Christian Guillermo Njøten rundet Anders Gundersen i Skeid-buret og trillet inn Nordstrands første mål på 360 minutter pluss tilleggstid.

Men bare noen få minutter senere kom Stian Kommandantvold Pettersen for bortelaget fri på høyrekanten. Han rundet en mann før han satt inn utligningen. Skeids midtbane med Florind Lokaj som ballstrøer, tok i kampen og styrte det meste selv om det gikk lang tid mellom sjansene. Lang tid tok det derimot ikke fra banen var tørr og solen skinte til tordenbygen hadde gjort kunstgresset regntungt. En kalddusj som satt flere enn bare spillerne på sprang.

I andre omgang gikk temperaturen opp. Kanskje ble spillerne preget av stundens alvor for det var svært sjansefattig etter hvilen. Skeid-keeper Anders Gundersen ble aldri satt helt på prøve annet enn noen høye innlegg han måtte ut og bokse vekk.

Tross alt fortjent seier

– Vi har noen nøkkelspillere ute og er preget av det. Jeg tror også Skeid stilte med noe av det bedre i år, men all honnør til dem. De var det beste laget, selv om jeg syns vi fightet godt i andre omgang, sa Thomas Holm.

Det var en sjanse spilt for hjemmelaget for å komme seg ut av sumpen før det er for sent. Nå har de tapt mot både Skeid 2 og Finnsnes som ligger rundt dem på tabellen. Heldigvis blir det nye sjanser mot Bodø/Glimt 2 borte om en uke, før Skånland, som også er under streken, kommer på besøk til Nordstrand om to ukerr.

Vi er nå halvveis i sesongen denne høsten. Det er fem poeng opp til trygg grunn for Nordstrand. For Skeids rekrutter ble det sesongens første seier.

3. divisjon, avdeling 6 søndag:

Nordstrand – Skeid 2. lag 1–2 (1–1)

Nordstrand kunstgress.

Dommer: Jonas Johnsen, Bækkelagets SK

Mål: 1–0 Christian Guillermo Njøten (3), 1–1 Stian Kommandantvold Pettersen (10), 1–2 Florind Lokaj (straffe 52).

Gule kort: Lars Røttingsnes (67), Erlend Hafstad Eikeland (76), Mohammed Hopsdal Abbas (90), Dreni Ademaj (90), Christian Guillermo Njøten (90).

Nordstrands lag: Christoffer Vedant Mehta Bugge – Mohammed Hopsdal Abbas, Simon Mattias Tengwall Hansen, Erik Ernest Gore Stafford Germundsson, Lars Røttingsnes, Erlend Hafstad Eikeland – Eirik Sveen, Rasmus Eggen Vinge, Andreas Madsen Holm, Mubarak Adan – Christian Guillermo Njøten.

Skeids lag: Anders Gundersen – Mikkel Tveiten, Francklyn Wollum-Goulehi, Tomas Boye Lopez Borgersen, Noah Cristiano Fjellestad Sveen – Stian Kommandantvold Pettersen, Shadi Ali, Florind Lokaj, Mads Foss Aaserud – Abdul-Basit Ouro Agouda, Gabriel Andersen.