trikkeligaen

3. divisjon: Frigg og Ullern sikret serieledelsen

Frigg og Lyn vant begge på sine vestlandsturer lørdag, Oppsal fikk en ny opptur, mens Ullern sikret tabelltoppen i sin avdeling.

Vi er framme ved femte serierunde og mange av ligaene har satt seg, men ikke alle. Her er omtalen av Oslo-lagene som er fordelt i fire forskjellige avdelinger. Husk det spilles kun enkelt serie, så vi er snart halvveis i sesongen.

Avdeling 1

ULL/KISA 2. lag – STOVNER 3-0 (1-0). Nytt tap for Stovner på Jessheim søndag, denne gang for tabelljumboen, noe som gjør at Stovner nå ligger helt sist. Hjemmelaget avgjorde kampen etter pause og elendigheten toppet seg for Stovner da Simen Nygaard fikk rødt kort på overtid.

GJØVIK/LYN – GRORUD 2. lag 4-1 (2-0). Hjemmelaget er med i opprykkskampen og den forskjellen var synlig på Gjøvik stadion søndag. Hjemmelaget ledet 3-0 før Grorud fikk inn sin redusering på straffespark etter 65 minutter. Den satte Nikolai Hristov inn. Gjøvik/Lyn ledes av den gamle VIF-spilleren Espen Haug og et av målene ble scoret av den tidligere Grorud-spilleren Rocky Lekaj, som spilte 40 kamper for klubben.

Avdeling 2

OPPSAL – ÅSSIDEN 3–1 (2-0). Skulle sesongens andre seier komme for hjemmelaget i denne kampen? Svaret var ja. Og noe annet ville jo ikke passet seg. Åssiden fra Drammen er det desiderte bunnlaget med ett scoret mål før denne kampen. Og allerede etter tre minutter var tonen slått an på Trasop kunstgress da Kristian Bjørseth sendte laget i ledelsen. Seks minutter før pause sørget Anujan Rajendram for en tilsynelatende trygg ledelse til hvilen. Bjørseth trygget seieren tjue minutter før slutt, mens alle syntes det var litt unødvendig at Åssiden skulle få en redusering på overtid. Dermed doblet drammenserne sine scoringene for i år. Oppsal rykket opp til 7. plass på tabellen med 8 poeng.

Avdeling 4

BRANN 2. lag – FRIGG 2–3 (0-2). Vital Kaba er igjen storscoreren i Frigg og sørget for at laget gikk til ledelse mot Branns unge rekruttlag i Bergen. Men avdelingens toppscorer Elias Heggland Myrlid (12 mål) scoret to kjappe etter pause og dermed så denne seieren ut til å ryke. Men Frigg-backen Knut-Jørgen Rørnes Evensen dro til på frispark 20 minutter før slutt og ble matchvinner. Les hva Frigg-trener Magnus Aadland syntes om denne trepoengeren i intervjuet med Dagsavisen.

ÅRDAL – READY 0–0. Bunnkamp på Jotun stadion der hjemmelaget skapte de fleste sjansene, men der ingen av lagene evnet å score. Dermed beholder begge lag plassene under streken. Ready fortsatt uten seier med sine tre uavgjorte kamper, Årdal to poeng foran.

SOGNDAL 2. lag – LYN 0–7 (0-3). Det har lysnet før Lyn. For to kamper siden hadde de scoret ett spillemål, på de siste to har de nettet ti ganger. Dermed lever optimismen litt igjen i et Lynlag som viste høy effektivitet på Fosshaugane. Les om målfesten i Dagsavisens referat her. Lyn er oppe på 7. plass med 7 poeng.

Lyns Neymah Brownell gratuleres med sin scoring på Kringsjå.

Avdeling 6

FINNSNES – ULLERN 0-1 (0-1). Det ble med Jens Aslaksrud ene scoring før pause, dermed sesongens femte seier av seks mulige, står uten tap og topper tabellen tre poeng foran Skjervøy. Opprykksfavoritten innfrir og Aslaksrud headet inn seiersmålet som var hans andre scoring for klubben. Det ble ampert på slutten av oppgjøret, Ullern hadde ballen mest, men skapte få sjanser i forhold til overlegenheten i banespillet. Mye frustrasjn mot dommerne, men fortjent borteseier til det beste laget.

NORDSTRAND – Skeid 2. lag 1-2 (1-1). Begge lag sto uten seier før denne kampen, men her skulle det bli en vinner. Nordstrand tok ledelsen allerede etter to minutter ved Christian Njøten, mens Skeid utlignet åtte minutter senere ved Stian Pettersen. Den jevne bataljen ble avgjort sju minutter etter pause da Florind Lokaj satte inn et straffespark for Skeid. Dermed forblit Nordstrand helt sist med sitt ene poeng. Her ble det omstridte dommeravgjørelser igjen i fokus.

LOKOMOTIV OSLO – BODØ/GLIMT 2. lag. 1-2 (1-1). Det ble tett og jevnt på Tørteberg kunstgress søndag ettermiddag. Glimt tok ledelsen etter ti minutter etter et klassisk Glimt-angrep som Aksel Bay-Larsen avsluttet fra fire meters hold i åpent mål. Bare fem minutter senere utlignet Oslolaget etter et lignende angrep. Men her skal Joakim Birkeland ha en stor del av æren. Hans lange offensive løp endte i pasning til målscorer Kasper Hoftvedt som kunne score fra kort hold. I den jevne andreomgangen ble det med Glimts ene scoring etter 56 minutter. Loko-keeper Sivert Pieroth leverte en fin redning på et hardt skudd, men returen klarte ikke forsvaret å klarere ut og da var Lukas Beck-Hansen på plass og satte ballen opp i nettaket.