trikkeligaen

Dyngeland reddet straffe for VIF2

(Kongsvinger - Vålerengas 2. lag 2-0). Mathias Dyngeland spilte sin første obligatoriske kamp i VIF-buret, men kunne ikke hindre nederlag for rekruttene. Men han reddet et straffespark på veien.

Dyngeland var den eneste «voksne» i det svært unge VIF-laget som skulle opp mot serieleder Kongsvinger på Gjemselund i 2. divisjon, avdeling 1 søndag. At Vålerenga har en rekke unge spillere på landslagsoppdrag, tas ikke hensyn til i 2. divisjon. Derfor var det ikke ventet mange bortepoeng i denne kampen foran nesten 1500 tilskuere.

Holdt VIF inne i kampen

Men laget sto lenge imot og klarte å temme Kongsvingers forsøk. Men etter et drøyt kvarter glapp det i VIF-forsvaret, Brage Berg Pedersen snappet ballen og kom alene med Dyngeland.

Den innleide keeperen debuterte i treningskampen mot Fredrikstad i forrige uke, men dette var hans første tellende kamp.

Han fikk nok å gjøre og holdt VIF lenge inne i kampen. Han reddet også et straffespark fra Kongsvinger etter pause da stillingen var 1–0. Kongsvingers Christian Røer tok tre skritts fart, skuddet ble for svakt og Dyngeland var lynraskt nede og reddet.

Offensivt skapte ikke Vålerenga en eneste målsjanse.

Veteranen avgjorde

Det var stor forskjell på lagene i alder og erfaring og det var banens eldste spiller som avgjorde denne kampen. Adem Güven kom inn etter en times spill, et kvarter senere fikk han ballen med ryggen mot VIFs mål, men tverrvendte og skjøt ned i hjørnet før noen VIF-spillere rakk å reagere. Og Dyngeland rakk ikke engang å kaste seg.

Kongsvingers trenere var fornøyd med resultatet, men ikke prestasjonen. De burde vunnet med større sifre.

Men seieren bekreftet at Kongsvinger har strak kurs mot opprykk til OBOS-ligaen, den de rykket ned fra i fjor. De leder ligaen med fire poeng foran Hødd, som de møter borte i kommende runde. KIL har også en kamp mindre spilt.

VIF2 har fire poeng ned til nedrykksstreken, men det er svært ujevnt kampantall i denne avdelingen. Lokalavisa Glåmdalen kåret VIF-keeper Mathias Dyngeland til banens beste spiller.

FAKTA

2. divisjon menn, avdeling 1 søndag:

Kongsvinger – Vålerengas 2. lag 2–0 (1–0)

Gjemselund stadion: Ca. 1487 tilskuere.

Mål: 1–0 Brage Berg Pedersen (16).

Dommer: Emilie Rodahl Torkelsen, Bækkelaget.

Gule kort: Miran Kuci, Edonis Mulaj, Ousmane Diallo Toure, VIF2

VIFs lag: Mathias Dyngeland – Ousmane Diallo Toure, Miran Kuci, Edonis Mulaj, Aleksander Skogly-Jensen – Aleksander Hammer Kjelsen, Ayman El-Hammichi (Eskild Braathen Fredriksen 61), Aksel Engesvik – Benjamin Sighovd Eskilsson (Sixten Cappelen Abrahamsen 61), Yasir Saad, Andreas Stensrud.






Mer fra Dagsavisen