trikkeligaen

Ingen krisestemning i VIF etter tre strake tap i årets viktigste uke: – Vi får ikke som fortjent

(Rosenborg – Vålerenga 2-1) Vålerenga leverte en slett førsteomgang borte mot Rosenborg, og selv om de hevet seg kraftig etter pause endte det med ukens tredje strake tap da Sara Fornes nok engang ble matchvinner.

Vålerenga tapte toppduellen hjemme mot Sandviken forrige helg, før det også ble tap i det første oppgjøret hjemme mot Häcken i midtuka. Den siste kampen i Vålerengas beintøffe uke var borte mot Rosenborg, som er det eneste laget med et visst heng på Sandviken på toppen av tabellen. For VIF-damene hadde tre poeng vært kjærkomment i kampen om medalje denne sesongen.

De første ti minuttene bar preg av to lag som kjente hverandre godt og som hadde respekt for hverandre, da det var mye spill på midten og lite som skjedde foran noen av målene. Men ut av ingenting fikk så Rosenborg straffe etter ti minutters spill, da en klønete Cathrine Bott slet med å kontrollere en klarering fra Stine Ballisager Pedersen og endte opp med å få straffe mot seg på grunn av hands. Elin Sørum overlistet Hannah Seabert i VIF-buret, og dermed fikk Rosenborg et nokså billig ledermål.

VIF-damene langt unna nivået

De første 35-40 minuttene var Vålerenga langt unna det nivået de har på sitt beste, og laget slet med å finne hverandre på den siste tredjedelen og pasningsspillet var usedvanlig slurvete. Rosenborg vant de fleste duellene, og hadde god kontroll på kampen, og skapte også en sjanse til eller to der de kunne økt ledelsen. Vålerenga slet med å få til noe som helst, og ble presset til ufarlige langskudd.

De siste fem minuttene kom VIF-damene litt mer med i kampen, da Dejana Stefanovic fikk fyrt av et langskudd fra like utenfor 16-meteren. Det gikk såvidt over, og minuttet senere fikk nykommer Olaug Tvedten gjestenes største sjanse da hun fyrte av fra like utenfor fem-meteren. RBK-keeper Kristine Nøstmo fikk imidlertid kastet opp armene og reddet mesterlig.

– Det var rett og slett en forferdelig innsats, og vi er langt unna der vi ønsker å være. Vi kommer dårlig i gang, og har ikke det energinivået vi skal ha, sa VIF-trener Jack Majgaard Jensen til NRK i pausen.

Drømmescoring fra Andradottir

VIF-trenerens velvalgte ord i pausen så ut til å fungere, da Vålerenga-jentene fremsto langt mer aggressive og påskrudd fra start i den andre omgangen. Selv om VIF-damene ikke skapte spesielt store sjanser de første ti minuttene etter hvilen, var det en helt annen intensitet og energi over de regjerende mesterne som presset Rosenborg i langt større grad enn de første 45 minuttene.

Like før timen spilt fikk Rikke Madsen en strålende mulighet til å skape balanse i regnskapet, da hun dro seg inn fra kanten og prøvde å skru ballen rundt Rosenborg-keeper Kristine Nøstmo. RBK-keeperen var aldri i nærheten av skuddet, som smalt i stolpen og gikk ut. Majgaard Jensen gjorde så et trippelbytte fem minutter senere, etter at Rosenborg hadde fått litt mer kontroll på kampen igjen.

Kvarteret før slutt skulle Vålerenga få lønn for strevet sitt i den andre omgangen, da Amanda Andradottir plukket opp en fryktelig feilpasning fra RBKs Maria Olsvik. 17-åringen tok et par skritt mot Rosenborgs 16-meteren, og mens RBK-forsvaret rygget fyrte hun av et langskudd som suste i nettet bak keeper Nøstmo. Dermed var Vålerenga tilbake i kampen igjen, noe som var fortjent etter oppvisningen etter pause.

Fornes avgjorde igjen for Rosenborg

Bare et par-tre minutter etter utligningen fikk Rosenborg en alle tiders mulighet, da Maria Olsvik dro seg innover inne i VIFs 16-meter og prøvde å skru ballen i det lengste hjørnet hun også. Ballen skled imidlertid av foten, men endte opp som en fantastisk pasning til Synne Skinnes Hansen som kom løpende. Ballen kom litt fort på RBK-spilleren, som dermed ikke fikk kontroll på headingen som føk over.

Skinnes Hansen skulle gjøre det godt igjen for hjemmelaget, da hun sju minutter før slutt sendte inn et nydelig innlegg mellom Vålerengas forsvar og keeper. Inn i det rommet kom innbytter Sara Fornes løpende, og RBK-spissen kastet seg så lang hun var og fikk styrt ballen i mål. Fornes avgjorde lagenes første møte, da hun scoret på overtid i kampen på Intility, og scoret igjen et sent mål for å gi RBK ledelsen 2-1.

De siste ti minuttene ble relativt hektiske, med lite finspill. Vålerenga kastet Ingibjörg Sigurdardottir opp som en ekstra spiss for å prøve å skape uro i RBK-forsvaret, og like før slutt i ordinær tid fikset Amanda Andradottir et frispark på 16-17 meter. 17-åringen tok det selv, og selv om retningen var god tok den borti målscorer Fornes og gikk over. Uten at noen av dommerne fikk det med seg, som dømte utspark.

Flere sjanser ble det ikke, og dermed tapte Vålerenga sin tredje strake kamp denne uken. Først ble det tap for Sandviken, før Häcken ble for sterke og lørdag ble det også tap for Rosenborg.

– Det er selvsagt skuffende. Vi spiller en forferdelig første omgang, men hever oss veldig i den andre omgangen. Jeg synes vi spiller bedre enn resultatene tilsier, og at vi ikke får som fortjent i dag heller. Marginene har ikke vært på vår side denne sesongen, men det er ingen krise i Vålerenga. Når man vant i fjor, vil alle synes det er skuffende om vi ikke vinner i år. Jeg hadde ikke trodd vi skulle være så langt bak, men synes vi hadde fortjent bedre, sier kaptein Stine Ballisager Pedersen.

---

KAMPFAKTA

Toppserien, runde 13

Rosenborg – Vålerenga 2-1 (1-0)

Lerkendal, 1500 tilskuere

Mål: 1-0 Elin Sørum str (9.), 1-1 Amanda Andradottir (74.), 2-1 Sara Kanutte Fornes (82.)

Vålerenga (4-2-3–1): Hannah Seabert – Catherine Bott (Andrine Tomter fra 67.), Stine Ballisager Pedersen, Ingibjörg Sigurdadottir, Camilla Huseby – Dejana Stefanovic, Rikke Nygard – Janni Thomsen (Marie Dølvik Markussen fra 67.), Amanda Andradottir, Olaug Tvedten (Elise Thorsnes fra 54. (Synne Jensen fra 80.) – Rikke Madsen (Agnete Nielsen fra 67.).

Gule kort: Ina Vårhus, Rosenborg.

Dommer: Karoline Marie Jensen, Furuflaten.

Nyeste fra Dagsavisen.no: