trikkeligaen

Solbakken om Aron Dønnum: – Han er i en litt vanskelig fase

Ståle Solbakken vil ikke røpe hvilken rolle Aron Dønnum får på A-landslaget i høst. Den tidligere VIF-profilen har fått en varierende start i Belgia, men landslagssjefen er positiv.

ULLEVAAL STADION (Dagsavisen): Dønnum, som nylig dro til den belgiske toppklubben Standard Liége fra Vålerenga, ble igjen tatt ut på A-landslaget da landslagssjef Solbakken presenterte sin tropp til VM-kvalifiseringskampene mot Nederland, Latvia og Gibraltar.

Dønnum står foreløpig med én A-landskamp, men det ligger i kortene at han snart får flere i beltet. Hvor involvert han blir i de kommende kvalikkampene, gjenstår å se.

– Akkurat nå er Aron i en litt vanskelig fase. Han skal spille seg inn i et nytt lag og sånn. Så den neste tiden får vi se hvilket kampbilde vi ser for oss i de tre kampene som venter. Så får vi avgjøre hvilken rolle han får, sa Solbakken til Dagsavisen på tirsdagens pressekonferanse.

Landslagstrener Ståle  Solbakken presenterte troppen til kampene mot Nederland, Latvia og Gibraltar tirsdag. Foto: Ali Zare / NTB

Opp og ned for Dønnum

Han er glad for at 23-åringen har tatt steget ut.

– Dønnum hadde en fin utvikling i Vålerenga. Men det er jo et steg opp, det han har gjort nå, sa Solbakken.

Dønnum fikk en drømmedebut da han hadde målgivende i Standard Liéges 2-1-seier borte mot Zulte Waregem 1. august. I de påfølgende kampene mot Royal Antwerp (2-5-tap), Beerschot Wilrijk (1-0-seier) og Oostende (1-0-seier) har det derimot ikke blitt målpoeng på den norske vingen.

– Det har vært en opp-og-ned-start på Aron, som du kan regne med. Han skal lære laget å kjenne, og laget skal lære ham å kjenne. Han hadde et friskt innhopp i debuten, med en fin assist. Så har det «gynget» litt mer i de andre kampene. Det har gått opp og ned, men det er ikke uventet. Aron har fått en OK start, i og med at han har fått mye spilletid. Jeg ser på det som ganske positivt at laget har brukt ham såpass mye såpass tidlig, sa Solbakken.

Landslagssjefen snakket også om Leeds-keeper Kristoffer Klaesson, som nylig gikk til Premier League-klubben fra Vålerenga, på pressekonferansen. Burvokteren er andrevalg bak førstekeeper Illan Meslier, og har dermed gått fra fast A-lagsfotball i VIF til benketilværelse og U23-lagsspill for engelskmennene. Han ble ikke tatt ut i A-troppen, men er med i Leif Gunnar Smeruds U21-tropp denne gangen.

Hadde Vålerenga-håp

– Det er jo bra at Klaesson er i Leeds, og hvis planen er at han skal inn i Premier League om ett til tre år, er jo det fantastisk. Men jeg hadde jo håpet, for å være ærlig, at han hadde fortsatt i Vålerenga litt til før han tok det steget, sa landslagssjefen.

– Men jeg skjønner jo at det er fristende å gå til Leeds. Kristoffer er en herlig type. Uredd. Han er absolutt en spiller for framtida, enten på kort eller litt lengre sikt.

Leeds skal nok engang være interessert i å hente Vålerengas talentfulle keeper, Kristoffer Klaesson.

Solbakken antyder at Klaesson kanskje får prøve seg på en annen arena også.

– Ting forandrer seg jo veldig fort i fotballen. Kanskje ender det opp med utlån til Championship (engelsk nivå to). Der vil han i så fall kunne få en «toughness» som er bra for en keeper. Men det kommer an på hva som skjer. Jeg hadde i hvert fall ikke hatt noe problem hvis han hadde fortsatt i VIF, for han hadde en veldig fin utvikling der, sier landslagssjefen om sisteskansen.

Hold deg oppdatert på Vålerenga! Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen her

---

Her er landslagstroppen

Landslagssjef Ståle Solbakken har tatt ut følgende tropp til VM-kvalifiseringskampene fotball menn mot Nederland (1/9), Latvia (4/9) og Gibraltar (7/9):

Målvakter: Per Kristian Bråtveit (Nimes), André Hansen (Rosenborg), Ørjan Nyland (Bournemouth).

Forsvar: Kristoffer Ajer (Brentford), Fredrik Bjørkan (Bodø/Glimt), Ruben Gabrielsen (Toulouse), Stian Gregersen (Molde), Andreas Hanche-Olsen (Gent), Marcus Holmgren Pedersen (Feyenoord), Birger Meling (Rennes), Julian Ryerson (Union Berlin), Stefan Strandberg (Salernitana).

Midtbane: Sander Berge (Sheffield United), Patrick Berg (Bodø/Glimt), Mats Møller Dæhli (Nürnberg), Aron Dønnum (Standard Liège), Mohamed Elyounoussi (Southampton), Jens Petter Hauge (Eintracht Frankfurt), Mathias Normann (Rostov), Morten Thorsby (Sampdoria), Martin Ødegaard (Arsenal).

Angrep: Erik Botheim (Bodø/Glimt), Erling Braut Haaland (Borussia Dortmund), Joshua King (Watford), Alexander Sørloth (RB Leipzig), Kristian Thorstvedt (Genk).

---

Mer fra Dagsavisen