trikkeligaen

Vålerenga havnet nok engang under og tapte nye poeng på bortebane

(Avaldsnes – Vålerenga 1-1) For fjerde gang av fem mulige havnet VIF-damene under på bortebane, før laget fikk med seg et noe heldig utligningsmål og poeng da Katie Stengel sørget for poengdeling.

Fjorårets seriemestere har nå også gitt fra seg poeng i fire av de siste fem ligakampene, noe som gjør at laget nå er utenfor medaljeplassene i Toppserien. Formsvikten har sendt fjorårets dobbeltmestere ut av gullkampen, og nå er de også helt nede på fjerdeplass

Vålerenga fikk imidlertid den første sjansen i kampen mot Avaldsnes, da Rikke Nygard avanserte med ballen fra like over midtbanen før hun slapp ballen i perfekt tidspunkt mens Synne Jensen løp inn bak Avaldsnes-forsvaret. Dessverre for VIF kom Avaldsnes-keeper Victoria Esson godt ut, og gjorde at Jensen bare såvidt fikk touchet ballen før keeperen fikk avverget.

Det var likevel vertene som skulle ta ledelsen, da Avaldsnes skrur en corner rett i mål etter elleve minutters spill. Olaug Tvedten var det som slo corneren fra venstre, og på første stolpe var Robyn Decker og Andrine Tomter i duell. Den så ut til å gå forbi begge og suse rett i nettet, men Avaldsnes forsvarsspiller får kreditert scoringen etter at hu muligens var bortpå den med en hårtust eller to.

Uansett en dårlig start for Vålerenga, som nå har sluppet inn det første målet i fire av sesongens fem første bortekamper. Bare mot Kolbotn har laget greid å snu til seier tidligere i sesongen, og den eneste gangen laget ikke har havnet under på bortebane var mot Stabæk. Da endte det til gjengjeld med 5-0-seier.

Heldig skudd ble målgivende

Andrine Tomter fikk revansjert seg like over halvtimen spilt, da Vålerenga scoret på sin første sjanse. Backen kom seg ned til dødlinjen og fikk slått ballen ut i feltet til Synne Jensen. Hun prøvde å skyte rundt et Avaldsnes-bein og bort i hjørnet, men skuddet ble i stedet til en perfekt pasning til Katie Stengel. VIFs amerikanske nyervervelse så ut til å stå i en soleklar offsideposisjon, men en av Avaldsnes backer lå innenfor, og dermed kunne Vålerenga juble for utligning.

Etter det jevnet kampen seg litt mer ut, og Vålerenga tok litt mer over banespillet. Både Rikke Nygard og Agnete Nielsen hadde vært sitt skuddforsøk fra distanse, men ingen av skuddene plaget Avaldsnes-keeper Esson i nevneverdig grad. Etter en halvtime der Avaldsnes styrte alt, og Vålerengas offsidemål som ga utligning, gikk lagene til pause på stillingen 1-1.

Vålerenga startet andre omgangen friskt, da Rikke Nygard fikk nok en skuddmulighet allerede etter ett minutt. Denne gang gikk skuddet et stykke over mål, men Vålerenga holdt trøkket oppe de første par minuttene av den andre omgangen. Fem minutter etter hvilen fikk Avaldsnes sin første sjanse for omgangen, da Irene Dirdal fant Rebecka Holum ute på kanten. Posisjonen ble litt spiss, og skuddet gikk rett på Jalen Tompkins i VIF-buret.

Avaldsnes nærmest scoring

Avaldsnes koblet grepet etter de fem første minuttene etter hvilen, fikk satt det høye presset igjen og med det fikk de også bedre kontroll på kampen slik de hadde den første halvdelen av første omgangen spesielt. Avaldsnes store stjerne, Karina Sævik, spilte nydelig igjennom Kristina Svandal etter timen spilt og bare en strålende redning av Jalen Tompkins ved den nærmeste stolpen hindret ny Avaldsnes-ledelse. Minutter senere var Sævik igjen på farten, men denne gang satte hun ballen over.

Etter 66 minutter får Avaldsnes en kjempemulighet på kontring, da Vålerenga sender mange spillere opp i angrep. Det gjør at Avaldsnes får en alle tiders kontringsmulighet, når de kommer to mot to. Den utnytter de imidlertid svakt, da VIF-kaptein Stine Ballisager Pedersen posisjonerer seg såpass bra at pasningen til Karina Sævik inne i feltet kommer langt bak Avaldsnes-spissen.

Drøye ti minutter før slutt får Sævik nok en ball i bakrom, og selv om posisjonen også denne gang er ganske spiss får den hjemvendte proffen til et godt skudd mot mål. Jalen Tompkins gjør nok en god redning, og Vålerenga får hjørnesparket unna. Vålerenga presset på mot slutten av kampen, og hadde initiativet de siste minuttene, uten at de ble stort annet et ufarlige skudd fra distanse. Alt i alt hadde Avaldsnes det meste av spillet i den andre omgangen, og med et mål som skulle vært avvinket for offside, skal Vålerenga være greit fornøyd med poeng.

Kampfakta:

Toppserien, runde 11

Avaldsnes – Vålerenga 1-1 (1-1)

Avaldsnes 1

Mål: 1-0 Robyn Decker (10.), 1-1 Katie Stengel (32.)

Vålerenga (4-3-3): Jalen Tompkins – Andrine Tomter, Stine Ballisager Pedersen, Ingibjørg Sigurdadottir, Janni Thomsen – Rikke Nygard (Amanda Andradottir fra 57.), Thea Bjelde, Dejana Stefanovic – Katie Stengel, Agnete Nielsen, Synne Jensen.

Gule kort: Sara Pavlovic, Avaldsnes. Jack Majgaard, trener Vålerenga.

Dommer: Ola Kellerhals (Vaulen IL- fotball)