trikkeligaen

Lyn-jentene på gråten etter nye tapte poeng på overtid

(Lyn - Arna-Bjørnar 1-1). Lyn styrte mot en fortjent seier, men mente de ble fratatt poeng på overtid. En tvilsom hands ga straffe i mot og Lyns vinnermål ble annullert.

KRINGSJÅ (Dagsavisen): Ikke rart tårene sto i øynene på flere av Lyn-spillerne etter den dramatiske avslutningen på Kringsjå lørdag. I andre hjemmekamp på rad fikk laget straffespark mot seg i sluttminuttene.

For det var sluttminuttenes begivenheter denne kampen vil bli husket for, på en bitter og svært skuffende måte for jentene fra Kringsjå.

– Dommerne bestemte seg for å bli midtpunktet og jeg syns de ødela kampen for oss, mente en oppgitt Runa Lillegård.

– Jeg syns det er synd at nivået på dommerne ikke er høyere i Toppserien, sier hun til Dagsavisen.

Like før full tid handset en Lynspiller i eget felt på en tettpakket corner med mye knuffing og dytting. Lillegård opplevde det slik:

– Emma Godø ble dyttet av en motspiller og som følge av det handset hun. Jeg skjønner ikke at dommeren ikke tar seg bedre tid, sier hun.

Scoret på overtid

Da de åtte tilleggsminuttene nærmet seg slutten fikk Lyn corner fra venstre. Den gikk rett i mål.

– Vi kjørte en pakkevariant foran mål, og virkelig alle sto helt stille der inne, men av en eller annen grunn dømmes det for angrep på keeper, fortalte Lillegård om situasjonen.

Jorde, som svingte inn corneren, trodde hun hadde scoret sitt første mål for Lyn i Toppserien:

– Det gikk fra himmel til helvete på noen få sekunder, sier hun.

Lyn-trener Tom Stenvoll fikk gult kort i situasjonen og dommer Ingvild Aarland kom i fokus. Men det endte uansett med ett poeng til hvert lag.

I Lyns forrige hjemmekamp mot serieleder Sandviken kom bortelagets seiersmål også på straffespark, da etter 92 minutter. Mot Stabæk (2-2) ledet Lyn til det 93. minutt.

Lyn best i kampen

Med presise pasninger og fartsfulle angrep tok Lyn initiativet fra start og spilte gjestene fra Vestlandet lave fra start. Presset var høyt og dette fikk hjemmelaget uttelling for da en aggressiv Julie Jorde stjal ballen høyt og fant sin midtbanemakker Laura Gashi som enkelt trillet inn en fortjent ledelse. Jubelscenene var energiske og lettelsen stor for et lag som i midtuka røk ut for Fortuna Ålesund i cupen.

– Vi var revansjesugne etter nedturen i cupen og jeg syns vi viste oss fram på en god måte spesielt i førsteomgang, mente en skuffet, men fattet Julie Jorde til Dagsavisen etter kampen.

– Vi styrte kampen som vi ville ha det og skapte sjanser. I andreomgang ble de skumlere i angrep, men vi sto godt etter helt til de siste minuttene, sier hun.

I den andre omgangen hadde Lyn flere gode muligheter til å øke ledelsen, hvor både Runa Lillegård, Cathinka Tanberg og Jorde testet gjestenes målvakt Moa Edrud med gode skudd.

Sisteskansen til Arna-Bjørnar hadde en god dag og skal ha mye av æren for at Lyn ikke avgjorde kampen i ordinær tid.

Framgang tross alt

Til tross for et skuffende resultat og noen tårer i øyekroken kunne Jorde, Lillegård og resten av Lynjentene se fremover med mye godt ballspill å ta med seg fra i dag.

– Akkurat nå er vi veldig irriterte, men når vi får dette litt på avstand ser vi nok at det var masse positivt å ta med seg fra i dag, både spillet på banen, og den omstillingen vi hadde snakket om etter en skuffende exit fra cupen, sier Lillegård.

Og kanskje Lyn har noe på gang og kan gjenskape den gode formen de hadde i fjor høst.

Neste helg har de fri, men den 28. august venter en svært viktig kamp mot Klepp på bortebane.