trikkeligaen

Vålerenga enkelt videre i cupen etter Bjelde-hattrick

(Ull/Kisa - Vålerenga 0-6) Regjerende cupmester Vålerenga hadde ingen problemer med å komme seg til tredje runde i cupen, og Thea Bjelde scoret tre mål i sin første kamp fra start for klubben.

Andredivisjonslaget Ull/Kisa var Vålerengas første hinder på vei til enda en cupfinale. VIF vant cupen i fjor, og tok sølv i 2019. Med en del rulleringer i laget tok hovedstadslaget seg enkelt videre til neste runde da laget fra Jessheim ble slått med seks mål. Bortelaget hadde god kontroll under hele kampen.

Blant de mindre faste spillerne fra start i VIF-laget var Tina Dalgård Konradsen, som ni måneder etter fødsel spilte sin første kamp siden 2019 for Vålerenga. Nykommer Thea Bjelde spilte sin første kamp fra start for VIF, og tok virkelig vare på muligheten da hun scoret hattrick før hun ble byttet ut med en halvtime igjen å spille.

Bjelde-dobbel før pause

Storfavorittene fra hovedstaden fikk en komfortabel start på kampen da Ull/Kisas forsvarsspiller Thea Wolden handset etter kun åtte minutters spill. Dommeren pekte på straffemerket, og rutinerte Elise Thorsnes var sikker fra ellevemeteren med et godt plassert skudd.

Bare fire minutter senere var Thorsnes igjen involvert da spissen fikk ballen på høyrekanten og fant Thea Bjelde foran mål. Etter at den første avslutningen ble blokkert, traff sogningen i mål på sitt andre forsøk. Dermed scoret midtbanespilleren sitt første mål for VIF i sin første start for klubben.

Etter den andre scoringen fortsatte ikke Vålerenga i samme tempo, og det tok litt tid før de regjerende cupmesterne økte ledelsen ytterligere. Men sju minutter før pause var Bjelde igjen på rett sted til rett tid i returrommet, og plasserte ballen til side for Ingeborg Løvli i Kisa-målet etter noe klabb og babb i boksen. Bjelde var dermed tomålsscorer før lagene gikk til pause, og VIF ledet komfortabelt 3–0.

Hattrick

Bjelde var ikke fornøyd med kun to mål denne kvelden, og ville fullføre sitt hattrick før kvarteret var spilt i andre omgang. Innbytter Katie Stengel kom seg fri på høyrekanten, og nok en gang hadde sogningen plassert seg lurt foran boksen. Stengel spilte til Bjelde, og igjen plasserte hun avslutningen godt, og hattricket var et faktum. Tre minutter ble midtbanespilleren erstattet av Rikke Nygard.

Ti minutter etter at tremålsscoreren ble tatt ut, dro Rikke Madsen seg fri fra venstre og fikk lagt inn. Der traff hun uheldige Thea Wolden i feltet, som ikke klarte å klarere ordentlig. Wolden sendte ballen i eget mål, og VIF scoret sitt femte for kvelden.

Fem minutter før fulltid fikk VIF nok et straffespark, og Thorsnes sto klar igjen. Selv om Løvli nok en gang kastet seg rett vei, satte spissen denne straffen også. Dermed 6–0 til VIF, og meget komfortabel Vålerenga-seier og avansement i Jessheim.

Røa videre

Frigg fra 2. divisjon spilte Oslo-derby i cupens første runde mot Grei da de kom seg videre til neste runde forrige onsdag, og fikk et nytt lokaloppgjør i kveld. Da var det Røa fra nivået over som var motstander på Tørteberg kunstgress. Førstedivisjonslaget ble for sterke, og Røa tok seg videre til tredje runde med hele 4–0. Nora Aasly Haartveit, Ragne Hagen Svastuen og Tuva Lotte Leschbrandt Espås (to mål) scoret målene for favorittene fra 1. divisjon.

Jessheim stadion

Mål: 0–1 Elise Thorsnes (straffe, 8.), 0–2 Thea Bjelde (12.), 0–3 Bjelde (38.), 0–4 Bjelde (58.), 0–5 Thea Wolden (selvmål, 70.), 0–6 Thorsnes (straffe, 85.)

Vålerenga (4-2-3-1): Hannah Seabert – Janni Thomsen (Mari Nyhagen fra 46.), Stine Ballisager Pedersen (Ingibjörg Sigurdardottir fra 46.), Camilla Huseby, Tina Dalgård Konradsen – Thea Bjelde (Rikke Nygard fra 62.), Stine Brekken – Marie Dølvik Markussen (Katie Stengel fra 46.), Amanda Andradottir, Rikke Marie Madsen, (Synne Jensen fra 83.) – Elise Thorsnes

Dommer: Mariell Hatlelid Naustdal (Skodje IL)

Fotball NM kvinner onsdag, 2. runde:

Bryne – Avaldsnes 1-4, Byåsen – Rosenborg 0-7, Fart – Hønefoss 2-5, FriggRøa 0-4, Fyllingsdalen – Arna-Bjørnar 0-3, Kongsvinger – LSK Kvinner 0-9, Snøgg – Kolbotn 0-8, Ull/Kisa – Vålerenga 0-6, Viking – Klepp 0-3, Åsane – Sandviken 0-2, AaFK Fortuna – Lyn 4–1.

Spilt tirsdag: Nanset – Stabæk 0-12 .