trikkeligaen

Vålerenga testet ny formasjon på treningsleir

Lørdag spiller Vålerengas damer for første gang siden 17. juli. I pausen har VIF testet ny formasjon, og Thea Bjelde (21) er en av nykommerne i laget som skal bidra i forsøket på å ta igjen Sandviken og Rosenborg på tabellen.

VALLE (Dagsavisen): Vålerenga-spillerne har hatt litt fri siden pausen i Toppserien fra midten av juli, men ved månedsskiftet dro laget på et kort treningsopphold i Sverige. Der fikk hovedtrener Jack Majgaard Jensen se og teste sine nye spillere som er hentet inn før andre halvdel av sesongen sparkes i gang til helgen. Mandag spilte VIF-damene treningskamp mot Kristianstad. Kampen endte 2–2.

– Det var en veldig god treningskamp. Vi fikk sett stort sett alle spillerne i aksjon, og det var mange gode prestasjoner der. Vi fikk også testet et nytt system og formasjon med tre midtstoppere i 3-4-3 og 5-4-1. I enkelte kamper fremover blir vi nødt til å ligge lavt i banen, noe vi ikke er vant til, sier Majgaard Jensen til Dagsavisen, og sikter til Champions League-kvalifiseringskamper senere i august.

Da skal VIF møte Mitrovica fra Kosovo onsdag 18. august. Går Vålerenga videre, er det først toppkamp i serien mot Sandviken lørdag 28. august før første kamp i andre kvalifiseringsrunde i midtuka 31. august/1. september. Men før den tid skal VIF møte Kolbotn i høstsesongens første kamp i Toppserien. Der får laget med seg noen nye spillere, blant annet midtbanespillerne Thea Bjelde og danske Agnete Nielsen. Sistnevnte scoret i treningskampen mot Kristianstad.

– Mange nye spillere fikk sjansen, og det var fint å se at de kom godt inn i spillestilene selv om den ene formasjonen er ganske ny for oss. Agnete er både dyktig i bakrom og når hun er feilvendt. Så hun har virkelig kvaliteter til å bli en god spiller i laget vårt. Det var gledelig å se henne i treningskampen, og hun gjorde sine saker bra der, sier treneren.

Hentet Arna-Bjørnars kaptein

Også Thea Bjelde fikk sine første minutter i VIF-drakt mot Kristianstad. 21-åringen ble hentet til hovedstaden like etter pausen i Toppserien, og var med på sine første treninger med laget under oppholdet i Sverige. Bjelde spilte fast sentralt på Arna-Bjørnars midtbane, og ble utnevnt til kaptein for bergensklubben før sesongen. Hun er svært fornøyd med å ha kommet i gang i Vålerenga.

– Det har vært godt å få landet litt etter pausen, og det er godt å være i gang her. Jeg ble ordentlig kjent med laget i Sverige da vi var borte en liten stund, og det var veldig kjekt på alle måter. Så var det selvfølgelig bra å komme tilbake hit med en full treningsuke nå, sier Bjelde etter fredagens treningsøkt.

VIFs nykommer Thea Bjelde etter fredagens treningsøkt. Foto:

Majgaard Jensen er meget tilfreds med å ha fått inn enda en sentral midtbanespiller.

– Thea gled godt inn i laget i kampen mot Kristianstad. Hun vil ha ballen i beina og styre spillet fra midtbanen, så det er veldig bra, sier treneren.

Bjelde forteller at hun er godt kjent med Vålerengas spillestil, og at hun selv føler at hun passer godt inn i laget.

– Det er jo nye spillere for meg og en ny måte å spille på, men det er ikke så fjernt fra sånn jeg har spilt tidligere. Treningskampen gikk overraskende fint, og det var lett å kommunisere med laget. Det lover godt, sier midtbanespilleren smilende.

Seks poeng bak

Etter en kruttsterk start kom Vålerengas første tap for sesongen mot rival Rosenborg på hjemmebane i sjuende runde. Deretter møtte de nåværende serieleder Sandviken, som også slo VIF. I siste kamp før pausen fikk VIF-damene kun ett poeng mot LSK kvinner, og står nå uten seier på tre kamper. Dermed er det seks poeng opp til Sandviken på topp, og fem poeng opp til Rosenborg på andreplass.

– Vi må bare ta en kamp av gangen, tenker jeg. Det blir viktig å vinne de kampene der vi er favoritter, og så må vi heve oss mot lag som Rosenborg og Sandviken. Vi må opp i de kampene der, og håpe at de to ikke har like gode perioder i høst som de hadde før pausen nå, sier Bjelde.

Thea Bjelde foran Ylinn Tennebø på Vålerenga-trening fredag. Foto:

Sandviken ville også hente 21-åringen fra Arna-Bjørnar, men hovedpersonen endte opp med å flytte fra Bergen og valgte VIF.

Hovedtrener Majgaard Jensen forteller at laget har fått dårlig betalt for prestasjonene denne sesongen, i forhold til fjoråret.

– Fotball er en idrett hvor man ikke alltid får som man fortjener. Det har vi merket i år, da prestasjonene stort sett har vært veldig bra, men vi har ikke fått uttelling på samme måte som i fjor. Rent statistisk sett annet enn poeng, ser vi at vi er bedre i år enn i fjor. Da fikk vi egentlig flere poeng enn hva vi hadde fortjent, mens i år har vi fått mindre enn hva vi hadde fortjent.

VIF-trener Jack Majgaard Jensen mener Vålerenga har fått dårlig betalt denne sesongen. Nå ligger de på tredjeplass på tabellen, seks poeng bak Sandviken på topp. Foto:

Dansken har stor tro på at laget skal få en god start på høstsesongen med seier over Kolbotn lørdag. Sist lagene møttes vant Vålerenga 2–1 på Sofiemyr.

– Vi har trent meget godt, og vi kommer til å gjøre en bra kamp her i morgen. Det er viktig å få en god start igjen, og vi har veldig en svært konkurransedyktig tropp nå. Så får vi ta en kamp av gangen, avslutter VIF-sjefen.

LØRDAGENS SERIERUNDE:

Toppserien kvinner (10. runde, 15.00): Arna-Bjørnar – LSK Kvinner, Lyn – Sandviken, Stabæk – Rosenborg, Vålerenga – Kolbotn, Klepp – Avaldsnes 16.00.

Hold deg oppdatert! Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen her

Nyeste fra Dagsavisen.no: