trikkeligaen

Tappert Ready måtte gi tapt for Strømsgodset

(Ready - Strømsgodset 0-1) Ready kjempet heroisk mot Strømsgodset på Gressbanen søndag, takket være eminent keeperspill av Ulrik Rygg.

Selv med flere eliteserieprofiler fra start, slet Strømsgodset stort mot et veldisiplinert og lavtliggende Ready. Ulrik Rygg sto sitt livs kamp i mål, men måtte kapitulere etter 69 minutter. Dermed ble det cup-exit og tap for Strømsgodset, men Ready kan så absolutt gå ut av denne kampen med hevet hode.

– Det er blandede følelser etter denne kampen her. Det er aldri gøy å tape fotballkamper, men jeg er godt fornøyd med gjennomføringen av kampen. Vi møter tross lag et lag som har spilt kamper i et og et halvt år uten at vi har fått spille. De har et litt annet budsjett enn oss også, sier trener Morten Rom.

Om målvakt Rygg sier Rom:

– Han er en fantastisk keeper. Han får noen avslutninger på seg, og redder mange skudd. Jeg er ikke overrasket over at han står en kjempekamp.

Rygg var fornøyd etter kampen, til tross for tap.

– Vi er veldig stolte over det vi får til. Det var en morsom kamp å spille. Trenerne sa i garderoben etter kampen at vi skal være fornøyde, så vi får ta det med oss videre. Det var en sliten gjeng etter kampen, vi måtte jobbe hardt. Jeg er stolt av gutta, sier kapteinen.

Og du selv?

– Jeg fikk mye å gjøre i dag, så det var en dag hvor jeg måtte ha dagen for at vi skulle få det til. Det er jo sånne kamper vi keepere elsker. Jeg skulle ønske vi kunne skapt litt mer, men det kan man ikke forvente mot eliteseriemotstand.

Store muligheter og gode redninger

Godset hadde god kontroll i den første omgangen, men slet med å skape det helt store mot et kompakt og lavtliggende Ready. Nærmest var Kreshnik Krasniqi etter 36 minutter med et skudd som strøk stolpen. Utenom det var hjemmelaget gode og kunne fortjent gå til pause med 0-0.

Det var smått utrolig at ikke Godset tok ledelsen etter 58 minutter. Krasniqi slo inn og fant Tokstad på bakerste stolpe. Han headet ballen ned i beina på Gulliksen, som bare skulle sette ballen i mål fra fem meter. På uforståelig vis satte han ballen rett på Rygg i Ready-buret.

Fem minutter senere fikk Mawa en stor mulighet etter en corner, men headingen via kunstgresset ble igjen reddet av Rygg.

Og det var fortjent da Godset tok ledelsen etter 70 minutter. Niklas Gunnarsson headet via tverrliggeren og i mål, selv om de fleste hjemmesupporterne ropte at ballen ikke var inne. Det var vanskelig å se, men mål ble det likevel dømt.

Gjestene fortsatte å kjøre etter målet og kunne scoret flere mål, men Ready ga alt de hadde og var fornøyde etter kampen, til tross for tap. Og på tampen fikk de en stor mulighet etter en corner, men klarte ikke score. Dermed endte det med 0-1 til Godset.

– Vi står godt imot og er veldig godt fornøyd med det, Vi klarer å jobbe samla og gjøre det vanskelig for dem. Vi skulle gjerne hatt mer ball og hatt mer ro med ballen når vi først hadde den, men sånn er det, sier Rom.

Serieåpning lørdag

Nå venter Os i første seriekamp på bortebane førstkommende lørdag.

– Jeg tror ikke det blir noe problem å motivere laget. Vi tar steg uke for uke og har en sulten tropp. Gutta er ganske kjørt fysisk nå, så vi må bruke uka til å restituere inn mot Os.

Det samme sier Rygg.

– Det blir noe helt annet å skulle reise til Bergen og ikke spille for noen tilskuere, enn dette her. Jeg vet svært lite om lagene i serien, hvordan de har holdt det vedlike under korona og så videre. Det blir spennende og gøy.

– Vi spiller 13 cupfinaler denne høsten. Målet er å holde seg. Vi skulle gjerne kjempa om opprykk, men det er mange faktorer som gjør det vanskelig. Det viktigste å holde plassen, slår Rygg fast.Nyeste fra Dagsavisen.no: