trikkeligaen

Nordstrand ble et hakk for små for Sarpsborg

Nordstrand – Sarpsborg (0-3). Nordstrand gikk ut i hundre og presset eliteseriemotstanden fra Sarpsborg, men ut over i kampen ble det klart at gjestene nokså enkelt kunne kontrollere inn avansementet fra cupens andre runde.

Nordstrand slo til med en sterk 4-3-seier over Bærum i cupens første runde, og ble med det belønnet med eliteseriemotstand i form av Sarpsborg på hjemmebane i den andre runden av norgesmesterskapet søndag kveld. Vertene viste liten respekt for laget flere divisjoner over dem, og skapte kampens første sjanse da laget kombinerte fint før Mohammed Jatta måtte se at hans avslutning ble blokkert ut til corner.

Det var i det hele tatt en frisk start av kampen fra Thomas Holm og Nordstrands side, som sto høyt og presset Sarpsborg ganske hardt den første halvdelen av første omgang spesielt. Hjemmelaget var godt med i kampen den første halvtimen, før gjestene koblet et lite grep om kampen rundt halvtimen. Først sendte Kristian Fardal Opseth et frispark rett i tverrligger, før Sarpsborg bare minutter senere tok ledelsen via Mikael Dyrestam.

Dyrestam stanget gjestene i ledelsen

Ledermålet kom etter en corner slått inn av Nicolai Næss, og Sarpsborg kaptein og forsvarsbauta Dyrestam steg til værs og stanget kontant inn 1-0 til gjestene etter 34 minutters spill. Målet kom i en periode med hardt Sarpsborg-press, og bare minutter etter målet burde det stått 2-0 da midtbanespiller Laurent Mendy får en god mulighet til å øke ledelsen. Kun oppofrende forsvarsspill fra Nordstrand hindret scoring, da Mendys avslutning ble blokkert.

Det siste kvarteret av første omgang ble en ordentlig leksjon fra Nordstrand, som hadde mer enn nok med å holde Sarpsborg fra sitt eget mål. De siste fem minuttene før pause alene kom Fardal Opseth igjen til en stor sjanse alene med Nordstrand-keeper Christoffer Bugge, men satte den heller håpløst langt over mål. Joachim Soltvedt fikk også en sjanse helt på tampen av omgangen, men hans volley gikk også høyt over mål. Dermed berget Nordstrand seg inn til pause, og kunne regruppere foran de siste 45 minuttene.

Uansett hva trener Thomas Holm sa i pausen, fikk vertene den verst tenkelige starten på andre omgang, da Sarpsborg økte ledelsen omtrent med en gang. Emil Palsson, Steffen Lie Skålevik og Fardal Opseth kombinerte fint, før sistnevnte kunne enkelt bredside inn dagens andre scoring på Nordstrand. En blytung start for vertene, som virkelig gjorde oppgaven vanskelig for et hjemmelag som aldri ga opp.

Sarpsborg kontrollerte inn til seier

Til tross for at Sarpsborg styrte begivenhetene i stor grad, spesielt etter pause, gjorde Nordstrand en heroisk innsats og viste såpass positive takter at de fort kunne fått med seg et trøstemål fra kampen. I stedet er det særpingene som punkterte kampen drøye 20 minutter før slutt, da bortelaget radet opp et strålende innlegg der backen Eirik Wichne til slutt slo den 45 grader ut til en Anton Saletros som enkelt plasserte ballen ned i hjørnet for en sjanseløs Bugge i Nordstrand-buret.

Bugge gjorde i det hele tatt en ganske solid opptreden, og til tross for å ha sluppet inn tre mål, må Nordstrand-keeperen sies å ha kommet godt fra det med flere gode redninger. Sarpsborg kontrollerte inn det siste kvarteret pluss overtid uten at det skjedde all verden, og dermed var cupeventyret ute for Thomas Holm og hans menn for i år.

NM menn, 2. runde

Nordstrand – Sarpsborg 0-3 (0-1)

Mål: 0-1 Mikael Dyrestam (34.), 0-2 Kristian Fardal Opseth (46.), 0-3 Anton Saletros (66.)

Nordstrand (4-4-2): Christoffer Bugge – Mohammed Abbas, Destin Prince-Loic Mambouana, Erik Stafford Germundsson (Lars Røttingsnes fra 64.), Younes Dahhou (Fredrik Dahl fra 46.) – Eirik Sveen, Petter Kristiansen, Andreas Madsen Holm (Markus Woldsund fra 77.), Mubarak Adan (Rasmus Vinge fra 46.) – Mohammed Jatta (Adrian Johansen fra 60.), Tage Haukeberg.

Gule kort: Mubarak Adan, Markus Woldsund, Nordstrand. Emil Palsson, Sarpsborg.

Dommer: Jørgen Haugen (Kurland)