trikkeligaen

Kjelsås vil bruke hjemmeformen til å slå ut Grorud: – Alle Oslo-oppgjør er jevne

For tapet mot Levanger, der Kjelsås kontrollerte i samtlige 90 minutter, var Eivind Kampens menn ubeseiret på eget gress. Med fire strake hjemmekamper nå vil Kjelsås bruke den muligheten til å gi seg selv litt momentum videre inn i sesongen.

Før kampen mot Levanger sto Kjelsås med full pott på hjemmebane, og med kun ett poeng på fem bortekamper. Hjemme har det blitt scoret sju, mens det på bortebane bare har blitt to fulltreffere. Selv om det ble tap hjemme for Levanger sist, var prestasjonen god, slik at Kjelsås går inn i cupkampen mot Grorud med masse selvtillit på eget gress.

– Vi har vært gode på hjemmebane i år, og det var vi også mot Levanger selv om vi ikke fikk uttelling. Det er veldig godt å få den cupkampen så raskt etter skuffelsen mot Levanger. Det hadde vært tungt om det var ferie nå etter det tapet, men istedet kan vi la den skuffelsen gå utover Grorud. For oss er det egentlig bare å fortsette i samme spor, da vi spiller bra, men på søndag må vi også få med oss målene, forteller Kjelsås-spiller Yaw Paintsil til Dagsavisen.

Kjelsås har god tro på avansement

Kantspilleren mener det er to jevne lag som møtes på Grefsen søndag.

– Forrige gang vi møttes her gikk det veldig bra for vår del, da vi vant 4-0, så det er absolutt muligheter for oss selv om de spiller i divisjonen over oss og er et godt lag. Vi vet at alle Oslo-oppgjørene pleier å være jevne, og det handler ofte om å ha det rette tenningsnivået, engasjementet og gi alt, så tror jeg vi kan ta det, sier Paintsil.

Det har også Kjelsås-trener Eivind Kampen trua på.

– Jeg vil si at vi har en superfair sjanse til å gå videre. Hvis vi skulle møtt et lag fra de to øverste divisjonene med tanke på skjæringspunktet mellom det å kunne gå videre og det å få til en litt artig kamp, er vel oppgjøret mot Grorud ganske høyt oppe på den lista. Vi gleder oss til den kampen, sier Kjelsås-treneren.

– Kan ikke surmule for lenge

Han ergrer seg fortsatt over måten sesongens første hjemmetap kom på, da Kjelsås hadde en bråte med sjanser og bommet på straffe i 0-1-tapet hjemme for Levanger på onsdag. Det gjorde at onsdagen ble brukt til å surmule litt, men at man allerede torsdag rettet blikket mot oppgjøret med byrivalen.

– Det er fint at den kampen mot Grorud kommer så raskt, og det er også en av de gode tingene med det tette kampprogrammet vi er inne i nå. Du får ikke tid til å surmule så lenge, da det stadig er nye kamper å forberede seg til. Cupen er en litt annen verden, så det kan bli et lite avbrekk for oss det, sier Kampen.

Så langt i sesongen har Kjelsås trengt mange sjanser for å score, mens motstanderne ikke har trengt i nærheten av like mange sjanser. Det kan være et skremmeskudd, med tanke på at Grorud fortsatt har Obos-ligaens toppscorer, Oscar Aga, i rekkene.

– Vi må bare øve, øve og øve på å sette den ballen i mål helt til den sitter. Spillerne vet selvsagt at det er best å sette ballen i mål, så det går på å være litt mer beslutsomme og vise litt mer gnist foran mål, og det må vi bare øve på. Ser vi på prestasjonene i år har vi spilt mer enn godt nok til å få mer ut av kampene, selv om vi også har masse å gå på, og da spesielt bakover der vi ikke kan slippe inn sånne mål som vi gjør, forteller han.

Tror ikke Skeid vinner NM – vil gi LSK kamp

Kjelsås–Grorud er langt fra det eneste cupoppgjøret en kan få med seg i helgen, da formlagene Skeid og Lillestrøm møtes på Nordre Åsen. Skeid snudde nok en kamp i sin favør mot Øygarden på onsdag, og inntok med det tabelltoppen i 2. divisjon. På motsatt banehalvdel kommer Lillestrøm fra ti kamper ubeseiret, en rekke som strekker seg to måneder tilbake i tid.

– Det blir som en bonuskamp for oss å regne. Uten å være for kritisk mot mitt eget lags sjanser, tror jeg ikke vi kommer til å vinne norgesmesterskapet i år. Vi skal likevel forberede oss godt, gi Lillestrøm en fair kamp og spiller vi opp mot vårt beste kan alt skje, sier Skeid-trener Gard Holme til Dagsavisen.

Han gleder seg til å få testet laget sitt mot en motstander på høyere nivå.

– Det blir en kjempemorsom kamp å være med på, og en veldig bra test for oss mot et lag høyere opp i divisjonene. Det er også en sånn type kamp som gir litt ekstra energi selv om vi er inne i et tett kampprogram. En sånn kamp gjør noe ekstra med gutta, og noe ekstra med oss som jobber rundt, og egentlig for hele klubben. Det at vi får Lillestrøm på besøk her må vi ta med oss som noe positivt, forteller Holme.

Mer fra Dagsavisen