trikkeligaen

Fagermo hyller stortalentet: – Spiller på et nivå over alle andre

Etter Vålerengas sterke hjemmekamp mot Gent i returoppgjøret i UEFA Conference League hyller Dag-Eilev Fagermo sine unge spillere som fikk sjansen fra start. Spesielt stortalentet Odin Thiago Holm (18) får mye ros.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Vålerenga slo Gent 2–0 på hjemmebane da lagene møttes for andre gang på en uke. Dessverre for VIF holdt det ikke med to mål, da belgierne vant hele 4–0 i det første oppgjøret. Likevel hadde hjemmelaget en meget tapper innsats, og kunne fort vunnet kampen med flere mål.

– Da vi kom til Belgia var forskjellen på lagene for store. Vi ble straffet, og det var på naturgress. Det var et langt mer toppet Gent-lag, mens i dag er de ikke like toppet fra start. I dag spiller vi på kunstgress, i tillegg til at selvtilliten her på hjemmebane for mange av spillerne våre er bedre her enn der borte. Da får vi mer ut av potensialet vårt, forklarer Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo på pressekonferansen etter kampen.

VIF startet med flere spillere under 21 år. Blant dem var Seedy Jatta (18), Odin Thiago Holm (18) og Osame Sahraoui (20). De nevnte unggutta gjorde sine saker bra, og får med seg verdifull erfaring, mener treneren.

– For de yngre er dette veldig god erfaring. Vi må jo forvente, og som vi har som ambisjon, at Vålerenga skal spille i Europa. Da er dette selvfølgelig veldig god læring for mange av spillerne. Presterer vi slik vi gjør i dag tar vi mange poeng i Eliteserien, og da er det mulig å være med i toppen i år som i fjor. Det var jo en tøff trekning fra vi fikk Gent, men det viser seg jo at dersom vi hadde hatt en sterkere prestasjon der nede, så kunne vi slått dem ut, sier VIF-treneren.

Fagermo var tydelig stolt over laget sitt.

– Det spillerne gjør når vi går ut i kampen i dag når vi presser motstanderen, stresser dem og måten vi angriper på fra start av, det er jeg veldig stolt av. Vi tør å være oss selv slik Vålerenga skal være, og alt i alt blir det en veldig god kamp fra oss, sier han.

Dag-Eilev Fagermo var stolt over både Sam Adekugbe og resten av VIF-laget da de slo Gent 2-0 på hjemmebane. Adekugbe gikk av Intility Arena for siste gang som Vålerenga-spiller torsdag.
Foto:

– Spiller på et annet nivå

Odin Thiago Holm spilte sine første 90 minutter for A-laget denne sesongen for Vålerenga mot Lyn i cupen på søndag. Torsdag fikk talentet en ny, full kamp, og viste svært gode takter i VIFs angrepsspill.

– Odin spiller på et annet nivå enn alle andre utpå banen i dag. Det må vi bare innrømme. En sånn spiller har ikke Gent heller. Ikke med de samme offensive kvalitetene som Odin har, skryter Fagermo og legger til:

– Andreas Hanche-Olsen hadde mer enn nok med å stokke beina sine mot unggutta våre på høyrebacken sin.

Odin Thiago Holm roses av VIF-trener Dag-Eilev Fagermo etter returkampen mot Gent. Foto:

Thiago Holm var involvert i det meste Vålerenga skapte offensivt, spesielt før pause.

– Han er jo ikke overlegen fysisk ennå, og heller ikke i det defensive spillet. Men han er ung. Veldig ung. Så når du ser hvordan har tar av press, bruker rykket og overblikket hans. Det er nesten humoristisk å se på hvor bra det er. Han sender folk i baren, fleiper Fagermo.

Haug med storkamp

Venstreback Sam Adekugbe spilte sin siste kamp for Vålerenga mot Gent, og fikk takket for seg foran VIF-tilhengerne da han gikk av banen for Oskar Opsahl på overtid. Nå jobber klubben med å få inn en ny back som skal være enda bedre enn Adekugbe.

– Vi mister en flott gutt, og en god spiller. Men vi jobber med å få inn en erstatter som forhåpentligvis er bedre, sier Fagermo.

Også førstekeeper Kristoffer Klaesson er i disse dager på vei til Leeds i Premier League. Dermed fikk Kjetil Haug sjansen i buret, og viste seg fram med flere gode redninger.

– Trenger dere ny førstekeeper når Haug står som han gjør i dag?

– Det er ikke sikkert. Det er en vurdering vi må ta, men vi jobber med spillerlogistikk hele tiden og trenger erfaring inn i gruppa. Men Kjetil var god i dag. Veldig positiv kamp av han, og sånne kamper øker hans aksjer, sier Fagermo.

Nyeste fra Dagsavisen.no: