trikkeligaen

Levanger ranet med seg alle poengene da Kjelsås tapte sesongens første hjemmekamp

Kjelsås – Levanger (0-1). Kjelsås hadde ballen så og si i 90 minutter av oppgjøret mot Levanger og bommet sågar på straffe, men ett eneste Levanger-angrep førte til baklengs og dermed årets første tap på eget gress.

GREFSEN STADION (Dagsavisen): Med tre strake seire i sesongstarten på hjemmebane, tok Kjelsås også kommandoen fra start hjemme mot Levanger. Yaw Paintsil sto bak raidet som førte til dagens første sjanse, da den fotrappe kantspilleren ble lagt i bakken like utenfor 16-meteren. Rasmus Løvseth fikk ballen over muren, men ikke forbi Levanger-keeper Nicolai Berg som slo ballen ut til kast.

Noen minutter senere var det kaptein Jesper Solli som var på ferten, men han bredsidet skuddforsøket sitt fra 18-20 meter en meter eller to utenfor. Til tross for flere cornere og ensidig Kjelsås-press var det gjestene som tok ledelsen etter tolv minutter på deres første besøk på Kjelsås’ banehalvdel. Levanger slo en lang ball i bakrom, der Kjelsås-forsvaret sov og lot Andreas Gundersen komme alene med keeper. Levanger-spissen gjorde ingen feil, og ga bortelaget ledelsen.

Kjelsås jaktet utligning – bommet på straffe

Kjelsås beholdt ballen og initiativet også etter Levangers scoring, og prøvde så godt de kunne å skape sjanser. Det ble en del småfikst pasningspill på midten, og en del forsøk i bakrom på Rasmus Løvseth og Erik Rosland, uten at det ble spesielt farlig av den grunn. Kjelsås prøvde og prøvde å låse opp Levanger-forsvaret, som la seg veldig dypt etter ledermålet. Yaw Paintsil fikk en grei skuddmulighet fra 16 meter drøye fem minutter før pause, men han sendte den over.

På overtid av den første omgangen skapte så plutselig flere Kjelsås flere sjanser enn de hadde gjort de første 45 minuttene til sammen. Først var det Erik Rosland som fikk en dobbeltsjanse, etter først å ha tatt imot ballen på kanten av fem-meteren, snudd seg og skutt. Det første forsøket ble blokkert, og forsøk nummer to ble reddet på streken. Like etter kjørte kaptein Solli noen skuddfinter og brente av, men også hans skudd ble blokkert. Dermed endte en omgang preget av et konstant Kjelsås-trykk med 0-1 etter Levangers ene kontring.

Fem minutter ut i den andre omgangen fikk Kjelsås alle tiders mulighet for å utligne, da Yaw Paintsil spilte Runar Brenden nede langs dødlinja. Backen la ballen knallhardt inn langs bakken, og Erik Rosland nådde den før Levanger-forsvareren som la han i bakken. Dermed ble det straffe, men den satte Lars Brotangen midt på Levanger-keeper Nicolay Berg som gjorde en strålende redning.

Lars Brotangen fikk muligheten til å utligne på straffe for Kjelsås, men satte ballen nokså midt på Levanger-keeperen som gjorde en god redning.

Kjelsås snytt for ny straffe

Kjelsås fortsatte kjøret, også etter straffebommen, og Yaw Paintsil fikk et godt skuddlege kun minuttet etter straffebommen. Skuddet gikk via en Levanger-forsvarer og skiftet retning, men den meget solide Levanger-keeperen klarte å komme seg ned for å slå den ut til corner. Den ble det ingenting ut av. Ti minutter ut i den andre omgangen ropte igjen Kjelsås på straffe, da innbytter Jacob Hanstad gikk i bakken. Dommer Herman Holthe dømte istedet corner, til hjemmelagets store fortvilelse.

Like over timen spilt fikk Hanstad en gratismulighet, da han snappet opp en tversoverpasning i Levanger-forsvaret. Men hardt presset fikk spissen ikke veldig bra dreis på skuddet, som gikk rett i klypene på Levanger-keeper Berg. Kjelsås fortsatte presset, og tre minutter senere radet vertene opp et strålende angrep, men som så mange ganger før manglet det siste lille foran mål da Rosland til slutt endte opp med å heade ballen ufarlig to meter over mål.

Kvarteret før slutt ble Kjelsås snytt for nok en straffe, da Yaw Paintsil satte på farten og løpte forbi backen sin. Kantspilleren kom seg akkurat forbi like før dødlinjen, og ble felt på vei ut. Dommer Holthe pekte på straffemerket, men hadde han hatt VAR tilgjengelig burde Kjelsås fått tildelt sitt andre straffespark for dagen.

Ti minutter før slutt svingte Yaw Paintsil en nydelig ball inn i feltet, og Adebola Akinyemi steg til værs. Han stusset ballen såvidt det var, men ballen sneiet stolpen og gikk utenfor. Levanger var flinke til å bruke tid på alle dødballer, og spillerne la seg ned titt og ofte for å drøye tid. Det fungerte fint det for gjestene, som holdt unna og ranet med seg tre poeng fra Grefsen stadion, som det første laget i år.

Levangers supporterklubb avd. sør kunne juble for å ha ranet med seg alle tre poengene borte mot Kjelsås.