trikkeligaen

Kjelsås bommet på straffe, ble snytt for straffe og ropte på en tredje: – For meg er det klink straffespark

(Kjelsås - Egersund 0-1). Lars Brotangen bommet på straffe tidlig i andre omgang for Kjelsås, som i hvert fall burde hatt en straffe til, om ikke to. Yaw Paintsil er klokkeklar på at han ble felt, men Kjelsås-trener Eivind Kampen vil ikke skylde på dommeren for årets første hjemmetap.

GREFSEN STADION (Dagsavisen): Bare minutter ut i den andre omgangen blir Kjelsås første rop om straffe for dagen gitt, men Lars Brotangen bommer og misbruker muligheten til å føre Kjelsås inn igjen i kampen. Deretter roper Kjelsås på straffe to ganger til i løpet av andre omgang, og burde i hvert fall fått minst én sjanse til fra ellevemetersmerket da Yaw Paintsil ble lagt i bakken kvarteret før slutt.

– I mine øyne blir vi helt klart snytt for straffe. Dommeren sier at ballen er ute før jeg blir sparket ned, men det er uansett ikke lov til å sparke ned motstandernes spillere i din egen 16-meter. Du hører at han treffer meg fra andre siden av banen, så for meg er det et klink straffespark, men det er det dessverre ikke noe å gjøre noe med hvis dommeren ikke ser det samme, forteller Yaw Paintsil til Dagsavisen etter kampen.

– Dritkjipt at vi taper den kampen her

Kjelsås lynhurtige kantspiller kommer seg akkurat forbi sin back like før dødlinjen, får tatt en touch på ballen, og blir sparket ned. Dommer dømmer fem-meter, og bare fem minutter etter den første straffebommen kunne Kjelsås fint også fått en ny straffe da Jacob Hanstad blir sandwichet mellom to Levanger-forsvarere på vei forbi begge og alene med keeper.

– I den situasjonen med Yaw, hører alle på stadion at det smeller i en fot. Når du da som dommer ender opp med å gi fem-meter i tillegg blir det veldig vondt for oss. Da er du helt sikker i din sak på at dommer ikke turte å gi en straffe nummer to, og det er selvsagt ergelig, sier Kjelsås-trener Eivind Kampen som likevel ikke vil legge for mye skyld på dommer Herman Holthe og hans team.

– Jeg synes han vi har i dag er en av de bedre yngre dommerne vi har i ligaen, men i dag hadde jeg håpet at han kunne vært moden nok til å dømme på de tingene han ser gjennom kampen og ikke la seg påvirke av at Levanger legger seg ned og drøyer tida og sånne ting. Det sa jeg til han også etter kamp, men det er langt fra dommerens skyld at vi taper denne kampen, legger Kampen til.

Igjen er det den samme gamle leksa for Kjelsås’ del. Sjanser skapes det nok av, men ingen av dem blir satt, mens bortelaget utnytter den ene muligheten de får til å score mål.

– Det er dritkjipt at vi klarer å tape den kampen her. De har vel en god sjanse i hele kampen, og det er den de scorer på. På forhånd snakket vi om at det eneste de er farlige på er i bakrom, og at de spiller veldig direkte, så vi er egentlig forberedt på det også. Vi gjør egentlig en veldig god kamp, der vi skaper mange sjanser selv og ikke slipper til mer enn den ene, så det er bare uflaks at vi ender opp med å tape denne kampen, sier Paintsil.

Kjelsås skal øve, øve og øve på å score

Det er ikke trener Kampen nødvendigvis enig i.

– Den kampen her er litt sesongen vår oppsummert. Vi trenger seks sjanser i snitt for å score, mens vi bare trenger to for å slippe inn. I dag har vi riktignok bare en sjanse imot, men den går til gjengjeld inn. Over tid er ikke det bare snakk om uflaks, da vi mangler kvaliteter i begge bokser og det koster oss igjen dyrt. Utover det synes jeg vi gjør en god kamp, da vi produserer nok til å vinne komfortabelt, men vi gir oss selv en veldig vrien reise når vi havner under på den måten vi gjør, sier Kampen.

Levangers mål kom etter tolv minutters spill, da gjestene var over midtbanen for første gang med ballen. Tidligere i kampen hadde de slått mye i bakrom uten presisjon, men etter tolv minutter var det ett løp fra Andreas Gundersen Kjelsås-forsvaret ikke plukket opp og da ble det baklengsmål.

– Vi får noen advarsler tidligere i kampen om at planen deres er å banke ballen langt i bakrom og satse på det beste. De vekkerne håndterte vi godt, før vi slipper inn. Vi var forberedt på at det var det de hadde å komme med, og vi er bare rett og slett for dårlige. Det er svakt av oss, og det er ikke mye mer å si om det, sier en skuffet Kjelsås-trener og fortsetter:

– Nok en gang må vi etter kampen snakke om et sjansesløseri. Det kan jo vinkles på flere måter, og jeg synes som sagt vi gjør en god kamp der vi produserer nok til å score flere mål, men hva skal du gjøre når du ikke scorer. Du må bare øve, øve og øve på å sette den ballen i mål helt til den sitter. Spillerne vet selvsagt at det er best å sette ballen i mål, så det går på å være litt mer beslutsomme og vise litt mer gnist foran mål, og det må vi bare øve på, sier Kampen.

Igjen måtte Kjelsås-trener Eivind Kampen se sine gutter skape sjanse på sjanse uten å score, mens motstanderlaget scoret på den ene sjansen de fikk.

Skal revansjere seg mot Grorud

Etter tre strake hjemmeseiere, kom dermed altså årets første tap på hjemmebane. Med tanke på at Kjelsås bare har tatt ett poeng på sine fem første bortekamper i år, er det ikke mye rom for å tape hjemme om en skal få med seg poeng.

– Det er naturligvis surt å få årets første hjemmetap på denne måten, og det er veldig tungt at måten vi taper på er et gjennomgående problem for oss dette året. De tallene vi har på sjanser for og i mot viser at vi egentlig har prestert ganske bra så langt, men vi evner ikke å holde nullen så ofte som vi burde og klarer ikke å sette de sjansene vi selv skaper. Da blir det vanskelig å få med seg poeng, sier Kjelsås-trener Kampen og fortsetter:

– Prestasjonen i dag og er mer enn god nok, men vi kan ikke slippe inn sånne mål. Da gir vi oss selv en utrolig vanskelig jobb, og i hvert fall når vi selv sliter såpass med å få den ballen over streken. I dag bommer vi på straffe i tillegg, og da går det som det går, sier han.

Både Kampen og Yaw Paintsil er glad for at det bare er et par dager til neste hjemmekamp, da Grorud kommer på besøk.

– Det er egentlig helt forferdelig å tape sånne kamper som vi har i dag. Da er det egentlig bedre å ryke 4-0 i en kamp der vi ikke har fortjent noe, men det er godt det ikke er ferie nå og at vi har en ny kamp allerede på søndag. Der skal vi gi Grorud en god kamp, og prøve alt vi kan for å komme oss til tredje runde. Vi har vært gode på hjemmebane i år, og det var vi også mot Levanger nå selv om vi ikke fikk uttelling, sier Paintsil.


Mer fra Dagsavisen