trikkeligaen

Skeid-sjefen avbryter ferien for å lage cupfest mot LSK: – Blir et veldig morsomt besøk

Skeid får besøk av formlaget Lillestrøm i andre runde av cupen til helgen. Selv om eliteserielaget er ubeseiret på sine siste ni kamper, har daglig leder Daniel Holmeide Strand stor tro på cupfest og et mulig avansement.

1. runde i NM ble spilt i helgen, og mandag kom oppsettet for neste runde fra Norges Fotballforbund.

Der fikk Skeid vite at de får besøk av Lillestrøm, og det gjør at daglig leder Daniel Holmeide Strand nå avbryter ferien for å reise hjem til Nordre Åsen der han skal arrangere cupfest.

– Vi er veldig fornøyd med den trekningen, og tror det vil bli et veldig morsomt besøk. Jeg hadde kanskje trodde på Kjelsås, KFUM eller Grorud, så det at vi fikk Lillestrøm tok meg litt på senga. Nå blir det alle mann til pumpene for å lage cupfest, sier Holmeide Strand til Dagsavisen og fortsetter:

– Jeg tenker at vi starter med elleve spillere, og de starter med elleve spillere, og at vi bare må slå dem. Nivåforskjellen er ikke så stor, så på en god dag kan vi ha muligheten til å gå videre. Det så vi sist i første runde, da Haugesund røk ut og Volda var en straffekonk unna å slå ut ett av de beste lagene i Eliteserien om dagen, forteller han.

Med koronarestriksjonene anslår han at det vil bli mellom 600-700 ledige seter til kampen, og er ganske sikker på at det blir utsolgt.

– Da Vålerenga var på besøk her i 2018 solgte vi 3000 billetter, og vi hadde nok i hvert fall også klart å selge ut de 1500 sitteplassene vi normalt har på Nordre Åsen. Nå er det fortsatt koronarestriksjoner, så da må vi nok nøye oss med halvparten, da de som kommer også skal ha en god kampopplevelse, forteller Holmeide Strand.

Starter billettsalget tirsdag

Skeid-sjefen sier at de ikke kommer til å flytte kampen for å prøve å få plass til flere folk, og at de vil ta kontakt med Lillestrøm for å høre om de vil stille med vakter for bortesupporterne.

– Det blir mye praktisk for oss å løse den uka her, så det blir alle mann til pumpene nå. Vi kommer til å spille kampen her vi hører hjemme, og vil ta kontakt med Lillestrøm. Så lenge de har egen bortekohort må de også stille med eget vaktmannskap. Det takket de nei til på Intillity mot Vålerenga i serien, så vi får se om de vil stille opp nå eller ikke. Det blir uansett ikke noe stort antall bortesupportere, sier Holmeide Strand.

Han regner med at billettsalget kommer i gang i løpet av tirsdagen, og opplyser at de med sesongkort og Skeids partnere vil få forkjøpsrett.

– Salget begynner i de interne kanalene først, der alle som har sesongkort vil få tilbud om å kjøpe billetter. Jeg regner med at det blir rift om de billettene som er, så de billettene som eventuelt blir igjen etter den forkjøpsperioden vil bli lagt ut for åpent salg om et par dager, opplyser han.

Cupkamp gir mini-ferie

Skeid har nå først kamp mot Øygarden på onsdag, før Lillestrøm-kampen gjør at helgens planlagte oppgjør mot Notodden blir utsatt til september. Det gjør at Skeid-gutta faktisk får en aldri så liten ferie etter cupfesten hjemme på Nordre Åsen.

– Siden Notodden har lånt ut banen sin til å arrangere bluesfestival, har vi fått lov av forbundet til å flytte den til september. Det gjør at neste kamp for A-laget ikke blir før 14. august, selv om vi også forhåpentligvis har oppstarten av 3. divisjon for rekruttlaget i mellom der, sier han.

Holmeide Strand er forøvrig glad han ikke er i KFUMs sko, og fikk slengt på en tur til Tromsø på kort varsel. Kåffa ble nemlig satt opp mot Fløya i 2. runde.

– Jeg regnet med at noen måtte ta turen opp dit, men gikk ut fra at det ble ett lag fra divisjonene over. Så jeg var ikke spesielt nervøs på våre vegne, men jeg er glad for at vi slipper å ta den turen. Billettene blir ikke billigere jo nærmere du kommer avreise, så jeg tenker meg at KFUM også godt kunne tenkt seg å ha sluppet den reisen, forteller Holmeide Strand.

Hele kampoppsettet for 2. runde:

Moss – Fredrikstad, Nordstrand – Sarpsborg 08, Skeid – Lillestrøm, Kjelsås – Grorud, Ready – Strømsgodset, Ullern – Vålerenga, Eidsvold Turn – Raufoss, Ull/Kisa – Stabæk, Notodden – Mjøndalen, Kongsvinger – Strømmen, Gjøvik/Lyn – HamKam, Fram – Odd, Arendal – Sandefjord, Fløy – Jerv, Vidar – Start, Sola – Bryne, Åkra – Sandnes Ulf, Djerv 1919 – Viking, Stord – Åsane, Fana – Brann, Fyllingsdalen – Øygarden, Florø – Sogndal, Hødd – Molde, Brattvåg – Aalesund, Orkla – Rosenborg, Nardo – Stjørdals/Blink, Tiller – Kristiansund, Levanger – Ranheim, Junkeren – Bodø/Glimt, Harstad – Senja, Fløya – KFUM Oslo, Alta – Tromsø.

Mer fra Dagsavisen