trikkeligaen

Skeid fikk lekt seg med angrepsspill mot Oppsal

(Oppsal – Skeid 0-2). Skeid prioriterer serie foran cupen, men hadde det moro da laget avanserte i sommerheten søndag.

TRASOP KUNSTGRESS (Dagsavisen): I et lite Oslo øst derby møttes Oppsal og Skeid til cupens første runde. Det skulle vise seg å bli grei skuring for laget fra PostNord-ligaen. Oppsal, som ikke har spilt en obligatorisk kamp siden oktober 2019 ble for svake i sommervarmen på Trasop.

– Kampen kommer tidlig inn i vår bane og vi har kontroll og kan øve på det vi har snakket om. Det blir god trening for oss, men det blir jo det man gjør det til, sa Skeid-trener Gard Holme til Dagsavisen etter kampen.

For oksene fra Skeid spisset hornene helt fra start og Gabriel Andersen stanget inn et innlegg fra venstre helt oppe i krysset etter kvarteret spilt.

– Det var noe Lewandowski over den, ble det hørt fra tribunen.

– Godt og solid

Og Skeid fortsatte å styre og rulle opp angrep utover omgangen. Det var flere «abc»-angrep kommende helt fra dypet, særlig flott var det etter 40 minutter da Marcus Melchior fant en avanserende Fredrik Berglie langs høyrekanten. Berglie tok med seg ballen ned til krittet og spilte den klassiske 45-graders pasningen ut til Abdul-Basit Agouda, men skuddet fra femmeterstreken gikk utenfor.

Sistnevnte var bare såvidt i gang for det var nemlig han som doblet ledelsen for Skeid ti minutter etter hvilen. Igjen viste Marcus Melchior klasse med en lekker chip i bakrom der Agouda plukket ned ballen først og satte ballen sikkert i mål.

Skeid viste nivåforskjellen spesielt i andre omgang der man satt og ventet på at ledelsen skulle bli større.

– Jeg syns vi i dag fikk anledning til å bygge angrepsspill og kontrollere kampen fra forsvaret. Vi kunne gjerne score flere, men vi scorer to og det er jo nok, syntes Holme etter kampslutt.

– Dette var deres første obligatoriske kamp siden 2019, et par av gutta deres fikk kramper utover i andre omgang, men jeg syns de holdt seg bra veldig lenge, før de nok gikk litt opp i liminga, smilte en forøvrig sommerbrun Gard Holme om motstander Oppsal.

– Men det er klart at jeg er imponert over Oppsal og de øvrige breddeklubbene som kommer tilbake nå, for de har opplevd noe veldig tøft, mente Holme som selvfølgelig sikter til restriksjonene pålagt breddeklubbene etter at coronaviruset kom til landet.

Et skritt nærmere Ullevaal

- Som en tungvekter i norsk cuphistorie, satser dere på å nå langt i cupen i år?

– Nei, ler Holme. Det er klart det er en fin arena for å få selvtillit og positiv energi, men det er seriespillet vi prioriterer mest,

Kampen ble altså nesten like komfortabel for Skeid som for supporterne i tropevarmen denne søndagen. Det var formelt 312 tilskuere til stedet, men det reelle tallet var nok nærmere 500, det var nemlig mange personer som kom ruslende ut fra skogholtene rundt banen før kampstart.

Så blir det spennende å se hvem Skeid møter når oppsettet for neste runde er klar. Disse Oslo-lagene er klare for 2. runde: Vålerenga, KFUM Oslo, Grorud, Kjelsås, Skeid, Ullern, Ready og Nordstrand. Neste runde som spilles allerede førstkommende helg.

Kampfakta:

NM menn, 1. runde

Oppsal – Skeid 0-1 (0-2)

Trasop kunstgress

Mål: 0-1 Gabriel Andersen (14.), 0-2 0-2 Abdul-Basit Agouda (58.)

Oppsal (4-4-2): Sebastian Jakobsen Lihaug – Mats Paulsberg, Erik Østerås (Sander Kjørstad fra 33.), Nicolay Netskar (Jonas Aurland fra 65.), Andreas Haug – William Naper (Benjamin Gabrielsen fra 21.), Håkon Rasch (Ernst Hubert Rzpecki-Haugnes fra 65.), Jonas Jorde, Kristian Bjørseth (Anujan Rajendram fra 65.) – William Adra, Jonathan Aarenes.

Skeid (3-5-2): Anders Gundersen – Stian Pettersen, Fredrik Berglie, Anders Johansen (Mikkel Tveiten fra 46.) – Francklyn Wollum-Goulehi (Øystein Vestvatn fra 61.), Marcus Melchior (Henrik Hagen fra 79.), Dreni Ademaj, Shadi Ali (David Gyedu fra 61.) – Jakob Romsaas (Felix Anthonessen fra 46.), Gabriel Andersen, Abdul-Basit Agouda.

Gule kort: Nicolay Netskar, Jonathan Aarenes, Jonas Jorde, Oppsal. Gabriel Andersen, Skeid.

Dommer: Herman Bostad (Lillehammer KFK)


Mer fra Dagsavisen